Борисов: Подкрепяме всичко спрямо плановете на НАТО за Украйна

Ако се допусне конфликт, ще понесем тежки загуби
Обновена: 26 яну 2022 12:45 | 26 яну 2022 12:45, Камелия Цветанова
412
Борисов: Подкрепяме всичко спрямо плановете на НАТО за Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще подкрепи всяко решение съгласно плановете на НАТО относно кризата с Украйна, увери пред своите депутати лидерът на партията Бойко Борисов.

„Трябва да сме изключително решителни и да подкрепим всяко решение, което подкрепя нашите отбранителни способности. Съгласно плановете на НАТО трябва да изпълним нашите договорености и да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае. И тук не става въпрос за отношенията ни с Русия“, каза той по време на видео връзка в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
По думите му една от тактиките на Русия е да вбива клинове и заради това трява да сме единни.

„Ако правителството поиска на територията на България да дойдат натовски войници, самолети, кораби, по плана на НАТО, ние ще ги подкрепим. Само мощната отбрана на всички като един ще спрат агресията. Ние подкрепяме всичко, което е разписано за България по плановете на НАТО. Това не е наша агресия, това е отбранителен план, за да се обуздае евентуална агресия“, смята Борисов.

Според него, ако се стигне до конфликт, България ще понесе тежки загуби.

„Ние сме с най-развит туризъм на Черно море, Европейската комисия запозната ли е какво ще загубим и има ли компенсаторни механизми“, коментира той.

Борисов разкритикува поведението на управляващите.

„Един премиер е информиран от службите преди това и не чака да му казват какво трябва да прави или не. Дни наред чакам външният ни министър, още не знам какво прави, не знам как се казва, да има активна дейност, а тя дори не отива на съвети, а праща заместник. България ще е застрашена при евентуален конфликт“, заяви той.

Според него министърът на енергетиката е некомпетентен.

„Учудваща е такава некомпетентност, че Русия ще ни спре кранчетата. Тя няма интерес да бомбандира този поток. Ние отремонтирахме старите тръби. Имаме чудесна газопроводна система. Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 млрд. куб. метра газ транзит през България. Страната ни стоя най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия регион. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е приятно да го признават. И се взе решение през гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едва успяхме да договорим 15 млрд., но България остана на транзитната карта, за което получаваме стотици милиони от транзит. Тези национални предатели бяха яростни критици, че 100% собственост на българската държава ще прибират транзитни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България“,  каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 295 Такова си. Радвам се, че си го осъзнал.
219
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 291 "Вие сте неосъществен комсомолски секретар. И живеете в онова време на неосъществените мечти." Даже една логическа последователност не можеш да вържеш. Някой, който не може да понася червения тежим отпреди 89та имал мераци за комсомолски секретар. Хубавото е, че коментара ти показва, че си спомняш нещо от това време. Ясен си.
218
3
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 279 Ама как да не се ровим в историята ми кажи? Как да забравим факта, че България беше управлявана 45 години от малограмотни партизани, а за върховен държавен глава десетилетия ни управлява печатар словослагател? Не ни стига това, но и през последните 12 години начело беше пожарникар!За сравнение - заводите на Шкода в Чехия след 1945 г. произвеждаха най-смешните коли, а сега същите заводи произвеждат новите модели Шкода, които са аналогични на Фолксваген!Ето защо четем история!
217
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 287 "Абсолютно безидейни, безхаберни, неграмотни, неуки, заврели се в някакъв ъгъл и гледащи само в някакво измислено минало." Това АБСОЛЮТНО ТОЧНО описва русофилите, които са се вторачили в Сталинистко/Путинистка "Русия" и комунистическия режим отпреди 89та. Сигурно половината от вас още си стоят със СКШтата от "комунизЪма".
216
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До Подкрепа до дупка---------така беше-Хилария дойде за 5 часа в София и това беше достатъчно за да се спре аец-аБойко смехуранов
215
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 283 "Тотално сте се ошашавили. Къдя ги тия комунисти бря ?" Всеки, който защитава със съби и нокти лъжите на комунистите за режима отпреди 89та е комунист ако не по партийно членство, то по морал и възгледи. Затова се опитвате да омаловажавате постигнатото И ПРЕДИ И СЛЕД комунистическия режим - защото се опитвате да фалшифицирате историята ни - точно както и в момента правят и господарите ви в Кремъл.
214
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 279 Не само, че се опитвате да лъжете за историята на България, но и сте ***, затова искате всичко да се забрави - за да могат руските ви господари да продължават да лъжат кои са и какви са намеренията им.
213
0
 
10
 
! Отговори
Подкрепа до дупка преди 2 години
Бойко от край време подкрепя всико, което се поиска от него. Дойде Хилари Клинтън и поиска да спрем строителството на АЕЦ Белене например и на другият ден зализания хитрец Нилолай Младенов и изпрати мейл "Строителството на ЕАЦ е спряно" на което тя отговори "Добра Новина". И всичко това го научихме благодарение на публикация на Уили Лийкс, иначе никой от двамата нямаше да го признае. ............................................ Не че има връзка с темата, но е показателно за п'родажниците ни.
212
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин Аааа, не, комунистите ОТРИЧАТ, че преди 44та в България е имало индустрия. Иначе как ще лъжат, че от тях всичко е тръгнало? Те са проклятието на България, защото се опитват за затрият всичко българско: история, морал, спомени, факти, ВСИЧКО.
211
1
 
4
 
! Отговори
До пурко преди 2 години
Шефовете на този сайт са приятели на Борисовтим-мутри! Затова така му се мазнят!
210
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 267 Хахаха. Щото не живеел в София метрото все едно го нямало. И КЪДЕ живееш бе пиле, та "да не говориш" за нещата които ги ИМА. Личи ви отчаянито на опорките. В България няма достатъчно квалифицирана работна ръка, но иначе "нямало". Хахаха. "Няма" за пълни некадърници.
209
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Точно забравиме колко е *** този и вземе да се изкаже с нещо тъпо. Голяма конкуренция е за първото място с Кирето.
208
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 245 "И е произвеждал автобуси преди 1950 година а ха ха ха ха ха ха ха ха" През 1924 г. Рачо Вълков Джамбов създава коларо-железарска работилница в гр. Ботевград, тогава наричан Орхание. През 1927 г. той се среща с Иван Вълков, с когото започват производството на малки пътнически автобуси от 8 до 12 места, въз основата на шасита от Фиат. От 1934 г. започват производство на големи автобуси на базата на шасита от Мерцедес, Крайслер, Додж и Плимут. Сега светна ли ти?
207
1
 
7
 
! Отговори
Аверите преди 2 години
Господин Бойко защо всички около вас се занимават с Наркотици и Прос.титутки?
206
1
 
5
 
! Отговори
пурко преди 2 години
Сменете снимката.Не се натягайте толкова,индивида вече не е на власт.
205
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нерде Ямбол .... "Строено е, винаги е строено по нещо. Но каква връзка има това с темата?" Когато стане дума за ориентацията ни руските драскачи започват да пишат как България е построена благодарение на режима до 89та. "Връзката" е да се обясни на тези, които не знаят, че това е пълна лъжа, и че комунистите нарочно са сринали Царска България, за да "построят" некадърните си, уродливи и неефективни "съоръжения".
204
0
 
1
 
! Отговори
Господа министри преди 2 години
Забравих да кажа - освен, че си е избърсал гъзаааа с конституцията, закона за научните звания и титли, хартата за правата на човека той си е избърсал гадния нацистки дирник с цялото изкуство и цялата наука на света както и със всички съвременни образователни правила и принципи!Още по-гадмото е неразбирането на факта, че вашите деца и наши ученици може да не станат новия Рембрант, Веермеер, Леонардо, Микеланджело и т.н, но две неща не можете да отречете - изкуството ги развива и обогатява...
203
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно е чадо за любовни песни
202
2
 
9
 
! Отговори
Ggh преди 2 години
Тоз, за да отърве затвора ще се съгласява на каквото му кажат. Този е опасен за националната сигурност !
201
0
 
7
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
Досега историята ни показва, че страната, с която сме се съюзили във война винаги е губила. Па да видим...