Нинова убедена: Проблеми с торовете няма да има

Количествата за вътрешния пазар били налични, дори оставало за износ
Обновена: 10 мар 2022 15:58 | 10 мар 2022 15:58, Камелия Цветанова
92
Нинова убедена: Проблеми с торовете няма да има
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да има проблеми с доставките на торове за земеделските производители, каза днес във Варна вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, цитирана от БТА. 

Още по темата

Тя уточни, че е разговаряла с ръководството на завода „Агрополихим“, който се намира в Девня, и е получила уверение, че предприятието работи на пълни обороти и може да задоволи вътрешния пазар, дори има остатък за износ.

Прекъснати или затруднени доставки на торове няма да има, така че земеделците не бива да се притесняват за новата реколта, каза още министърът.

Нинова допълни, че от Варна екипът на министерството започва обиколка на страната и срещи с ръководствата на заводи и индустриални предприятия. Според нея целта на разговорите ще бъде да се идентифицират проблемите на фирмите, продиктувани от пандемията и войната в Украйна, и да се търсят варианти за решения. Държавата застава зад българските предприятия с всички средства, с които е възможно, за да се стабилизира икономиката и да не се освобождават работници, каза Корнелия Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато БСП са във властта следват купони и хиперинфлация. Сега ще ви баламосват с войната в Украйна за хиперинфлацията, но тя започна от преди 1 година рязко. БСП ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ 3 ПЪТИ В ПЪРВИТЕ 15 ГОДИНИ СЛЕД 1989Г. СХЕМИТЕ ИМ БЯХА: БАНКОВИ ПИРАМИДИ, КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ, ПРИВАТИЗАЦИЯ. НИНОВА ПРИВАТИЗИРА ТЕХНОИМПЕКС ДОКАТО БЕШЕ НА 28Г. ПО ОНОВА ВРЕМЕ В МАГАЗИНИТЕ НЯМАШЕ НИЩО.СУТРИН БАЩА МИ ОТИВАШЕ В 4 Ч.ЗА ХЛЯБ И ЧАКАШЕ ПО 4 ЧАСА ЗА 2 ХЛЯБА С КУПОНИ. НЯМАШЕ И ОЛИО. СЕГА СЕ ПОВТАРЯ КОЛЕЛОТО.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблеми с торовете вии всичките се насрахте от страх
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЯЖТЕ ТОРОВЕ
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жа Лъжа лъже без да и мигне окото. То и с олиото нямаше да има проблем, но всички магазини на Била в Пловдив сутринта отвориха без олио, а в брошурката е посочено, че от днес има промоция на една марка олио и ще се продават до 15 бутилки на клиент.С трън да завлачиш в магазините на Пловдив олио няма как да закачиш. Рафтовете са чисто празни.Съжалявам,че не мога да кача снимки да видите как изглеждат щандовете за олио в магазините. А два дена Нинова лъже, че имало механизми да спрат спекулата.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще ви мерим с торове
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти колко тока имаш? щото аз имам един
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Торове ще има, но на каква цена.