ГЕРБ: Две лобита овладяват енергетиката и транзита на газ

Смущаващо е, че смените стават "по тъмна доба"
30 яну 2022 10:39, Александър Попов
93
ГЕРБ: Две лобита овладяват енергетиката и транзита на газ
Снимка: БГНЕС

Смущаващо е, че смяната на борда на директорите на "Булгаргаз" се случва по този начин, "по тъмна доба", заяви пред БНТ заместник-председателят на парламента Росица Кирова от ГЕРБ. Тя допълни, че мотивите зад подобен ход нямат основание.

Според Кирова постигането на по-добра цена на природния газ е свързано с възможностите на международния пазар, а не с хората, които са в съответното дружество.

По думите ѝ за случилото се в "Булгаргаз" има икономическа борба между 2 лобита, които да овладеят енергетиката и транзита на газ през България.

Очакванията на българското общество бяха за повече прозрачност и обществено обсъждане, допълни Кирова.

Междувременно Иван Топчийски, новият директор на "Булгаргаз", разкри пред bTV, че разбрал преди три, че става директор на дружеството.

"Моята работа ще бъде свързана с администрацията, финансите, екипа към СД. Финансите, търговията и правната част са трите важни сектора за дружеството. Одитирал съм Булгаргаз през 2005-та година и познавал бизнесмодела на дружеството. Нямам допир с газовия сектор, моята работа е свързана с финансовата експертиза", допълни Топчийски.

"Не съм запознат с отношенията на г-н Йоцев с Газпром, но е нормално да има допирни точки с доставчиците. Той не е бил на позиция да създава конфликт на интереси. Г-жа Славова има сериозен допир, била е 21 години юрист на Дружеството, г-н Йоцев е бил финансов директор на "Булгаргаз" преди да отиде в частна компания. Разбира се, че имат опит", каза Топчийски.

Относно Антон Адамов, който бе сочен за управител на нощни клубове, новият директор уточни, че когато е говорено с него да стане част от Борда, са обсъждани само опитностите му в газовия сектор. Той е участвал в управление на енергийни проекти, допълни Топчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам сега сметката ми за а ток да е 10 лв за януари, защото Петков каза, че цените веднага ще паднат като махнеме тези от ГЕРб в енергетиката.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, и сега като през 45% комунистите на Радев и Петков ще овладеят инфлацията и ще имаме най-после европейски заплати по 5 000 лв на месеца.
45
5
 
5
 
! Отговори
ВСИЧКО ЩЕ преди 2 години
ТРЯБВА ДА СМЕНЯТ. ТУЛУПЧЕТО ТАКА СИ Е ОПЛЕЛ НЕЩАТА СЪС ВСИЧКИ И ВЪВ ВСИЧКО, ЧЕ ДОКАТО НЕ ГИ ИЗЧАГЪРТАТ НЯМА ОТЪРВАНЕ. АКО ГО НАПРАВЯТ НЕ МИ СЕ МИСЛИ ЩО ДАЛАВЕРИ КРАЖБИ ЩЕ ИЗЛЕЗАТ. ДЕЛА ТРЕБЕ НЕ ДУМИ.
44
4
 
5
 
! Отговори
Сами можете преди 2 години
да си смятнете новите сметки за ток- старите х 5, толкова получиха училища, болници, манастири, общини малки фирми и ферми, или за четиричленно семейство между 800 и 1000 на месец, честита ви промяна !
43
3
 
8
 
! Отговори
Ало,... преди 2 години
При цена на газа за България,специално 510 долара, а за Германия Около 210 долара....как не ви е срам да ми плещите бля..бля...бля... Вместо да внасят евтин газ от Азербайджан...тези "несправедливо " уволнени има наглостта да се жалват. Та те са за затвора....
42
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да припомня, че през 44-та година, когато БКП идва на власт и започва смяна на режима, правителството вижда бая проблеми оставени от системата првди 44-та година, затова през 45-та и особено 46-та, настъпва национална криза, поскъпва всичко и хиляди семейства изнемогват, ама комунистите овладяват навреме и инфлация и всичко
41
8
 
8
 
! Отговори
Над преди 2 години
90% от тролещите тук , защитници на мафията, която заграби властта- бсп, дай ни България, п.п. и бай Чалга, ще се хапят отзад, когато получат новите си сметки за ток през април, скоро, съвсем скоро , ще дойде истинската промяна
40
8
 
11
 
! Отговори
Ми5 преди 2 години
КИРО ЯКО ОБЪРКА КОНЦИТЕ С БУЛГАРГАЗ. КАТО С ЧЕХОВ И ТОЛСТОЙ. НАВИК МУ Е. СЕГА НАЙ- НАКРАЯ И РАДЕВ ЩЕ ВИДИ, ЧЕ СГРЕШИ С КИРО. АМА МНОГО.
39
5
 
10
 
! Отговори
Му ха ха преди 2 години
Все сте недоволни баце ви превьрна в газов хьб на балканите , направи ви електронно правителство и пак недоволни нема угодия
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 49 ти пък голям хобер имаш,хаха
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"От свръхбогати и луксозни имоти ,а наокло бедни къщи,смрад от бензинови пари на стари коли,бездомни кучета ровещи със клошари нещо за ядене!" - Само в България. Няма го и в чужбина така. Аз работя за 6 пъти над средната заплата, където живея, живея в сравнително беден квартал, ама пак няма такива разлика. А в България - хората с 2000 лева, не че са много добрем, *** са царе српямо тея 500-600 лева.
36
2
 
5
 
! Отговори
Тук преди 2 години
Коментиращите тук хал хабер си нямат от Истината!
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44 - България от преди 09. 1944-а. Колкото и да ми говорят за "злите капиталисти", видахме далеч по-зли комунисти, а после видахме и капиталиситте им.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тиквата нали щтеше да строи държавни бензиностонции за по евтино гориво явно 12 г нему стигнаха
33
5
 
7
 
! Отговори
Цъ преди 2 години
Булгаргаз Не са фора на Герб, а на Радев!!! Ще има хвърчане на глави!!!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чагър от тук, загър от там. То с чагъркането на много мръсно е така. Отначало нииищо не се усеща и е много зор ... ама маалко по малко падат парченца ли падат, докато в еидн момент не познат да се къртят големи чокъни ...
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая и газ??!!А си правеше сметка за строежа на магистралката до Видин.Беше предварително изкупила целият терен.Затова и влезе в политиката.Ама власите се давят в края на Дунава.Тази се прецака много яко.
30
3
 
7
 
! Отговори
Му ха ха преди 2 години
По времето на герб станахме газовият жьб на балканите само дето газ няма
29
2
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
НИКОЛАЙ ПАВЛОВ - УЖ ЧОВЕК НА РАДЕВ, ОЩЕ ОТ ПЪРВОТО МУ СЛУЖЕБНО, Е ИЗКАРАН ЗА РАЗПИТ С КОВИД И ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА, И БЕЗ ПРИЗОВКА!!!! ???? НАКЪДЕ ОТИВАМЕ???.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеН - Колкото и да го извърташ, затова се правят тея промени. Не Радев и Киро крадат. Не радев и Киров казват цената, а "независимите" КЕВР и Булгаргаз си ги играят, както им спускат от управата на ГЕРБ.