За "Възраждане" протестът е постигнал целите си

Защо се дават милиони за тестове за учениците?
Обновена: 23 фев 2022 21:38 | 23 фев 2022 20:50, Екип на Bulgaria On Air
72

Протестът на "Възраждане" срещу Ковид мерките мина без ескалации. За пръв път министър-председател отиде лично да разговаря с протестиращите. Ден след новината, че на 20 март отпада изискването за "зелен сертификат" у нас.

"Протестът предсрочно постигна част от своите цели. Отпадането на "зеления сертификат" на 20 март не е приемливо като дата. Трябва до седмица да стане. Също така настояваме да отпаднат маските и тестването на учениците. Ние видяхме, че при стотици хиляди тестове, имаме под 500 положителни деца, потвърдени в лаборатории", коментира депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".
Той изрази мнение, че децата не страдат толкова от последния вариант Омикрон.

"И идва въпросът защо у нас се дават милиони за тестове, вместо за инвестиция в образованието - в спортни площадки, в училищна инфраструктура", заяви народният представител пред Bulgaria ON AIR.
Георгиев отново подчерта позицията на "Възраждане", че "зеленият сертификат" е противозаконен, дискриминационен и е нанесъл сериозни щети върху бизнеса.

"Ако наистина не отпадне "зеленият сертификат", може да се стигне и до гражданско неподчинение. На днешния протест присъстваха достатъчно хора, но нямаше провокатори. Ще питаме министър Рашков къде са те. На премиера му прави чест, че се отзова на нашата покана за разговори. Голяма част от нещата, за които се борим, бяха постигнати", каза депутатът. И уточни, че партията му настоява за информационна кампания, свързана с ваксинирането.

"Ние искаме кампания за информирано решение за ваксините. Да се покажат гледните точки на различни специалисти "за" и "против", а не кампанията, която сега виждаме - изцяло "за" ваксините срещу Ковид-19", подчерта Георгиев.Той самият не е ваксиниран, но негови колеги били принудени да го направят.
 
"Всеки е свободен да направи личния си избор дали да се ваксинира или не. Ние сме против принудителното ваксиниране. Такова има, защото на хората им се налага, за да ходят на работа, такива случаи има и сред нашите депутати. Това важи и за хора, които пътуват в чужбина", уточни депутатът.

Георгиев беше категоричен, че депутатите от "Възраждане" няма подкрепят обща декларация на НС за кризата в Украйна "писана в американското посолство".

Няма да подкрепят и Бюджет 2022, който не решавал проблемите на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: протестВъзраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 Я пак погледни Канада. В момента там има въведено извънредно положение и диктатура на Трюдо който се разправя с всеки който протестира или косвено участва. Камионите са отнети и искат да ги продават, сметките на участниците са блокирани, заплашват да им отнемат разрешителните, както и се посяга на дарителите които заради едно дарение ги считат за терористи. Не знам как още няма гражданска война там.
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия само харчат парите на хората. Ненужен протест, хората казаха кога отпада сертификата. На всички полицаи събрани от цяла България се плаща от джоба на народа командировъчни, разходи за бензин. Отвращават ме с това безумно и безотговорно поведение към изстрадалия българин.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще искаме разследване на смъртните случаи, обявени за жертви на ковида. Много са.
11
10
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
200 заблудени селяни не са протест
10
0
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Не знаем докъде стигна конвоят в Канада. Няма новини. Не знаем и къде е Трюдо.
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващата задача на Възраждане е референдум за нато. Глобалната тояга е в ръцете на Русия и няма смисъл да членуваме в организация на бивш хегемон, на който му предстои разпадане. Можем да кандидатстваме в ОДКБ и сигурността ни ще бъде гарантирана.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем мерките останаха, хем Костя си развя байряка, хем Кирчо и Кокорчо си направиха ПР, и вълка сит и агнето цяло. Така не става Свобода и революция. Нали видяхте в Канада как се прави? Камиони и тежки машини минават и изринват властта, и премиера бяга при шефовете му. Така се прави.
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прогнозират сняг за утре. Очаквайте самотна пресконференция на Борисов вкоято да обяви, че при неговото управление на тая дата не е допуснал да вали сняг. После атистично ще попита празната зала има ли въпроси?
6
6
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Копейкин оправда партийната субсидия догодина ше спретне още един прутест :)))
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Притесних се, че зациклиха на нещо, което ще отмине от само себе си.
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще се борят срещу силното греене на слънцето през август за което е виновен Петков.
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партията трябва да се саморазпусне защото постигнаха целта си. Те други цели нямат.
2
7
 
3
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Били принудени.. Мама ви заблодени кучета..
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На следващите избори когато няма да има вече мерки срещу вируса ми е много чудно колко шарани ще гласуват за тия,щот те други идеи нямат освен отпадането на Ковид мерките!!