Шаламанов: Радев застана на страната на Путин

Ще вземе ли НС решение за военна помощ за Украйна?
210
Шаламанов: Радев застана на страната на Путин
Снимка: БГНЕС

След срещата на българския премиер Кирил Петков  със секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин стана ясно, че България няма да изпраща военна помощ – нито ПВО системи, нито малки оръжия или муниции на Украйна. Помощта остава хуманитарна.

Още по темата

Твърдението, че предоставянето на оръжия ни прави страна в този конфликт е путинистка пропаганда, обяви бившият военен министър Велизар Шаламанов пред bTV.

Той напомни, че през годините много държави са изнасяли оръжия за други воюващи страни, без да бъдат страна в конфликтите.

„Един ден президентът Радев трябва да отговаря пред българското общество, защото застана на страната на Путин и отказа военна помощ на защитниците на Украйна“, смята Шаламанов.

По думите на военния експерт Калин Димитров в момента в Украйна се използват само боеприпаси, произведени в
България, които са били закупени от американското правителство. Те са капка в морето, допълни експертът.

Според Шаламанов скоро българският парламент ще вземе решение за предоставяне и на военна помощ за Украйна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: УкрайнаРусияШаламанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
47
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няма шанс в България.Ние сме НАТО.Много добре го каза много уважаваният Премиер гн Кирил Петков от нас.Той е пич нее изменник като малкият *** Радев.
126
8
 
51
 
! Отговори
ти да видиш преди 2 години
българска простотия , Радев отказва подкрепа на Украйна с оръжие следователно подкрепя Путин,а ако им дадем оръжие това не е намеса в конфликта. Намеса е. Знаете ли какаво ще ви кажа ,българи,България е слабо въоръжена и с малобройна армия, като ни подпука ония Путин нищо няма да остане от нас.
125
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сър Пичук е бот
124
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На онзи къдети предлага да се пращат хора в трудови лагери да произвеждат куршуми,за да се пращат в Украйна ще му подаря една униформа и с шут ще го пратя на война там.Само после да не вземе да хленчи!
123
10
 
43
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
До КолюНай-якото е, че ни продадоха самолети само на хартия на 100% платени които не се знае кога и дали ще дойдат.
122
47
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз обичам САЩ и мразя всичко руско
121
51
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва спешно да се предоставят всякакви оръжия на Украйна, а всички продажни рубладжии да се впрегнат в трудови лагери да произвеждат патрони за украинците
120
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
значи арсенал продава на американското правителсто и то не директно ги дава на украйна бок....ци
119
13
 
23
 
! Отговори
До Колю преди 2 години
А българина кого не мрази? Той и себе си мрази, но не иска да го осъзнае!
118
19
 
38
 
! Отговори
Ицо преди 2 години
Вярно е, мразим САЩ! Дайте ми една причина да ги обичам. Само една.
117
21
 
59
 
! Отговори
Колю преди 2 години
Истината е че българина мрази САЩ. Докараха в България само нищета и мезерия. Няма нормална храна, няма нормални взаимоотношения, говори се само за пари, народа се озлоби разрушиха ни икономиката само и само да си внасят техните стоки и т.н. Разбира с че има и много хубави неща. Но от морална гледна точка само щети.
116
12
 
22
 
! Отговори
До 125 Вече е факт преди 2 години
Биолаборатория вече откриха във ВМА и Института по паразитология.
115
13
 
50
 
! Отговори
Празни приказки преди 2 години
Защо Шаламанов е още в България? Защо не е на бойното поле?
114
13
 
52
 
! Отговори
Боце преди 2 години
Кой е този "национален спец", за да дава оценки, кое е правилно и кое не. Държавата ни е пълна с такива некадърници като този ***. Какво като си завършил военото училище в Шумен, твоето мнение важи само пред жена ти. А като си толкова отворен купи със собствените си пари оръжие и го изпрати на фашистите в Украйна. ***.
113
15
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми Радев има топки за разлика от мкрето Шаламанов.
112
8
 
29
 
! Отговори
Татьяна преди 2 години
На мысе Калиакра стоит паметник русскому адмиралу Ушакову. Он заслужил паметник от болгарского народа. Ушаков и за Крым сражался. Крым это русская земля. Калиакра болгарская земля. Если бы русские были захватчики они бы и Калиакру себе забрали... У украинцев и у русских есть поговорка :" Паны дерутся, а у холопов чубы трещат". Холопы простые люди, могли бы объединиться против произвола всех политиков... Но нет, проще комментарии писать о том, о чм не смыслят...
111
47
 
20
 
! Отговори
Русофоб преди 2 години
русия е вре.дна за България , колкото по далече от раща, толкова по добре за БГ. Не ги разбирам русо..робите децата им предпочели "лошия Запад" , а те прекланят глава и хвалят путин и русия. Лошо възпитание...
110
10
 
10
 
! Отговори
Са са преди 2 години
Приказка от 1001 нощ
109
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България вместо да се бута в шамарите ,трябва да се ОБЯВИ ПРОТИВ РАЗРАБОТВАНЕ НА БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ В БЛИЗОСТ ДО ГРАНИЦИТЕ И ВСЯКАКВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С ТАКИВА НА НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ.ПОМНИТЕ ЛИ ДЕЛФИНИТЕ В ЧЕРНО МОРЕ,КОИТО СЕ УСТАНОВИ ,ЧЕ СА БОЛНИ ОТ МОРБИЛИ КАТО НАМЕРИХА УМРЕЛИ ПО БРЕГОВЕТЕ,А ПОСЛЕ НЕ ЗАКЪСНЯХА И СЛУЧАИТЕ НА МОРБИЛИ У ВАКСИНИРАНИ ХОРА.ВСЯКА ГОДИНА ДЕЦАТА НИ СТРАДАТ ОТ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ БАКТЕРИИ И ВИРУСИ,ЩО НА ЗАПАД НЯМА ТАКЪВ БУМ?????
108
12
 
45
 
! Отговори
мак преди 2 години
Спрете се, бе. Каквото и да решат, пак е зле, пак застават на нечия страна. И стига сте дъвкали Радев. Ще отговаря, пред кого? Както израелци ще "отговарят" пред зеленски, защото, видиш ли, не му пращат оръжия, нали.