Адвокат: Борисов е задържан за изнудване, няма повдигнато обвинение

Владислав Горанов също е задържан
Обновена: 18 мар 2022 06:07 | 18 мар 2022 06:01, Елка Василева
271
Адвокат: Борисов е задържан за изнудване, няма повдигнато обвинение
Снимка: архив, БГНЕС

Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков каза, че няма повдигнато обвинение срещу Борисов.

Няма и не може да има повдигнато обвинение, тъй като обвинение може да се повдигне само след писмено потвърждение от прокурор,  обясни пред журналисти адвокатът, който беше в сградата на Главната дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), където бе отведен тази вечер Борисов.

Още по темата
Той каза, че досъдебното производство е образувано от МВР на 17 март при условията за неотложност, става въпрос за същата проверка, образувана по сигнал от сдружение "Боец".  Менков уточни, че проверката е образувана по сигнал от 10 декември, като по нея Борисов е идвал да дава обяснения, а, по  думите му, сигналът е на базата на разпечатка от медиите.

Преписката, по която полицията извършва проверка, не е депозирана и не е докладвана на прокуратурата, каза Менков. По думите му първото действие по разследването е разпит на министър-председателя Кирил Петков в качеството на свидетел в четвъртък и това е единственото действие по разследването, извършено до този момент, преди претърсванията в  дома на Борисов.

Няма повдигнато обвинение, има задържане за 24 часа, като в основанието за задържането е посочено изнудване, но не пише кое лице е изнудвано, кога, как и по какви причини, обясни адвокатът.

Той информира, че  Владислав Горанов също е задържан, в момента се изготвят документите за задържането му за 24 часа, очаква се и Севделина Арнаудова също да бъде задържана за 24 часа, тъй като в дома й продължава да тече претърсването.

За нито едно от претърсванията няма предварително разрешение на съда, полицейските органи ги извършват при т.нар. условия на неотложност и са длъжни до 24 часа да предявят действията си пред компетентния съд, за да може той да реши дали ще одобри тези претърсвания, коментира Менков. Той смята, че изобщо не може да се говори за никаква неотложност, при положение, че проверката тече вече три месеца.

Според него в разследването не участват европейската прокуратура и европейски делегирани прокурори  и не става въпрос за никакви евросредства. В момента дори няма разследващи полицаи, има само полицейски органи, които се държат изключително професионално, разказа той за обстановката в ГДНП. В петък ще очакваме разследващите да решат какво ще правят. Те трябва да докладват на прокуратурата, да се определи наблюдаващ прокурор, да видим ще има ли повдигане на обвинение, няма ли, Борисов може да бъде разпитан в качеството му на свидетел, посочи Менков .

Пред ГДНП, където беше отведен Бойко Борисов, в четвъртък се събраха активисти и симпатизанти на ГЕРБ  и народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС. Преди това те бяха пред къщата на Борисов в Банкя, след като беше оповестена информацията, че е задържан лидерът на ГЕРБ. От МВР съобщиха, че Бойко Борисов е задържан и че е в ход мащабна операция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички на улицата, защото следващият етап комунистите ще започната рзстрели на хора!!!
99
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо по хубаво от лицето на уплашен гербераст, крал милиони десет години
98
5
 
11
 
! Отговори
Прозрачно преди 2 години
Целта е да се отклони вниманието от галопиращата инфлация и неспособността на правителството да се спарви с какъвто и да било проблем. Основното обаче е, да се запази коалицията предвождана от путинофилската партия БСП.
97
7
 
10
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Вие дето пишете и ревете против Борисов какво получихте сега ЩО за простацизлобари живеят в тази държава Репресии заплахи манипулации Комунизъм в действие
96
8
 
9
 
! Отговори
irkd преди 2 години
Браво г-н Рашков за проявената смелост. Одавна трябваше да има водеща крадлива фигура в ареста. Тази е точно такава и съм удовлетворен. А каскета гледа от страни.....и мига на парцали. А Делян кога ?
95
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Подмяната така ли ще държи българите със заплахи арести изнудване Комунизъм в действие от Подмяната Оставка
94
10
 
9
 
! Отговори
Въпрос? преди 2 години
Абе, как така Румен Радев е на свобода, Кирил Петков е на свобода, а основният им политически противник, който им разкри всички далавери е под стража?
93
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчооооо ша фърчаът по тебе домати,яйца и павета така ми се струва недоносчеееее
92
4
 
5
 
! Отговори
Купена прокуратура преди 2 години
Както каза адвоката на Борисов - цитат:Няма и не може да има повдигнато обвинение, тъй като обвинение може да се повдигне само след писмено потвърждение от прокурор",Адвоката му добре знае че Геша забити за Бойко.
91
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има повече свобода за лицето шизофреник Борисов. Да му мислят тези, които страхливият Борисов ще издаде още днес
90
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да му лапате на Боко пожарникарския маркуч.
89
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да му лапате на Боко пожарникарския маркуч.
88
5
 
8
 
! Отговори
- преди 2 години
Започва ПРЕКРАСЕН ден в България......Успех Бойко .....Рашков имам предвид!
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До довечера ще се сдобие с обвинение!
86
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде! Ще сваляме парламент!!!
85
5
 
6
 
! Отговори
КуКлус преди 2 години
Всеки знае че нищо няма да се случи ......Но не се ли замисляте защо е тази врява ? Случайно едни МиГ-29 да не изчезнат за Украйна ? Нещо не се ли замисляте че се отклонява сериозно вниманието ? Я не бъдете стадо шилета поне за малко и помислете с малкото си останал мозък ! Бойко няма да влезе в затвора това и африканците го знаят ....Но гледай каква гръмка новина особено за българина ...клюките са по важни от фактите ! Сидеров преди време пушеше пура за 50$ докато Буци дръпна 16 милиарда
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
задържан е че ми закри фирмата
83
6
 
9
 
! Отговори
Ей сега вече преди 2 години
стана ясно кой е виновен за олиото,тока, горивото! Сега вече-от днес очакваме бензин-1 лв,олио-1лв,ток-1лв.,силене-1 лв.-тоест всичко по левче! След 10 месеца управление на шумкарите-нещата вървят към поредната хиперинфлация и за да отклонят вниманието от собствената си тотална некадърност- правят акции в стил" обиране на мандри ". Комунизма си отива-спете спокойно деца! След 33 години-нищо не си е отишло!
82
1
 
11
 
! Отговори
<><> преди 2 години
Хората Кенеди убиха ....Чаушеску.....Берлускони арестуваха ......Та наш Бойо сакън да не влезе в районното ? Облъчените му поданици не спряха пред камерите да се държат като "***" абсолютно еднакво като назубрено говореха всички че и поредом ...и го наричаха "премиера" е значи става дума за Кирчо , а не за Буци ! Отишли са за подкрепа на Петков !? Неадекватни бяха доста то кой пиян кой надрусан ! Вдигнали ги от масите "Шшш Вожда ще арестуват ставайте на бой че лапаницата е застрашена"
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП и правителството им са обявени за ПРЕСТЪПНИ!!!