Румен Радев осъди признаването на Донецк и Луганск като независими републики

Решение на кризата не може да има чрез нарушаване на международното право
22 фев 2022 10:38, Нели Христова
479
Румен Радев осъди признаването на Донецк и Луганск като независими републики
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев на свой ред осъди в Twitter признаването на двете отцепили се области Донецк и Луганск като независими републики.

Преди него това направиха още късно вечерта на 21 февруари премиерът Кирил Петков и външният министър Теодора Генчовска, отново в Twitter.

Според президента решение на кризата не може да има чрез нарушаване на международното право и с военни средства

Признаването на т. нар. Донецка народна република и Луганска народна република от Руската федерация обрича усилията за деескалация на конфликта в Украйна и води до нарастване на напрежението в целия регион", написа Румен Радев на английски в Twitter.

"Устойчиво решение на тази криза не може да бъде намерено чрез нарушаване на международното право и с военни средства", категоричен е още държавният глава.

Нарушаването на международното право бе разкритикувано и от бившия премиер Бойко Борисов снощи, но с пост във Фейсбук. Лидерът на ГЕРБ предупреди за нов военен конфликт след подписването на указите за признаването на ДНР и ЛНР от руския президент.

Така до момента българските политици демонстрират синхрон в позициите, които са идентични с тези на западната общност и НАТО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
2
 
22
 
! Отговори
Нурс преди 2 години
Румене, Румене , и ти се оказа аква нуда дестилат.
278
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, кажи нещо за Косово! Жалко, че Путин е търпелив и няма да стигне до Киев.
277
4
 
10
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Путин е Президент, а тоя е Путин.
276
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратени и омерзени са повечето българи от думи и действия на управляващи. Тези безумци изгориха живи хора и сега ще ги оправдаем ли ?Хиляди пострадаха от жестокостите им , в това число много осакатени деца , пак ли да ги оправдаем ? Сега поне останалите ще бъдат до някаква степен възмездени .Осем години продължи този геноцид и някои гадове продължават да им доставят тонове оръжие за убиване .Гадняри убийци !
275
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, колкото и да ми допада, тук греши. Там самите хора преди всичко са се самопризнали като отделни, защото им е писнало.Дали Москва, Лондон или София ще ги признае отдавна им е все едно, просто защото искат да живеят по един определен нормален начин.
274
3
 
23
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Тоя"президент" май някои яко са го стиснали за гърлото
273
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лицемер!
272
0
 
15
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Българската ''независимост'' !До там сме я докараЛЕ , че каквото и да кажем и да направим , все ще сбъркаме !Така е след като сме си дали г-за под наем .
271
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е как така ,нали Украйна беше Руска ,какъв е проблема г-н Президент?
270
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е неблагодарен, злобен и отмъстителен кариерист. Той показа многократно, че за втория си мандат е готов на всичко! Прегази закони и конституция, просна се като изтривалка пред г-жа Херо, бори се за мандата на ПП и прото Киро...
269
0
 
22
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
До Щирлиц===Радев доказа нагледно мъдростта на поговорката,че никога не е късно да станеш за резил!!! Толкова е тъжно и жалко да гледаш тоталното морално пропадане на един уж БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ!!!Страшно много сме хората,които гласувахме за Радев и горчиво и жестоко съжаляваме за доверието,което му дадохме,а той пропиля с огромна безотговорност и непукизъм!!!
268
5
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До 10 000 рубли...това са 110 евро бе симпатяго !...ТИ ще дезертираш ли за 110 евро ?
267
2
 
10
 
! Отговори
До 311 преди 2 години
Как контактува лакея с господаря си? На езика на господаря.
266
0
 
0
 
! Отговори
До Ivan преди 2 години
Плурализма най-добре се практикува когато войната е на прага ли? Или тогава трябва да се показва единство? Може би не разбираш какво означава съюз или се опитваш да жонглираш с идея която не разбираш?
265
4
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 2 години
"Така до момента българските политици демонстрират синхрон в позициите, които са идентични с тези на западната общност и НАТО."Това е много важно! В демократичния свят няма място за плюрализъм и различни гледни точки!!! Не дай си Боже да не си в синхрон със Западната общност и НАТО!
264
8
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ако трябва да бъдем безпристрастни и честни,легализирането на ДНР и ЛНР е ПРЕЦЕДЕНТ ,макар и много рядък..За Крим беше ясно-той си беше ДЕФИНИРАНА АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА,със свой си парламент и другото.."ДНР" и "ЛНР" от ОБЛАСТИ,изведнъж се превърнаха в "републики"..?!..Все едно Кърджалийска и Смолянска област да се обявят за "независими републики" и да поискат помощ от Турция..Не ми харесва тая история..И в нея няма "наши",няма "ваши",има просто една КАША..
263
2
 
23
 
! Отговори
... преди 2 години
От кога Българският президент използва Английският език за публичните си изказванията???
262
11
 
11
 
! Отговори
РУСИЯ ПРЕДАДЕ ЛЕВСКИ преди 2 години
ГРААФ ИГНАТИЕВ И НЕГОВИЯ ПОДОПЕЧЕН -ХАДЖИПЕНЧОВИЧ.. ПРЕДАДОХА ЛЕВСКИ НА ТУРЦИЯ....... ТАКА "ОСВОБОЖДАВАТ 'РУСИЯ....!!
261
2
 
6
 
! Отговори
До 311 "Да 308& преди 2 години
Това с "Режисура с платени артисти" само в болните ви мозъци може да съществува. Намери хора от Украйна в някоя платформа и тях попитай.
260
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е задължен да осъди признаването. Лично Херо Мустфа му даде едно рамо за втория мандат!