Българският Банкси: Кой нарисува Бойко Борисов зад решетките?

Кой е EmircA и какво иска да каже на света с изкуството си...
24 мар 2022 09:15, Петя Славова
55

 Бойко Борисов зад решетките. Това нарисува графити майстор. Кой е EmircA и какво иска да каже на света с изкуството си?

Неговите графити изобразяват знакови политически лидери и хора от високите етажи на властта. Подписва се под псевдонима EmircA. Всички са чували за него, но никой не знае кой реално е той. Или пък тя.

Първият графит на EmircA се появява преди около 2 години в София. Оттогава целият град говори за творбите му, които са безпардонни и до болка откровени. Може би точно за това голяма част от тях са заличени. Но народната памет ги пази, защото са толкова силни, че оставят отпечатък.

Пазят ги и архивите на фотографа Иван Шишиев. Той е и един от малцината, успели да осъществят контакт с мистериозния графити майстор.

"Единственият ни досег е по Instagram и с него се разбираме. Той ми показва всъщност къде ще бъде следващият му графит и по какъв начин ще изглежда той. Дава ми напътствия и аз отивам да го снимам", сподели Иван Шишиев пред Bulgaria ON AIR.

Графитите на EmircA имат способността да изпреварват събитията и да предсказват критични моменти. През ноември 2021 г. уличният творец нарисува Бойко Борисов зад решетките. Няколко месеца по-късно картината се превърна в реалност и разследващи отведоха бившия премиер от дома му в Националната полиция, където беше задържан за 24 часа.

EmircA предсказа и отслабването на Делян Пеевски.

"До голяма степен наистина предсказа, че той е отслабнал, защото буквално една седмица по-късно Пеевски се появи изключително отслабнал, точно както Emirca го е нарисувал. Колкото и да е невероятно - графитите му се появяват случайно и същевременно предсказват събитията", допълни Шишиев.

Градските легенди говорят, че EmircA е мъж. Той има и специална тактика, за да не бъде засечен от полицаи - рисува по един графит на денонощие. Прави впечатление, че повечето от градските му шедьоври са в китния квартал "Лозенец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Борисов в затвора, а Божков на бял кон! Ле-ле, пак ще трием билетчетата!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До ИдватА сега благодарение на Петков и Радев имаме ли интерконектора за евтин газ, имаме ли за какво да им благодарим?
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
американски простотии от умните и красивите и този фотограф от измислена класация от години столична община дава едни не малко пари на умни красиви , на други не ВЪН ДБ от България като нарисува киро и лорер тогава ще говорим
42
6
 
10
 
! Отговори
До Идват преди 2 години
Ти да благодариш на батти боци, че заради него нямаме: интерконектор за евтин газ, АЕЦ Белене, изтребители. Но пък имаме корупция и простотия в политиката. Хайде бегай сега да му лижеш оная работа, че се почувстваш необходим.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е българският Банкси, няма да го знаем кой е. Щото Банкси е анонимен.
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Картината" се превърна в "реалност". Е по-голяма глyпocт не бях чел.
39
2
 
13
 
! Отговори
пушете цигарки, бе! преди 2 години
Толкова пари даваме на едни шкембета с униформи, че изобщо и през 2-те мозъчни клетки от удар с тухла не им хрумва, че това са 3-*** човека. И това е комбинацията от имената/прякорите им. Човечето с фуражката не може да се сети, че тия спрейове се КУПУВАТ не от кауфланд или кварталната бакалия. И са доста скъпи. Дай да изпушим сега по една цигарка пред парламента, че за нищо друго нямаме мозък. Нали бе, МВР? Това не са ти боички от щанда в магазина. Акъл и коса под фуражка не виреят!
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко, Киро - лъжци та дрънкат и двамата.единят е току прохождащ, ама ще се научи и той.Тежко на тези дето им вярват.
37
15
 
3
 
! Отговори
Идват преди 2 години
Плюйте, плюйте Борисов! То друго не ви остава! Така плюхме и Живков , плюхме и социализма! Но, какво стана сега! Продължаваме да плюем, а то плюнката ни се връща и ни дави! Светът стана глобален! Спокойно бъдеще не се вижда! Сега ще го ядем сурав и курав! Ще чакаме американците да ни оправят, но не виждаме, че където стъпи омиротворителната Америка трева след тях не никне! Остава само разруха и бедност, мизерта! Чакаме си реда! А вие продължавайте да плюете Борисов! Ей, така за кеф, от простотия
36
9
 
8
 
! Отговори
Да, ама не. преди 2 години
До До Анонимен Фандъкова е кмет, другия е само депутат. А, защо не нарисува простото Киро, Кокор Педералски, Лорел Инфлационен, г-жа Лъжа от 30 години депутатка, лъжкиня и крадла, Румен Фигуранта на Черепа, плеядата олигарси начело с Черепа, Бобокови, Миню, Стайко, баневци и т.н... Всички са виновни, всичките са имали, а някой продължават да имат, политическа или икономическа власт и носят вина за разделението на българите, инфлацията, корупцията, ниските доходи и високата смъртност в България.
35
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв артист, това си е чиста форма вандализъм и очевадно поредния който са му промили мозъчето чрез социалните мрежи.
34
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутpенските трoлове не знаят какво да напишат. Още не са им спуснали опорките по въпроса.
33
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-достоверно ще е с Киро, Тарашков и Асан и Лореалите и Спецов и Калинка и Ленчето и Сандев и Еконта и Данчето и Пинокио... Май гаражна решетка ще трябва.
32
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам, Асен Василев липсва на тези рисунки? А това е човек с влязла в сила присъда от съда в Ню ЙОРК за измама на съдружника му в Дания.Защо така избирателно?
31
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще му повярвам, ако нарисува и Румен Радев зад решетките----Ако се види, че Радев се въргаля както Борисов сред златни кюлчета и компаньонки в превърнатата от Борисов в бардак държавна резиденция, и него ще нарисува.
30
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще му повярвам, ако нарисува и Румен Радев зад решетките, иначе излиза, че е ползван за обикновена политическа поръчка.
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на соарето, което дава императрица Жозефина в Париж, се срещат капитан Сюркуф и лорд Блекууд, посланик на Англия. Лордът не одобрява корсарските действия на Сюркуф и се опитва да го подиграе.-Вие французите се биете за пари, а ние, англичаните се бием за слава.-Всеки се бие за това, което няма, милорд.-отвръща с поклон капитан Сюркуф. Видях тая карикатура, Бойко зад решетките, а отдолу пише "бай Ставри". Ясно е, че авторът не обича старите управляващи. Нека заобича новите.
28
7
 
18
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Не знам какво умряло куче те гони, но от всички нарисувани само бб не е на власт - фъндъкесата си е кмет на София, а шиши е дупетат от ДПС.
27
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И винаги насочени към падналия от власт. Умрялото куче. Отработеното лице (по терминологията на цру за използвани и изоставени 'приятели' на САЩ) Там е безопасно - удряй здраво а пък грантовете и медийното отразяване сами ще дойдат
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТака е. Само, че интелигенцията в САЩ например не е най-популярната част от обществото. Тази роля изпълнява холивуд (на продажни манипулативни марионетки), както и популярни тв водещи . Ако не си чувал изявления на такива като Мерил Стрийп, Робърт де Ниро, Опра Уинфри и мноооого много други - това са ултраполиткоректни говорещи глави (някои са талантливи наистина) които се надпреварват да заклеймяват полови стереотипи, езици на омразата, да величаят митооо, блак ливс метър, Путин т.н