ГЕРБ: Две лобита овладяват енергетиката и транзита на газ

Смущаващо е, че смените стават "по тъмна доба"
30 яну 2022 10:39, Александър Попов
93
ГЕРБ: Две лобита овладяват енергетиката и транзита на газ
Снимка: БГНЕС

Смущаващо е, че смяната на борда на директорите на "Булгаргаз" се случва по този начин, "по тъмна доба", заяви пред БНТ заместник-председателят на парламента Росица Кирова от ГЕРБ. Тя допълни, че мотивите зад подобен ход нямат основание.

Според Кирова постигането на по-добра цена на природния газ е свързано с възможностите на международния пазар, а не с хората, които са в съответното дружество.

По думите ѝ за случилото се в "Булгаргаз" има икономическа борба между 2 лобита, които да овладеят енергетиката и транзита на газ през България.

Очакванията на българското общество бяха за повече прозрачност и обществено обсъждане, допълни Кирова.

Междувременно Иван Топчийски, новият директор на "Булгаргаз", разкри пред bTV, че разбрал преди три, че става директор на дружеството.

"Моята работа ще бъде свързана с администрацията, финансите, екипа към СД. Финансите, търговията и правната част са трите важни сектора за дружеството. Одитирал съм Булгаргаз през 2005-та година и познавал бизнесмодела на дружеството. Нямам допир с газовия сектор, моята работа е свързана с финансовата експертиза", допълни Топчийски.

"Не съм запознат с отношенията на г-н Йоцев с Газпром, но е нормално да има допирни точки с доставчиците. Той не е бил на позиция да създава конфликт на интереси. Г-жа Славова има сериозен допир, била е 21 години юрист на Дружеството, г-н Йоцев е бил финансов директор на "Булгаргаз" преди да отиде в частна компания. Разбира се, че имат опит", каза Топчийски.

Относно Антон Адамов, който бе сочен за управител на нощни клубове, новият директор уточни, че когато е говорено с него да стане част от Борда, са обсъждани само опитностите му в газовия сектор. Той е участвал в управление на енергийни проекти, допълни Топчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На койноще не му е ясно, *** богатите ше станат още пи-богати, а бедните ще са още по-бедни. Римския сенат за бедните, знаете какво.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герберските калинки да четът внимателно
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков каза, че със смяната на ръководството в " Булгаргаз" ще се намали цената на тока. Ще следим за това и ще изискваме да се случи. В противен случай ПП ще се окажат популисти и некадърници.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ето я Росица видинска .Да каже за Косоварския нос?
3
3
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ТАКА Е В БЪЛГАРИЯ ТАЗ БОЖЕСТВЕНА АРИЯ ЕДНО РАЙСКО КЪТЧЕ ЗА ПРЕСТЪПНИЯ СВЯТ
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се дава дума на поредните нискоинтелегентни калинки. Тия от партия Гроб, ако си съберат IQ-тата, пак ще е едноцифрено число, а ако включат и Боеко - отиват в отрицателните числа
1
7
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Няма само герберите да пьлнят шкафове и долапи