Нинова убедена: Проблеми с торовете няма да има

Количествата за вътрешния пазар били налични, дори оставало за износ
Обновена: 10 мар 2022 15:58 | 10 мар 2022 15:58, Камелия Цветанова
92
Нинова убедена: Проблеми с торовете няма да има
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да има проблеми с доставките на торове за земеделските производители, каза днес във Варна вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, цитирана от БТА. 

Още по темата

Тя уточни, че е разговаряла с ръководството на завода „Агрополихим“, който се намира в Девня, и е получила уверение, че предприятието работи на пълни обороти и може да задоволи вътрешния пазар, дори има остатък за износ.

Прекъснати или затруднени доставки на торове няма да има, така че земеделците не бива да се притесняват за новата реколта, каза още министърът.

Нинова допълни, че от Варна екипът на министерството започва обиколка на страната и срещи с ръководствата на заводи и индустриални предприятия. Според нея целта на разговорите ще бъде да се идентифицират проблемите на фирмите, продиктувани от пандемията и войната в Украйна, и да се търсят варианти за решения. Държавата застава зад българските предприятия с всички средства, с които е възможно, за да се стабилизира икономиката и да не се освобождават работници, каза Корнелия Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Нинова убедена: Проблеми с торовете няма........................ Хахаххаааааа, то и с горивата нямаше проблем, с мобилните оператори също. С олиото няма проблем.... Ай сиктир!!! Комунисти на власт = ФАЛИТ. На другите избори под 4% твърдо :)))))))))))))))))
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Търговец, искам 15бр, за 75лв. За на едро има ли отстъпки?
25
0
 
10
 
! Отговори
Всяко зло за добро преди 2 години
Ревахме когато Вера Су - пълен догоре с тор се тресна кораба в скалите, но ето виж какво излезе. Сега проблем с торовете няма. Същото стана и с американските централи. Ревахме че скъпо им се изкупува тока, но ето сега виж най-евтиния въглищен ток идва точно от тези централи.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дядо от село Май идола на Нинова не е Путин, май идола и е ББ.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак господжата другарка не е в час говори същото казо за олиото - олиа има , ама вижте цената. Никой не е казъл, че торовете ще свършат , но цената каква е госпожо, цените на препаратите какви са, не ги ли знаете. Ами влезте в една агроаптека и вижте ги.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и с горивата нямаше проблем и олиото. Днес гориво за под 2.9 лв в шумен няма, олио за по 5.5 лв няма.То и Чернобил нямаше проблем 86 година и научихме 6 месеца след това.
21
1
 
14
 
! Отговори
Дядо от село преди 2 години
Нинова, като твоя идол, Путин ни загрее с някоя и друга ракета,и се наceрем от страх, проблеми с торовете наистина няма да има.. Не се изказвай за неща,за които изобщо не си наясно.С всичко ще има проблем..Но ти си мнооого ниска топка и за нищо не ставаш
20
1
 
5
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Основният изкуствен тор е АМОНИЕВА СЕЛИТРА, но той пък е с двойна употреба и е основен компнент на есплозивите - така че ще има осезаем недостиг, но пък храните ще бъдат с по-малко нитрати и нитрити. Или всяко зло за добро !!!!Освен това основната суровина за торовете е природния газ от Русия!
19
1
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
Не виждам добре. С 12 диоптъра съм.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Импекса казва, че проблеми с торове няма да има, значи се гответе да клякате и да торите сами
17
0
 
15
 
! Отговори
Не знам защо преди 2 години
Но винаги когато някой политик започне да ми говори че няма да има криза и проблеми и всичко ще е наред..... това започва силно да ме притеснява.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЗВИНИ СЕ, че пишеш с големи букви, фегет! Дори няма те чета.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради 3-4 месеца собствена слава, корнелка качи БСП на потъващото кирово корито. Скоро ще бъде част от историята.
14
0
 
9
 
! Отговори
оуууу преди 2 години
То и операторите нямаше цените да вдигат, ама стана, тъй че тая крава само си прави вятър на остата и изглежда страшна, пък тя парашутуст...
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДИН ПЕНСИОНЕР ПОЛУЧАВА ПРИМЕРНО 300 ЛВ ПЕНСИЯ ИСКАХ ДА НАПИША. ИЗВИНЯВАМ СЕ.
12
1
 
11
 
! Отговори
ДО №10 преди 2 години
ВАС МОЖЕ ДА НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА, НО ПЕНСИОНЕРИТЕ БЕЗ МАНДЖИЧКА НЕ МОГАТ ДА ВИРЕЯТ. ЕДИН ПЕНСИОНЕР ПОЛУЧАВА ПРИМЕРНО 300 ЛВ ЗАПЛАТА - ТОВА СА ПО 10 ЛВ НА ДЕН. С ТЕЗИ 10 ЛЕВА КАКВО ПО- НАПРЕД ДА ПЛАТИ? ХОРАТА МАСОВО ВЕЧЕ НЕ СИ КУПУВАТ ЛЕКАРСТВАТА. НИНОВА ЛЪЖЕ, ЧЕ НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМИ. ПРОБЛЕМИТЕ СЕГА ТЕ ПЪРВА ЗАПОЧВАТ. ХОРАТА С 10 ЛЕВА НА ДЕН ЩЕ ГЛАДУВАТ И ЩЕ СТОЯТ НА СТУДЕНО. ОТ ТЕЗИ ТОРОВЕ ЩЕ СЕ ВДИГНАТ ПРОДУКТИТЕ НА ПАЗАРА. КАКВО ЩЕ СИ КУПЯТ? ЕДИН ХЛЯБ Е ПОЧТИ 2 ЛВ. САМО ХЛЯБ ЛИ ЩЕ ЯДАТ ТЕЗИ ХОРА?
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Др исло, торовете са 5 по-скъпи от 10 дена насам
10
0
 
10
 
! Отговори
Няма проблем преди 2 години
Нали получихме даром един цял кораб с турски тор!
9
0
 
7
 
! Отговори
Търговец преди 2 години
Продавам си ла й ното по 5 лева бройката! Утроява продукцията и е био без изкуствени химии!
8
3
 
7
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Въобще Не ме интересува олиото! И без това е вредно! Ползвам зехтин и то не повече от 1 бут. За 2 месеца. Нямам нужда от повече.