Два пъти родителите на починалото дете викали Спешна помощ

40 минути се борили за живота му
20 май 2024 14:34, Нели Христова
42
Два пъти родителите на починалото дете викали Спешна помощ
Снимка: БГНЕС

Родителите на починалото 5-годишно дете в с. Стоб са викали два пъти екип на Спешна помощ от гр. Рила снощи, пишат от "24 часа".

"Първия път отидох на адреса около 23 ч. по сигнал за дете с болки в корема. Родителите казаха, че детето през деня е имало разстройство. Прегледах го, но нямаше нищо притеснително. Беше в добро състояние, без температура, със спокоен корем и нормално дишане. Обясних на майката какво да прави, за да спре диарията. Предписах и свещички против повръщане, за да не се обезводни, защото в града е плъзнал вирус с повръщане и разстройство", каза д-р Владимир Пандев, който е прегледал момченцето.

Около 1 ч. при спешните медици отново е получено обаждане от родителите, че детето е получил гърч. Когато д-р Пандев отишъл отново в дома, установил, че детето е без жизнени показатели, но въпреки това е предприел реанимационни действия и веднага с линейка го е транспортирал до Спешно-приемно отделение в болницата в Благоевград. И там реанимационен екип повече от 40 минути се е борил за живота на детето, но то е било починало. Най-вероятно е повърнало в съня си и се е задушило.

Родителите обяснили, че след първото посещение на лекаря, са отишли в Благоевград, за да купят предписаните лекарства и когато се върнали открили детето си в безпомощно състояние.

Съдебно-медицинската експертиза ще установи причината за смъртта на момченцето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от Образование
"Сега ще ти кажа как е правилно, после - как да го напишеш на изпита"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
14
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Най-вероятно е повърнало в съня си и се е задушило -----////----- Най-вероятно като го е мачкал да го съживява и му е изкарал стомашното съдържание...
33
8
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
"Предписах и свещички против повръщане, за да не се обезводни, защото в града е плъзнал вирус с повръщане и разстройство" -----///------ Само това е достатъчно да покаже какъв *** е - предписва терапия по предположение, изсмукано от пръстите. Да му беше направил една промивка на стомаха с активен въглен, вместо да си фантазира и да си верва. Публикувайте му дипломата, интересно ми е с какви оценки си е взимал изпитите.
32
9
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Как ще даваш хапчета против повръщане бе, иддийод? Ами като се е натровило с нещо нали трябва да го изхвърли! То трябва да се налива с вода и да повръща, той го затапил да не се обезводнява....
31
13
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Откакто Боко Банкянския иддийод със закон освободи докторите от всякаква отговорност им даде статут на недосегаеми, те се превърнаха в хладнокръвни непукисти. Той го е прегледал 1 час преди смъртта и не е намерил нищо нередно, какво да говорим повече! Какво общо имат тука родителите? Това е некадърник, който не може да разпознае животозастрашаващи симптоми.
30
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По телевизията докторът каза, че детето е имало направени няколко имунизации, за да го предпазят от вируси....както и се случва. Наистина са го предпазили.
29
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да разбираме ли, че родителите са оставили 5 год болно дете САМО и Двамата са отишли за лекарства, сякаш 1 е недостатъчен?....?!
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да почива в мир детенцето! Понякога лошото идва бързо и неочаквано.
27
5
 
11
 
! Отговори
до 27 преди 1 седмица
не разбра ли, че са бхаратци ?
26
7
 
31
 
! Отговори
Стига глу-пости! преди 1 седмица
Спешна помощ им е виновна, че пет дни не са погледнали детето си! Това е арогантност, това е родителска безотговорност!
25
7
 
22
 
! Отговори
до до 23 преди 1 седмица
А ти разбра ли,че детето от 5 дена е имало проблеми и вече когато са видели,че нещата са изключително зле са повикали линейка.Ако ще и на секундата да е дошла,за съжаление е били твърде късно.категорична грешка на родители да се чака 5 дена с болки в коремната област....
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз пък разбрах, че и двамата родители са си били камшиците на шопинг и са оставили 5 годишно болно и повръщащо дете с висока температура да спи само в къщи. Дори и да не се е било задушило, никой не може да даде гаранция, че през времето в което са липсвали, детето е нямало да вдигне температура от която да получи гърч.
23
5
 
8
 
! Отговори
статистика преди 1 седмица
Днес, численоста на Пенсионерите в Бг е 2,1 Милиона, населението на възвраст от 50+ до 64 г. възраст е около 1,3 Милиона, тоест, след едно поколение (25 години) населението на Бг ще бъде около или под 3 Милиона, с около 1 милион Пенсионери и хора на възраст 55+ години! Тоест, след 2050 г. Бг ще започне "обратното броене"... В най-добрия случай Бг държава с население от около 2 Милиона би могла да се съхрани в границите на Софийска област!
22
16
 
8
 
! Отговори
ДО 23 преди 1 седмица
Хората са викали Лекар няколко пъти , нещо не разбра ли ??? Дано да не ти се налижи и на теб .
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако не беше етноса, с кой ли щяхме да се оправдаваме???
20
10
 
19
 
! Отговори
комунист преди 1 седмица
Имаше социализъм, но сега ще ви намалят до 3 милиона.
19
8
 
23
 
! Отговори
До Магнит..ски преди 1 седмица
Да бе...демокрацията е виновна, че са оставили детето само. А какъв комунизъм имаше...никой не умираше.
18
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Родителите отишли за лекарства през ноща и оставили детето само! Баси ромската стратегия
17
4
 
18
 
! Отговори
ХЕХЕ 2 преди 1 седмица
с писане у НЕТА ще орпавиме държавата !
16
12
 
4
 
! Отговори
аааа 2 преди 1 седмица
хората умират на българина не му дреме пука изобщо ....
15
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми като няма линейки и на докторите им плащат колкото на лелчето което мете улиците какво искате?