Шаламанов: Радев застана на страната на Путин

Ще вземе ли НС решение за военна помощ за Украйна?
210
Шаламанов: Радев застана на страната на Путин
Снимка: БГНЕС

След срещата на българския премиер Кирил Петков  със секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин стана ясно, че България няма да изпраща военна помощ – нито ПВО системи, нито малки оръжия или муниции на Украйна. Помощта остава хуманитарна.

Още по темата

Твърдението, че предоставянето на оръжия ни прави страна в този конфликт е путинистка пропаганда, обяви бившият военен министър Велизар Шаламанов пред bTV.

Той напомни, че през годините много държави са изнасяли оръжия за други воюващи страни, без да бъдат страна в конфликтите.

„Един ден президентът Радев трябва да отговаря пред българското общество, защото застана на страната на Путин и отказа военна помощ на защитниците на Украйна“, смята Шаламанов.

По думите на военния експерт Калин Димитров в момента в Украйна се използват само боеприпаси, произведени в
България, които са били закупени от американското правителство. Те са капка в морето, допълни експертът.

Според Шаламанов скоро българският парламент ще вземе решение за предоставяне и на военна помощ за Украйна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: УкрайнаРусияШаламанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин:Пълни глупости!Ако му дадеш оръжие ще предизвикаш екзекуцията му!Пък и си го заслужават.8 години избиваха свои включително и деца.Палили са живи хора,заковани на кръст.
106
32
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен..... Украинците също не ни понасят.Затова нека си се бият там и ние да не им даваме оръжия.... ... Как да ти понасят като такива същества като Радев са по-руснаци и от руснаците. А за оръжието не си прав, когато престъпник и терорист нападне някой, трябва да му дадеш оръжие.
105
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой нямаше да бъде убит ако спазваха споразуменията,а не да вземат милиарди от сащ за бази и лаборатории.Така,че не ми разправяй ,че на Зелката много му пукало,след като е взел над 1,5 мрлд ,за да трови населението и най вече децата със салмонели,морбили( от което си изпатихме и ние заради украинските туристи) ,туберколоза и кво ли не.Да не говорим за Грузия,че там са направили същата беля,а сега искат и нас да ни вкарат в схемата.
104
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е война и е нормално да има такива разрушения.В TikTok едни военни от украинците се бяха снимали в една детска градина и обясняваха,че само там могат да спят спокойно иначе нямало сън.Вече забраниха на украинците д качват видеа с това къде се намират,защото издавали на враговете си местоположението си.Също така на украинските телевизии от вчера е забранено да се показват различни неща.Защо не го отразиха това нашите медии?Ограничиха свободата на словото в Украйна.Забраниха и 11 партии
103
22
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен..... Радев не е русофил,а е мъдър........ Радев е посредствен *** с манталитет на крадливи старшина артелчик от БНА, а не натовски генерал.
102
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шамиии,не си играй с огъня.Путин е непредсказуем и псическото му състояние е обект на много анализатори.Затова,да не се правим на по-католици от папата и да правим непремерени изказвания.
101
15
 
22
 
! Отговори
asd преди 2 години
Той фигуранта още първите дни засвири на нотите на путин като каза, че русия ще спечели тази война. Даже ако може по-бързичко, че да дойдел мир...
100
19
 
26
 
! Отговори
Срам ме е! преди 2 години
Зеленият чорап е по-вреден и от герб! Пак избрахме грешната страна, въобще не се учим от историята си.
99
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите братя от САЩ махнаха ли визите за българите?
98
5
 
23
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Влад....... Да убиваш деца и жени, да разрушаваш болници и жилищни квартали е дело гнусно и не човешко!
97
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българин,има нещо такова.Украинците също не ни понасят.Затова нека си се бият там и ние да не им даваме оръжия.Радев не е русофил,а е мъдър.
96
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Турция сключи сделката за байрактарите ,но дума не са казали ,че са ги продали за да нападат руснаците.Бизнеса е едно,а друго е да подаряваш ,да пращаш и да казваш че помагаш.
95
31
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
От Съединението до днес Русия и русофилите са най големите врагове на България!
94
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наблюдател,пиенето на алкохол от сутринта рано е вредно за здравето.Пак си почнал от рано.
93
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е лесно да даваш акъл,когато не си във властта.И когато не ти трябва да вземаш решенията.
92
33
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Коментарите в днес БГ са некролог на Путинската пропаганда и продажните им ***. Русия е във война с България от 10 години - взривени военни складове, теч на натовска информация от БГ службите, БГ политиците делят кражбите с Путин. И за капак са оставили армията без техника и самолети. А Путин шамаросват слабите, не силните.
91
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя говори глупости.Едно е да правиш бизнес,а съвсем друго публично да обявиш ,че пращаш за да се бият с еди кой си и да помагаш.Разбира се ,че изнасяме,но друго е когато тръбиш ,че изнасяш за да направиш някой по силен
90
13
 
40
 
! Отговори
PG преди 2 години
А вие във война ли искате да ни вкарате,хайде марш само гледате да се подложите на някой,нямате грам достойнство,***
89
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че ни в кара в войната ли? Че доведе амер. войски да нападат? Айде стига лъжете!!!
88
23
 
41
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 2 години
Румен Радев взе правилното решение.Не разбрахте ли вие тикви гей *** таласъми че като не им даваме оръжие на ония нацисти Путин няма да закачи България и обратно ако им дадем жална ни майка *** такива прости!