Кирил Петков: На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре

Ще се радвам да има максимално засилен евромониторинг за България
27 яну 2022 13:10, Нели Христова
311
Кирил Петков: На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре
Снимка: БГНЕС

Няма как да излъжете европейските институции, заяви министър-председателят Кирил Петков след изслушването в Групата за мониторинг на демокрацията, предаде кореспондентът на БГНЕС от белгийската столица.

Няма как през общи шаблони и думи да се избяга липсата на добро правосъдие в България. На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре, коментира премиерът пред медиите, след като главният прокурор Иван Гешев се обяви за по-сериозен диалог с европейските институции и наблюдение по механизма за върховенство на закона.

"Те видяха, че един от първите ни закони ще бъде за КПКОМПИ".

В службите у нас има "едно лидерство на най-така висок етаж, както например в ДАНС", даде за пример премиерът. Кадруването надолу се е случвало през всичките тези години на всички етажи.

"Ние правим разследвания, но трябва да си подготвим доказателствата, за да вземем тежките решения, независимо каква е цената", каза още той.

Много бих се радвал да има максимално засилен евромониторинг върху върховенството на закона у нас, заяви Петков.

В Плана за възстановяване и развитие главният прокурор няма да бъде са с Господ над главата му, а ще има съдия, който ще изпълнява временна роля на прокурор и след това ще може отново да се върне като съдия. С други думи конфликтът на интереси няма да го има, каза Кирил Петков.

Трябва ни работеща прокуратура, а не четвърто ниво в прокуратурата. Така че главният прокурор става администратор, заяви още Петков и посочи, че евродепутатите са видели и разбрали желанието за реформа от страна на новото правителство.

Премиерът призова обществото да не се фрустрира, защото управлението е само на месец и половина. От тук нататък няма да има човек над закона или някой на мен да ми се обади и да каже "този не трябва да се пипа", каза още Петков.

Днес Петков и главният прокурор Иван Гешев бяха изслушани в Групата за мониторинг на демокрация в Европейския парламент в Брюксел. Тя наблюдава държави, в които има проблеми с върховенството на закона, човешките права и свободата на медиите. От две години обект на наблюдение е и България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
1
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
На кои всички, бе кире, е ясно, че прокуратурата на България не работи??? На Черепа, на Цв. василев, на Прокопиев, на Баневи, на Миню Стайков, на Бобокови и останалите обвиняеми олигарси??? Дали не пропускам някой???? А, на Радев и съветниците му, които работят в полза на чужди държави....също на Бойкикев, който въпреки, че е некадърен ламти за поста главен прокурор...е може би има още 5о-60 други "онеправдани" престъпници.
207
0
 
24
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
И каква вина има прокуратурата,че съдиите и адвокатите мотаят делото на Милен Цветков вече 3 години?!Какво да направи прокурорът в това дело,за да отчете Кирето и цялата па,плач дето му вика ура,че си е свършил добре работата?Сигурно трябва да влезе с един Ка,лашник и да разстреля целия съдебен състав и адвокатите начело с маминия синковец дето уби Милен?!Това дело очевадно крещи,че кучето е заровено в съда,а не в прокуратурата!Съдии и адвокати си прехвърлят топката,а накрая Гешев виновен?!
206
2
 
22
 
! Отговори
Математик преди 2 години
Просто Киро ще се нагуши яко ,докато е премиер и след това ,като разбере,че работата отива на изуй ***,ще си удари камшика за Канада а ние ще псуваме,че пак ни излъгаха.
205
2
 
21
 
! Отговори
ХАРВАРД Е ПРЕД ФАЛИТ преди 2 години
СТУДЕНТИТЕ БЯГАТ, КАТО УЛАВИ-КАТО ГЛЕДАТ НА КАКЪВ ИНДИВИД СА ДАЛИ КЕТАП..
204
2
 
25
 
! Отговори
КИРО-ДА ЗНАЕ.. преди 2 години
ШЕФА МУ(РАДЕВ) - ВЕЧЕ Е ПОДГОТВИЛ ПЕТОТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО - ПЕКАНОВ ПОЕМА ЩАФЕТАТА ПО ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ...... В ИНТЕРЕС НА ОЛИГАРСИТЕ И ДС-ЧЕНГЕТА ОКОЛО РУМЕН РАДЕВ...
203
1
 
7
 
! Отговори
115 преди 2 години
Не забравяйте че решенията за бъдещето на България се вземат извън границите на страната. Така че и прокуратура и прочее, работят според ершина.
202
3
 
25
 
! Отговори
ти също преди 2 години
ДА, СЛЕД КАТО НЕ СЕ ЗАНИМАХА С ТВОИТЕ НЕВЕРНИ ДЕКЛАРАЦИИ И НЕ ТЕ ПРАТИХА В ЗАТВОРА, А В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ , ЯВНО НЕ РАБОТЯТ ДОБРЕ? АМА ЕВРПЕЙСКИТЕ СЛУЖБИ НЕ СПЯТ - ПИТАХА ТЕ КАК СТАВА ТОЯ НОМЕР, А, КИРЕ, ЩОТО ЯСНО ЧЕ НЕ СИ ЧИТАВ...
201
2
 
15
 
! Отговори
Прав е човекът преди 2 години
ако прокуратурата работеше,той щеше да е преминал през съдебно дело и осъден за нарушаване на основния закон на РБ-Конституцията.А за това си нарушене,определено като такова от Конституционния съд,той дори не е глобен.Ред други политически лица-и от предишните и от сегашните управляващи,би трябвало да са разследвани(след като им е взет имунитетът) и дадени на съд.Да,ама то тогава нямаше да има кой да управлява и да върши поредните шмекерии в собствена полза.
200
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако махнете Гешев ще има възстание. Той ще е искрата на народното недоволство
199
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил, не залитай по социални придобивки и комунисти, това в Канада го няма
198
19
 
8
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Примката около врата на самозабравилия се Гешев се затяга!Няма измъкване и тъй като е без достойнство , не се усеща и ще страда повече!
197
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире хич няма да ти е лесно,кат слушаш бат Румен ,а другите ги пренебрегваш.
196
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди малко по Бтв, Цацаров умълча "мисирките" с думите "Бъдете толерантни и ме изслушайте". А относно думите на Петков - Червените линии на премиера са първо - пандемията,второ- цена на тока,трето- цените изобщо, и чак тогава съм аз или Гешев.Това е признание за пълна управленска некомпетентност ,щом се оказах виновен за всичко, даже и за демографския срив.."
195
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали затова те избраха за да направиш нещо , не само да плямпаш като голям умник! Май е време да си взимаш великия рапар с обратната захапка и да Изчезнеш от където си изпълзял
194
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всични е ясно, че си шмекер със зависимости. Бог да пази България. И не посягайте на прокуратурата, че тя май остана една от малкото мезависими, неовладяни и работеши институции в България
193
2
 
19
 
! Отговори
Стига вече! преди 2 години
Институциите на държавна хранилка като Социално министерство, Образование и Здравеопазване ползват 60% от бюджета на Р България. Теглите 10 милиарда пак за тях. И после Гешев ви виновен. Айде спрете да разхищавате народната пара по комунисти
192
2
 
28
 
! Отговори
Стоедин преди 2 години
Според мен проблема не е в прокуратурата. Бих казал, че Кирил Петков е (със)сериозен проблем. Изглежда има и зависимости. Лоша работа.
191
1
 
10
 
! Отговори
Определено преди 2 години
Не Прокуратурата е виновна, а системата от социални институции. Щом си живял в Канада много добре знаеш за какво говоря. Примерно от всяка болница, детска градина, училище щом е държавно се краде. От пътищата, заводи, фабрики, митници - държавно ли е краде се и има корупция.
190
2
 
29
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Момче, занимавай се с твоите неща, досега освен че можеш да източваш язовири друго не си показал ! Прокуратурата не е твоя компетенция, нито твоя работа !
189
4
 
8
 
! Отговори
Най разумното преди 2 години
Г-н премиер оставете комунистите и направете коалиция с ГЕРБ-СДС след местните избори.