За "Възраждане" протестът е постигнал целите си

Защо се дават милиони за тестове за учениците?
Обновена: 23 фев 2022 21:38 | 23 фев 2022 20:50, Екип на Bulgaria On Air
72

Протестът на "Възраждане" срещу Ковид мерките мина без ескалации. За пръв път министър-председател отиде лично да разговаря с протестиращите. Ден след новината, че на 20 март отпада изискването за "зелен сертификат" у нас.

"Протестът предсрочно постигна част от своите цели. Отпадането на "зеления сертификат" на 20 март не е приемливо като дата. Трябва до седмица да стане. Също така настояваме да отпаднат маските и тестването на учениците. Ние видяхме, че при стотици хиляди тестове, имаме под 500 положителни деца, потвърдени в лаборатории", коментира депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".
Той изрази мнение, че децата не страдат толкова от последния вариант Омикрон.

"И идва въпросът защо у нас се дават милиони за тестове, вместо за инвестиция в образованието - в спортни площадки, в училищна инфраструктура", заяви народният представител пред Bulgaria ON AIR.
Георгиев отново подчерта позицията на "Възраждане", че "зеленият сертификат" е противозаконен, дискриминационен и е нанесъл сериозни щети върху бизнеса.

"Ако наистина не отпадне "зеленият сертификат", може да се стигне и до гражданско неподчинение. На днешния протест присъстваха достатъчно хора, но нямаше провокатори. Ще питаме министър Рашков къде са те. На премиера му прави чест, че се отзова на нашата покана за разговори. Голяма част от нещата, за които се борим, бяха постигнати", каза депутатът. И уточни, че партията му настоява за информационна кампания, свързана с ваксинирането.

"Ние искаме кампания за информирано решение за ваксините. Да се покажат гледните точки на различни специалисти "за" и "против", а не кампанията, която сега виждаме - изцяло "за" ваксините срещу Ковид-19", подчерта Георгиев.Той самият не е ваксиниран, но негови колеги били принудени да го направят.
 
"Всеки е свободен да направи личния си избор дали да се ваксинира или не. Ние сме против принудителното ваксиниране. Такова има, защото на хората им се налага, за да ходят на работа, такива случаи има и сред нашите депутати. Това важи и за хора, които пътуват в чужбина", уточни депутатът.

Георгиев беше категоричен, че депутатите от "Възраждане" няма подкрепят обща декларация на НС за кризата в Украйна "писана в американското посолство".

Няма да подкрепят и Бюджет 2022, който не решавал проблемите на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: протестВъзраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
0
 
! Отговори
До 40 от Ямб.Църв. преди 2 години
Това бях аз ве чакал.Пишеш с турцизми.Думата Гьотферен е турска!
33
9
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
ВЪЗРАЖДАНЕ Ви бърка в задните отверстия нали платени служители-писачи на другите партии?
32
1
 
5
 
! Отговори
До33 преди 2 години
Абе никак не беше никак ниска топка Белата Златка,по спомен беше на балотаж на президентските избори 2006 година срещу Първанов,нещо което това момченце не може и да си помисли!
31
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чудих се защо има толкова много селски коли в центъра на София, а то протест на Възраждане, ясно
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-малко бяха от полицаите, това е шега. На това място вечер в задръстването има повече хора, чакащи в колите си светофара на Университета! Я се осъзнайте!
29
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Сидеров е ниска топка. За Костадинов явно не си информиран и плюеш колкото да не си на сухо.
28
14
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Бяхме по-малко от 12.01....но енергията си беше същата.България трябва да е без зелен ДИСКРИМИНАТ ,с действаща икономика,която беше при Тодор Живков и с нормални заплати! ТЪРПЕНИЕТО СВЪРШИ! ВЪЗРАЖДАНЕ!
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30 Да живее ееее Костя детето чудо заместителя на Сидеров с модерната вила дето пред репортерка мънкаше като наакан.
26
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролчета не се морете явно си нямате друга работа. Възраждане ще вземе над 10% на следващите избори.
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификата отпада.Като изпролетее копейкаджийте освен да ходят за коприва и да броят дивите зайци.За друго не стават
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 17 от 10 Да добавя Трюдо прекрати парламента за да не му задават въпроси. Един от каналите в Ютуб които предаваха от Канада каза че са го заплашили да си изтрие клиповете, предполагам не е единичен случай. Гледах клип в който задават въпрос в парламента колко човека са пробити от Клаус Шваб в правителството - това самия Шваб казва че по света са пробити много правителства, медии и специалисти. Председателя на парламента каза че въпроса не се чувал добре и го отминаха.
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и предполагах споделих го с близки хора, че тази хиена мърлява Костадинов ще гледа да си припише всичко заслуги относно разхлабването на прословутите мерки. Само ще споделя, че в моментът и в Германия, Франция и почети в цяла Европа мерките започват да се разпускат малко по малко и от там си правя извода, че туй нещо Костадин било голяма работа цяла Европа него следи и слуша браво Костадинчо ти си истинско чудо мамам
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да постигнахме си целите. Взехме си парите.
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костя,Костя,кога ще те видим под прозорците на Борисов и Гешев или викаш когато от теб нищо не зависеше,ти блееше за техните оставки ама сега когато дойде време за действие и ти си вече в парламента, сякаш изведнъж забрави за проблемите на тая държава и почна да искаш главите на младежите?Защо така бре Костя,откъде дойде тая твоя трансформация,да не би случайно да идва от финикийските знаци на Тиквето или.....?
20
4
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Колкото и за Атака-0,4%.Луна ще има пак повече.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще искаме ревизия на здравната каса, както и резултати от наказанията при откритите 400 фантома в Пирогов.
18
0
 
5
 
! Отговори
До 17 от 10 преди 2 години
Благодаря. Спряха да ни информират в днес.бг. за Канада.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А конвоя с който заплашваше къде беше? Ааа Боку не даде пари за бензин, ясно.
16
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпротестираха ли се тия. Кажи му че е от "възраждане" и повече не го обиждай.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще искаме диагнози, епикризи и начин на лечение.