ГЕРБ: Цените растат, в края на годината проблемите ще са в пъти повече

Цели системи блокират, защото не могат да си платят тока
Обновена: 28 яну 2022 13:40 | 28 яну 2022 13:31, Камелия Цветанова
313
ГЕРБ: Цените растат, в края на годината проблемите ще са в пъти повече
Снимка: БГНЕС

Ценовата криза в момента е най-значителният проблем за всеки и от него ще произтече увеличаване на безработицата и натоварване на държавата с разходи, а в края на годината проблемите могат да се окажат в пъти по-големи, отколкото в момента, предупреди в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.  

Според него управляващите не предприемат никакви мерки за решаването на проблема.

"Ценовата криза, която вече не е само с сферата на енергетиката, се разпростира във всички сектори на стопанския живот на страната и всички обществени сфери. Хората всеки ден живеят със страха, че няма да могат да си платя тока“, каза Биков.  

По думите му тази ценова криза беше изпусната още през есента при актуализацията на бюджета.

"Тогава ние повдигнахте въпроса, че цените на тока растат и въпреки това не получихме никакво разбиране от тогавашното квазимнозинство в предишното НС и служебен министъра Асен Василев", посочи той.

Според него, ако тогава бяха взети правилните мерки за компенсации на бизнеса, това е щяло да спре растежа на цените на останалите продукти“, каза Биков.

"Говори се за инфлация от 7-8 на сто, но тя при най-нужните продукти е 20%, а от това страдат хората с ниски доходи, които работят, но се превръща в работещи бедни, а не са били такива преди 4-5 месеца. Сега сме във фазата, в която трябва да се борим с разрастващата се криза, която се превръща в епидемия. Цели обществени системи са напът да блокират – училища, театри свалят представления, болници, читалища, които не могат да си платят тока, всякакъв вид храмове и не могат по никакъв начин да оцелеят в тези времена“, отсече Биков.

Според него изказванията на финансовия министър, че не се притеснява от инфлацията, са неадекватни.

"Това за нас е крайно необяснимо поведение, както и отказът на управляващите да водят диалог", каза депутатът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: цениГЕРБТома Биков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
8
 
6
 
! Отговори
noname преди 2 години
Нормално е гербаждиите комунисти да лаят и прюят така, защото им спират кранчета за крадене едно по едно. Само на филия с мас не са свикнали, искат суджуци.
175
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъ пата БНБ да вдига лихвата и то мин. на 1% веднага, а после всеки месец докато не се укроти инфлацията, банките наводниха всичко с евтини пари,кредити на килограм и всичките тези пари отидоха не в реалната икономика а вСПЕКУЛА. Сега всичко се превърна в спекула- имоти, хранителни продукти, суровини,материяли, изобщо всичко. Инфлацията е МОНЕТАРЕН проблем, когато заредете пазара с пари предизвиква те инфлация- банкерите направиха точно това, после заблуждават хората че пандемията била в
174
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само смрътта на всичко от соца ще помогне на България!
173
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП - ПУТИНСКИ ПАТИЦИ!
172
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ КОГАТО ИЗМРЕ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО ОТ ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ.
171
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво очакваш от червените маймуни от ПП? Руски разцепени *** продажни.
170
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАФИЯТА ПРОТИВ ГЕРБ!
169
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нормално е да обедняваме. На власт са червените и харвардските......
168
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербави папагали, виденова зима, страшна опорка. Ако са такива виденовите зими дай боже всеки му, 3та седмица сме на ски с гледка към планината и СПА.
167
6
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Аз промяната,ти много ли си доволен от тиквата,защото ,ние не сме доволни.
166
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 12 год тотално разграбване на държавата какво очаквате от новите, да оправят нещо от днес за утре. Не става, герп са заложили адски много капани, спъват развитието и правят всичко възможно да прецакат новите.
165
8
 
13
 
! Отговори
честито !! преди 2 години
На тези дето гласуваха за Рундю и неадекватните му харвардски марионетки ще им припомня един стар лаф, във връзка с поскъпването на всичко: "Когато усетиш тежък дъх във вратът си и как акаш навътре, събуди се, това не е сън" ...Честита ви промяна !!!
164
11
 
12
 
! Отговори
Черната брада преди 2 години
Тома Биков е като креслив папагал на рамото на пирата Бойко !! Магаренцето Плевни успя някак си да се еманципира след изнасиленото му президентство ,и си крещи по совствена писта , но Томата ако го изгони Бойко ще умре ровейки кофите , защото няма акъл милия за 5 лв. дори и преди инфлацията !
163
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 178 дали съм амеба или многоклетъчно това не те интересува , явно интелектуалният ти запас не еголям след като залагаш на обиди
162
3
 
1
 
! Отговори
ЕЙСИ КРАВАЙ преди 2 години
Аз мисля,че "ГЕРБ",веднъж изчерпани от кредит доверие,намериха доста лукав начин да ни насадят сегашното правителство,което прави точно същото,което и ГЕРБ и не прави нищо по-различно от ГЕРБ. Няма разлика между евреите в ГЕРБ и евреите в ПП,БСП,ДБ,ИТН и т.н.Криптоеврейство от възможно най-реален вид управлява съдбините ни. Искат да ни изтребят.
161
9
 
8
 
! Отговори
естет женолюбец преди 2 години
Госпожа Тома Бикова е по-красива от госпожа Десислава Атанасова и от госпожа Даниела Митова.
160
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
управляващите политици трябва да ни превъзхождат с компетентност ,изказ , държане ,ако щете и визия - И ти за това ли си хареса свинята майка от банкя, с неговия финес и изисканост, високо образование и добро държание хахахахах ти си неква амеба и не требва да те има.
159
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няколко десетки милиарда по-късно, няколко кюлчета, едно чекмедже, два чувала с пари за Хемус и некви 800000 българи несъществуващи вече, има некви безмозъчни зомбита дето са се надупили и чакат Боко да ги оноди. *** дано.
158
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тая територия и извънземните да дойдат никога нищо няма да се промени. Затова и макетата са я отсвирили....
157
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Орбан отива в Русия за още газ, а вие чакайте газ от задния ауспух и пляскайте с ръчички и тропайте хорце.