Борисов: Много е вероятно до догодина държавата да е счупена

ГЕРБ ще подкрепи бюджета на второ четене
Обновена: 18 фев 2022 09:39 | 18 фев 2022 09:38, Нели Христова
557
Борисов: Много е вероятно до догодина държавата да е счупена
Снимка: БГНЕС

Ние отговорихме на стотици журналистически въпроси за незаконното подслушване. В резултат на това, както при Костинбродската афера, загубихме проценти. Вчера в доклад на Специалното бюро за контрол на СРС за 2020 г. пише, че през 2020 не са констатирани случаи на неправомерно прилагане на СРС-та. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Докладът е приет на комисия в НС. Благодаря им за което, добави Борисов.

Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война, посочи Борисов. Но народът е казал, който не храни своя армия, един ден ще храни чужда. В 7 точки предлагаме и управляващата коалиция може да разчита да подкрепим в бюджета на второ четене с реални средства тези точки, за да може незабавно България да повиши своята боеготовност. Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги видим в бюджета, както и за бронираните машини и те ще получат нашата подкрепа. В противен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил само, за да се отбие номерът, каза Борисов.

"Ние подкрепяме тези точки, подкрепили сме ги в лицето на госпожа Атанасова и ще ги подкрепим в парламента, стига да имат воля да ги направят. Логичен би бил въпросът откъде ще се одрежат пари. Именно затова финансовите минситри на европейските страни, когато правят бюджет, правят и разчети - за да вкараш пари за отбрана, от къде да ги вземеш", обясни бившият премиер.

Не 100 дни, а от година са министри Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков. "Когато казват "предишното правителство" могат да уточняват кое - сложебен кабинет едно, две и т.н. Този доклад за СРС-тата е бил готов преди месеци, но излиза наяве сега, защото е угодно да се твръди, че по наше време са подслушвани хората", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Много е вероятно до догодина държавата да е счупена. Мине не мине ден президентът с КСНС излезе с доклада. Вчера застава пред разсада с крастваици и вижда, че са 7,50 лв. Казва им го. Няма в една сфера да видим мерки за овладяване на инфлацията. Едните с ток ще ги компенсират, другите с газ няма да ги компенсират. Не е справедливо", каза Бойко Борисов.

"Когато свалихме акциза на най-ниския таван, в ЕС ДДС-то може да бъде - 20%, 9%, 0%, всяка държава да си избере. Ние сме държали горивата на 20%, но сега, когато нафтата е 3 лева, предлагаме то да слезе на 9%, за да не получи бизнеса този пореден тежък удар. После пак го вдигнете. На храните ние сме държали 20%, но сега олио, домати, краставици - какви са им цените? Затова направете го 9%. Това не е популизъм, което е размуно за хората, ще го направим", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Нямаме общо с "Възраждане", нито искаме да имаме общо с "Възраждане", но за глупостта "зелен сертификат", който е побългарен и не работи, а да не говорим, че 40% са фалшиви, ги подкрепихме. Ние сме против "зеления сертификат", който е въведен по този начин - да тормози хората", каза още Борисов.

"Ние им предлагаме по най-болезнените теми подкрепа, а те излизат и казват "във Facebook се заяждат с нас", заяви бившият премиер. 

"Измря народа, десетки хиляди починаха, а това не е тема. Ние всеки ден ви отговаряхме на въпроси. Как изчезна тази тема? Средно на ден по 100 души умират. По два автобуса българи...Те оставиха на самотек. Каквото господ си прибрал, това е. Една мярка не им сработи", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
8
 
18
 
! Отговори
Срам и глад! преди 2 години
Най - точния коментар, браво: Не догодина, вече държавата е счупена. Злобни некадърници ! Борисов и министрите му бяха винаги на ниво. Европа винаги сътрудничеше на неговите правителства. Дори не усетихме финансовата криза от 2009 година. Всички лоши думи са от завист от тези, които не могат като него и екипа му.
303
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
333- И КОЯ ДЪРЖАВА БЕШЕ НА МИН ЗАПЛАТА 5500ЛВ- В ДЛ-1.8ДЛ, ЗАЩОТО 1 ДЛ БЕШЕ 2965ЛВ/ВИЖ В БНБ- ОТНОШЕНИЕ НА БГ ЛЕВ КЪМ ДР ВАЛУТА/ ЩЕ КАЖЕШ ТОВА БЕШЕ ОТДАВНА, А КОЯ ТРЪГНА ОТ 240ЛВ- И МОЛЯ НЕ ПОЛЗВАЙ ОПОРКИ, А НСИ, ЕЦБ, ЕВРОСТАТ, НСИ ЗАЩОТО МНОГО КАЗВАТ ЧЕ НАПРИМЕР РУМЪНИЯ Е ТРЪГНАЛА С ПО НИСКИ ЗАПЛАТИ ОТ НАС ЕМИ НЕ Е ВЯРНО.
302
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ех ,тиквуцон има да си мечтае да се върне на власт, а нородът да си мечтае за справедливост.Никой нищо няма да получи и двете няма да се случат.
301
8
 
10
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
ЧЕКМЕДЖЕТАТАААААААА И МАТА ХАРИ.....................
300
10
 
17
 
! Отговори
DR преди 2 години
Откъде изпълзява всеки път този некадърник? Толкова бели е направил на тази държава, а изпростяването на народът стигна дъно, точно под негово ръковоство. Само дебилната Фандъкова още е някакъв фактор в София, дано и тя да бъде изритана скоро и да се свърши със наглите и прости гербаджии.
299
5
 
14
 
! Отговори
Лиляна ли ? преди 2 години
До Анонимен...335 --- Да беше само санирането , ами окраде и парите за язовира в Перник , а и другото , ремонтирали ПРАЗЕН язовир , със ВОДОЛАЗИ ???
298
1
 
10
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До пияница мистик... Какво би казал/а/ , за лафЪ : "Аз съм *** , и вие сте прости , за това се разбираме '' !
297
3
 
13
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Пак ли комунистите са виновни ? Защо не погледнете другите държави като България , където и там е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ , къде са те , и къде не сме ние !?Минималните пенсии са 500 евра / МИНИМАЛННИТЕ / , и мин. заплати от над 1500 евра ...На нас все някой ни е виновен , ПРОБЛЕМА Е САМО ЕДИН , .... МНОГО СЕ КРАДЕ В БЪЛГАРИЯ , И ТО ОТ ПОЛИТИЦИТЕ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ !
296
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През твоето управление много хора умряха, а турците преследваха хората и ги изтезаваха с лъчеви оръжия, поставяха и по колите им разни проследяващи устройства и други джаджи с които изтезаваха хората с лъчеви оръжия, и не само турците, а и някои други хора от западна Европа, докато ти крадеш като невидял и се въргаляш с ***, а населението плаче от изтезанията и умира!
295
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не догодина, вече държавата е счупена. Злобни некадърници ! Борисов и министрите му бяха винаги на ниво. Европа винаги сътрудничеше на неговите правителства. Дори не усетихме финансовата криза от 2009 година. Всички лоши думи са от завист от тези, които не могат като него и екипа му.
294
12
 
6
 
! Отговори
безпаметна държава преди 2 години
До ДДРОнег ТЪ ПА НАР си ти и всички които плюят Боко, който ни храни и издигна България на ниво, което никой не е достигал. Няма страшно сега пак летим надолу към мизерията и анадола :( Дано ум реш от глад, за да ти светне най накрая крушката!
293
4
 
10
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До пияница мистик... Верно си пияница !Нещо за държавният дълг , за 13г. , 38 милиарда , и това че герб докараха държавата до ВСИЧКИ ПОСЛЕДНИ МЕСТА В ЕС ......А ?
292
3
 
3
 
! Отговори
пази боже преди 2 години
До Гиб Мелсън а сега при комунистите ще избягат още 2 милиона, както и при и комунизма! Не се излагайте с прости изказвания! То ако имаше с какво да мислите, комунисти ли щяхте да сложите да ни окрадат и майчиното мляко ТЪ ПА НАРИ!
291
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик ...... е бан Премиер, стабилна Държава. Единствени в света сте пак!
290
9
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
По времето на Жан Валжан заплатата беше 6$, пенсията 3$ Дойде Костов от СДС и ни вкара във валутния борд и оправи държавата. После комунистите домъкнаха Царя комарджия и го изпъдиха, за да може те да управляват с ДПС и Тройната Коалиция. Съсипаха отново държавата, като по Луканово време с купоните. Дойде демократа Борисов и бая се задържа, цели 13 години. Стабилизира държавата и аха-аха да станем европейци, комунистите с Фигуранта начело направиха преврат и сега виждаме как пак съсипват България
289
1
 
10
 
! Отговори
пази боже преди 2 години
До WTF?????????????????ха ха ха отдавна, не сме чели по-голяма тъпотия.... то е ясно какъв е електората на Киро ***.... Тези новите хабер нямат какво правят! Ще ни докарат го пълна мизерия с експериментите си, защото са недосчета и нямат никакъв опит. Киро защо няма имот в България??! А на сметка почти милион и половина? Защото знае, че ще открадне, ще *** и ще избяга! Тъ па на ри сте всички които гласувахте за тях! Но всички ще страдаме :(
288
5
 
8
 
! Отговори
байСтаври до Тиквата преди 2 години
Счупеното носи щастие.
287
6
 
9
 
! Отговори
безпаметна държава преди 2 години
Само едно може да се каже, комунист къща не храни! Ще изпукаме от глад без Бойко. Може всякакъв да е, но такъв възход какъвто има при него няма при друг. От както Боко го няма и са на власт бивши и нови комунисти стремително летим надолу, цените летят на горе.... Народе отвори си очите докато е време, а не когато нямаш 2 лв. за хляб!
286
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мм....дааааа, счупена е! Схемичките , далаверките, престъпленията - чупят се и ще се чупят. Докато не се дочупи съвсем, оправия няма да има. Само не ми е ясно ЗАЩО това нещо има още 18 процента от популацията???
285
7
 
8
 
! Отговори
мис Бикини преди 2 години
На Мата Хари ше и счупя тиквата.