За "Възраждане" протестът е постигнал целите си

Защо се дават милиони за тестове за учениците?
Обновена: 23 фев 2022 21:38 | 23 фев 2022 20:50, Екип на Bulgaria On Air
72

Протестът на "Възраждане" срещу Ковид мерките мина без ескалации. За пръв път министър-председател отиде лично да разговаря с протестиращите. Ден след новината, че на 20 март отпада изискването за "зелен сертификат" у нас.

"Протестът предсрочно постигна част от своите цели. Отпадането на "зеления сертификат" на 20 март не е приемливо като дата. Трябва до седмица да стане. Също така настояваме да отпаднат маските и тестването на учениците. Ние видяхме, че при стотици хиляди тестове, имаме под 500 положителни деца, потвърдени в лаборатории", коментира депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".
Той изрази мнение, че децата не страдат толкова от последния вариант Омикрон.

"И идва въпросът защо у нас се дават милиони за тестове, вместо за инвестиция в образованието - в спортни площадки, в училищна инфраструктура", заяви народният представител пред Bulgaria ON AIR.
Георгиев отново подчерта позицията на "Възраждане", че "зеленият сертификат" е противозаконен, дискриминационен и е нанесъл сериозни щети върху бизнеса.

"Ако наистина не отпадне "зеленият сертификат", може да се стигне и до гражданско неподчинение. На днешния протест присъстваха достатъчно хора, но нямаше провокатори. Ще питаме министър Рашков къде са те. На премиера му прави чест, че се отзова на нашата покана за разговори. Голяма част от нещата, за които се борим, бяха постигнати", каза депутатът. И уточни, че партията му настоява за информационна кампания, свързана с ваксинирането.

"Ние искаме кампания за информирано решение за ваксините. Да се покажат гледните точки на различни специалисти "за" и "против", а не кампанията, която сега виждаме - изцяло "за" ваксините срещу Ковид-19", подчерта Георгиев.Той самият не е ваксиниран, но негови колеги били принудени да го направят.
 
"Всеки е свободен да направи личния си избор дали да се ваксинира или не. Ние сме против принудителното ваксиниране. Такова има, защото на хората им се налага, за да ходят на работа, такива случаи има и сред нашите депутати. Това важи и за хора, които пътуват в чужбина", уточни депутатът.

Георгиев беше категоричен, че депутатите от "Възраждане" няма подкрепят обща декларация на НС за кризата в Украйна "писана в американското посолство".

Няма да подкрепят и Бюджет 2022, който не решавал проблемите на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: протестВъзраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Няма да подкрепят това, нито онова, парламентарно представена партия протестира срещу парламентарно подкрепено правителство, бюджета няма даподкрепят ?!? Тези за какво са в НС, да надуват балончета ?!? Не разбраха ли, че чегъртането унищожи каквото можа и сега трябва да се създава, да се решават проблеми, да се управлява, а не да се протестира. Срещу себе си ли протестират? Искали властта, ами да спечелят доверие. Аман от Сл.Тр и негожите претенции, обаче някой им повярва, сега да чака от умрял
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костя лицемера. Да се ваксинираш и да правиш протест срещу ваксините е мaлоумие
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя лицемер се ваксинирал,а подвежда хората,че вирусът не бил опасен.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно. На площада освен полиция не е имало никой. Вижда се,че копейкин няма поддръжници.
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** са най-големия фарс в момента. Добре че Боката не се е показвал от неколко дни да говори глупости, така, че в момента Костя води цирка
49
3
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Конпи да конфискува къщата на Копейкин купена с 1 милион партийна субсидия :)))
48
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане никога не са се страхували да се борят за правата на гражданите. Имаха куража да се изправят срещу Бойко Борисов, да искат оставката на главния прокурор. Обещаха да се борят срещу здравния фашизъм и дискриминацията, постигана чрез сертификата. Досега напълно се припокриват думите и делата.
47
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук се лее много злоба срещу Възраждане. Кой плаща?
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия плъхове,възрожденците бяха до тук.Конфигурацията във власта е такава,че и златен пръст не могат да го играят.
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мне, още сме номер 2 в света на ковида. като изпреварим Перу по умрели от ковид ще се възродим.
44
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да тестват в Българиа и да не файда няма. Какво ще направят някой е положителен? Нищо освен да го водят статистика. При нас от 2 месеца 20 милионен град го тестват през ден и веднага реагират на положителни тестове. Почти всеки ден има нови но над 10 на ден не се е стигало за сега.
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха. Нищо не се промени в следствие на протеста, и тия като Петков си поставят отличен за "добре свършена работа", само дето те сами си определят, че са я свършили добре и сами си се тупат по рамото.
42
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това лято ще прогоним канадския кeлeш.
41
4
 
8
 
! Отговори
Тъй преди 2 години
Тая държава няма да се оправи скоро време Все тека ще си е мутренска подкупна и мафиоцка Държавата която трепе народа а не му помага По никакъв начин да израстне
40
5
 
19
 
! Отговори
С богом България преди 2 години
Тоя Костадинов не се бори за нечии и тереси а за свой собствени цели използва хората за параван на някой им се слага пред краката
39
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най глупавия протест по време на пандемия Ами бюджета се обсъжда,бе ,кукувци,защо нямате предложения?Да бюджета е без реформи,а къде са вашите,бягате с прости сценки!Слязъл Кирчо при тях и много важно!В болниците притока не е намалял и много заразени карат тежко,та какво предлагате на заразените?
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще видим един истински протест на Възраждане пред Прокуратурата за незабавната оставка на Гешев?
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви времена доживяхме! Тиквата започна да плаща статии за "протестите" на Възраждане.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българка Ти зарежи изказванията в тях няма нищо лошо,лошото е когато се трупат политически дивиденти от тях-справка лицето Костадин "възродителя"
35
0
 
7
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Най-ми е безумно когато политици и други се изказват по медицински въпроси,като и хабер нямат.За съжаление,драги сънародници,така е в нашата България.Всеки разбира от всичко и дава мнение,а малко са тези които имат задълбочени,съвременни и истински знания.Знания,от опит и от години на наблюдение ,не просто информация .