Борисов: Много е вероятно до догодина държавата да е счупена

ГЕРБ ще подкрепи бюджета на второ четене
Обновена: 18 фев 2022 09:39 | 18 фев 2022 09:38, Нели Христова
557
Борисов: Много е вероятно до догодина държавата да е счупена
Снимка: БГНЕС

Ние отговорихме на стотици журналистически въпроси за незаконното подслушване. В резултат на това, както при Костинбродската афера, загубихме проценти. Вчера в доклад на Специалното бюро за контрол на СРС за 2020 г. пише, че през 2020 не са констатирани случаи на неправомерно прилагане на СРС-та. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Докладът е приет на комисия в НС. Благодаря им за което, добави Борисов.

Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война, посочи Борисов. Но народът е казал, който не храни своя армия, един ден ще храни чужда. В 7 точки предлагаме и управляващата коалиция може да разчита да подкрепим в бюджета на второ четене с реални средства тези точки, за да може незабавно България да повиши своята боеготовност. Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги видим в бюджета, както и за бронираните машини и те ще получат нашата подкрепа. В противен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил само, за да се отбие номерът, каза Борисов.

"Ние подкрепяме тези точки, подкрепили сме ги в лицето на госпожа Атанасова и ще ги подкрепим в парламента, стига да имат воля да ги направят. Логичен би бил въпросът откъде ще се одрежат пари. Именно затова финансовите минситри на европейските страни, когато правят бюджет, правят и разчети - за да вкараш пари за отбрана, от къде да ги вземеш", обясни бившият премиер.

Не 100 дни, а от година са министри Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков. "Когато казват "предишното правителство" могат да уточняват кое - сложебен кабинет едно, две и т.н. Този доклад за СРС-тата е бил готов преди месеци, но излиза наяве сега, защото е угодно да се твръди, че по наше време са подслушвани хората", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Много е вероятно до догодина държавата да е счупена. Мине не мине ден президентът с КСНС излезе с доклада. Вчера застава пред разсада с крастваици и вижда, че са 7,50 лв. Казва им го. Няма в една сфера да видим мерки за овладяване на инфлацията. Едните с ток ще ги компенсират, другите с газ няма да ги компенсират. Не е справедливо", каза Бойко Борисов.

"Когато свалихме акциза на най-ниския таван, в ЕС ДДС-то може да бъде - 20%, 9%, 0%, всяка държава да си избере. Ние сме държали горивата на 20%, но сега, когато нафтата е 3 лева, предлагаме то да слезе на 9%, за да не получи бизнеса този пореден тежък удар. После пак го вдигнете. На храните ние сме държали 20%, но сега олио, домати, краставици - какви са им цените? Затова направете го 9%. Това не е популизъм, което е размуно за хората, ще го направим", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Нямаме общо с "Възраждане", нито искаме да имаме общо с "Възраждане", но за глупостта "зелен сертификат", който е побългарен и не работи, а да не говорим, че 40% са фалшиви, ги подкрепихме. Ние сме против "зеления сертификат", който е въведен по този начин - да тормози хората", каза още Борисов.

"Ние им предлагаме по най-болезнените теми подкрепа, а те излизат и казват "във Facebook се заяждат с нас", заяви бившият премиер. 

"Измря народа, десетки хиляди починаха, а това не е тема. Ние всеки ден ви отговаряхме на въпроси. Как изчезна тази тема? Средно на ден по 100 души умират. По два автобуса българи...Те оставиха на самотек. Каквото господ си прибрал, това е. Една мярка не им сработи", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
15
 
9
 
! Отговори
Ави преди 2 години
Започна да клати лодката. Егати лицемера.
323
14
 
13
 
! Отговори
българин преди 2 години
Господи,боже,това недоразумение откъде изпълзя.Мола Ви,нито ни занимавайте с него,нито му давайте думата.И простатията,и простащината имат предел.Но се чудя,какво сиво вещество имат тези,които гласуват за разбойническата организация.Но все пак,ще се справим.И животът ще бъде по хубав.След години ще се изучава,как допуснахме улични разбойници,крадци и невежи хора,да ни се качат на гърба.И дано повече не го допускаме.Жаля ви акъла,герберастки ,невежи типове.
322
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"защо турците по твое време изкупиха Всичко ? - Тецове,Земя,болници в т.ч Токуда ?-сега шепнат по нета ,че искат референдум за отделяне" ........... Защото ВМРО са от партията на Ердоган - "Партия на европейските консерватори и реформисти", а ГЕРБ и СДС също са близки с тази партия, а ДПС по либерална линия са свъзани с партията на Ердоган. Вижте всяка партия в България(и не само в България) с кои партийни семейства са свързани в Европа и ще ви стане ясно.
321
4
 
8
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До 293 Борец о пламенно защитаваш Подмяната 12 клозета репресиите кражбите лъжите разрухата Борец Сигурно си някой малък безделник беден и мразещ себе си Богатство успехи просперитет в живота се печели с качества със знания с умения ЖИВОТ в Женева като искаш върви никой не те е спрял Изкарай си пари купи си имоти НО ТРЯБВА АКЪЛ БОРЕЦ НА ПОДМЯНАТА ИМАШ ЛИ АКЪЛ
320
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За голямо съжаление на пpocтите ***, които плюят тук срещу Борисов... той е абсолютно прав...
319
17
 
11
 
! Отговори
Опасен чар си баце преди 2 години
Мирише ми на командировка в Софийския централен затвор От мен един съвет килия 216, втория етаж, южното крило. При бай Ставри, познавам го лично. Човекът е строг, но справедлив. Много обича майтапите. Вие сте още млад, ще излезете запазен.
318
17
 
10
 
! Отговори
Ха Ха преди 2 години
Докато квичиш за разкритите ти престъпления, лошата зима взе че мина... Стига рева.. Бай Ставри ти се усмихва..
317
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ ТАЯ КАКА ЕЛЕНКА ДЕТО СЕ БОРИ СРЕЩУ БАРЦЕЛОНАГЕЙТ- КОЛКО БЕШЕ УСВОИЛА И ПРЕПРАЛА ОТ КТБ?
316
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, ВМРО, Слави, са лош вариант, изберете някой от другите, а за либералите казаха, че са се радикализирали, дали е вярно, не знам. В момента се опитват да направят турско-руска кула в България и наистина ще счупят държавата, надявам се да не стане и европейците да не допуснат това!
315
6
 
17
 
! Отговори
ДР ГЪЛЪБОВА преди 2 години
ИЗПУСНАЛА СЪМ СИ ПАК ДАМАДЖАНАТА И ЗАПОЧВА БАРСЕЛОНА ГЕЙТ ЗА ДА НЕ МУ ВИДИМ 22 ИМОТА- ДОКАТО ВИКАШЕ БОРИСОВ КРАДЕ- И ОПА 60 МИЛИОНА ИЗЧЕЗНАХА ОТ ОНАЯ МАГИСТРАЛА, НЯКОИ КАЗВАТ ПРИБРА ГИ ДАМАДЖАН.
314
9
 
20
 
! Отговори
4epa преди 2 години
Каки чекмеджета какви тенджерата- тези за 2021 изтеглиха 9 000 000 000 дълг и ни вопъл ни стон - честито !!!! За 2022 още 7 500 000 000 умници !!!!!
313
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обещава ли да свали Гешев от власт, за да не получаваме санкции от Европейския съюз? Това ако обещае, народът пак ще му повярва. Само трябва веднага да нападне Гешев и да го разкрие като враг на народа.
312
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГА ЧЕРЕПИТЕ ВИДЯТ ЧЕ МНОГО ИМ ЗАПАРИ ИЗВАЖДАТ ГРЪЦКИ ОСТРОВИ, ЧЕКМЕДЖЕТА/ПОКАЖЕТЕ НОРМАТИВЕН ДОКУМЕНТ КОЙТО ЗАБРАНЯВА СЪХРАНЕНИЯ НА БАНКНОТИ И ТРИ МАЛКИ КЮЛЧЕТА В ЧЕКМЕДЖЕ- ДОКАЖЕТЕ ЧЕ ТОВА ХВАНАТО С ЛАСТИЧЕ ПОД БАНКНОТА ОТ 500 ЕВРО СА ПАК СЪЩИТЕ КОПЮРИ, А НЕ ОТ ПЕТ ЛЕВА ПРИМЕРНО/А ОНАЯ КИРЛИВАТА КРАДЛА ВАДИ БАРСЕЛОНА ГЕЙТ УСЛУЖЛИВО НА МАРИОНЕТКИТЕ НА КРАДЛИВИТЕ ЧЕРЕПИ И ОЛИГАРСИ КОЙ ВИ ВЯРВА КРАДЛИВИ ***
311
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ГЕРБ
310
4
 
10
 
! Отговори
Д-р Иванов Карлуково преди 2 години
Погледнете какво интелигентно и честно лице ни гледа от снимката горе. Вярвам абсолютно всичко, което ни казва.
309
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да се върнеш на власт, веднага ще оправиш всичко, даже Гешев ще свалиш, за да направиш съдебната реформа. Само да няма затвор. Телевизионен измамник, както са телефонните измамници. Ще се бяга в Турция при кюлчетата и Чувалчетата в новата вила край морето.
308
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тези смешшници и клоуни са ни управлявали 12 години. Срам за България.
307
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко предложения, сега като си опозиция. То армия, цени, намаляване на ДДС. Имаше 12 години възможност да коригираш всичко г-н Борисов, но от пътища и лентички не ти остана време.
306
2
 
9
 
! Отговори
4epa преди 2 години
Нали сме пияници кой ще подкрепим- ЧАШКО ПРАШКОВ ДАМАДЖАНОВ- НО ТОВА ЩЕ ВИ ИЗЛЕЗЕ ПРЕЗ НОСА !!!!!
305
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По ценета на хляба и горивата ще разберете кой КРАДЕ.