Опозиция и управляващи в словесна схватка за бюджета

Това е бюджет на инфлацията и на лъжите, смята Красимир Вълчев
11 фев 2022 12:18, Красимир Ангелов
21

Депутатите приеха държавния бюджет на първо четене в пленарната зала. Ден преди това те разгледаха финансовите рамки на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване.

"При актуализирането на бюджета и при подготовката на бюджета за следващата година ще започне да се прилага програмният подход, при който всеки първичен разпоредител на бюджетни средства ще заложи причините и целите на своето съществуване", заяви Георги Ганев от "Демократична България" в "България сутрин".

Членът на бюджетната комисия в парламента посочи, че последната информация, която има, е, че годишната инфлация е 7,8%.

Още по темата
"Средногодишната инфлация е средното ниво на цените за последните 12 месеца, сравнено със средното ниво на предходните 12 месеца. Ще видим още няколко месеца с годишна инфлация с над 8%. Очаквам към края на годината инфлацията спрямо същия период миналата година да е спаднала значително", уточни Ганев.

По думите му, през втората половина на годината инфлацията ще се успокои на годишна база.

Народният представител от ГЕРБ Красимир Вълчев коментира пред Bulgaria ON AIR как от партията виждат новия бюджет за тази година.

"Това е бюджет на инфлацията и на лъжите. Тази година имаме един допълнителен данък - инфлационен. Минимум 10% е намалението на всички реални доходи. Лъжа е, че това е бюджет на хората. Няма да получат увеличение възнагражденията за полицаи, военнослужещи, преподаватели във висшите учебни заведения, учени и т.н. Целият ръст се дължи единствено на инфлацията. Лъжа е, че това е бюджет на растежа. Този бюджет е насочен предимно към капиталови разходи", подчерта бившият образователен министър.  

Според него това ще бъде бюджет на обедняването, а управляващите са лично виновни за инфлацията. От ГЕРБ ще внесат поправки относно бюджета, но те ще касаят отделни сектори, дейности и параграфи.

"Има тенденция от колегите от ГЕРБ да си представят инфлацията много по-голяма от реално отчетената по показатели и методологията на Евростат", отвърна му Ганев.

Гледайте целия разговор във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Хайде преди 2 години
Хайде всички работещи да се махаме от тук и да видим кой ще храни търтеите
15
0
 
1
 
! Отговори
Не преди 2 години
Значи къде отиват парите.За пенсионерите които не са работели или са били на комунистическите длъжности на които не се работи изравниха им пенсиите с тези които са работели на три смени.Другите печеливши са *** защото уж са социално слаби.Следват учителите и какво става колкото по малко работиш , не си работил или не работиш си най- добре.Всички истински работещи или работели да го духат.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички *** са се мобилизирали против правителството защото знаят какво са правили но няма да отърват кожата
13
1
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Некадърник
12
1
 
3
 
! Отговори
t преди 2 години
този не отгледа ли смъртта на българското образование? Нито един университет в топ 1000! ***! И лъжлив при това :)
11
5
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
OОПГ герПдпс = корупция = лъжи, вече Ви видяхме как 12 години грабихте, не Ви вярваме за нищичко !!!
10
5
 
7
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Оставка назначените с венецуелските машини КАКВИ глупости какви лъжи дрънкате Вървете си заедно с вашият ментор фигуранта Излъгахте Грабители Импийчмънт Инфлацията е 30%Взели да лъжат безочливо Оставка Импийчмънт
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До OMG_Lucker ... И на почивки не ходим !
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НОМЕР2.....Мнооого е прав Кр.Вълчев !
7
7
 
6
 
! Отговори
Г преди 2 години
ГРОБ лъже само когато говори
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърници,от къде се взеха ?!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжат,лъжат,всеки ден лъжат,но никой не им вярва!
4
5
 
5
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
Я, и Лалугера изпълзя отнякъде!
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 млрд лв бяха изхарчени от правителството само за декември.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да вдигнат заплатите. Хората ще обеднеят, заради инфлацията, защото 2000 лева например не са това, което бяха преди две години. А те седнали да ми говорят глупости, че това било социален бюджет за хората. Медиите услужливи пригласят. Така както преди се кланяха на ББ, сега се кланят на ПП. Дори и служебния кабинет беше предвидил увеличение с малко 5% но някакви. Тези нищо. А навсякъде дрънкат глупости, как хората щеки да станат по-богати
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инфлацията ще се "успокои на годишна база" абе майна това е като да кажеш "ми те цените ще вървят нагоре после ще спрат да растат" ама ако доходите не ги настигнат мен ме боли фара, че ще спрат когато вече няма търсене щото хората няма да могат да си позволят стоките. И защо гледаме на годишна база инфлацията, а КОВИД го гледаме от началото на пандемията, дайте да гледаме и инфлацията от 2019! Спрямо март 2019 през декември 2022 е 11% инфлацията НСИ имат много хубав калкулатор за тия цели!