Лорер: Европейските програми се движат по график

Започва разговор за Благоевград
29 мар 2022 18:08, Росен Стойчев
18
Лорер: Европейските програми се движат по график
Снимка: БГНЕС

„Ние идваме, за да започнем разговора за бъдещето на Благоевград“, каза Лорер. Днес общината провежда Първи регионален форум "Инвестиции и иновации в Благоевград" под неговата егида. Министърът определи града като място с академични традиции и люлка на хората, които са част от бизнеса с иновации. 

Още по темата
Това увери министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който беше на посещение в Благоевград, съобщи Nova.

„Днес сме тук и виждаме как образование, индустрия и технологии могат да се съчетаят в едно чудесно място. Всичко, свързано с Плана за възстановяване, с европейските програми, се движи по график. “, допълни Лорер.
 
Министърът бе категоричен, че последните години са били трудни за цяла Европа, затова, по думите му, днес ще чуе от какво се нуждае местният бизнес и как държавата може да го подкрепи. Лорер добави, че сред инструментариума на държавата, с който се помага на бизнеса, са стартъп зоните, индустриалните зони и др.
 
„Сегашният форум за мен е гордост. Така показваме силата на регионите като цяло“, каза кметът на Благоевград Илко Стоянов, който определи днешното събитие като продължение на първата среща с бившия министър в служебното правителство и настоящ премиер – Кирил Петков.
 
Първият регионален форум "Инвестиции и иновации в Благоевград“ съвместно с Американския университет у нас /AUBG / започна днес в зала „22 септември“. Това е първото подобно съвместно събитие на двете институции.
 
На форума, на който се обсъждат възможностите за инвестиции и развитието на иновациите в oбщина Благоевград, над 20 от най-успешните алумни на Американския университет у нас ще представляват компании като Payhawk, Eleven Ventures, Melon, Challenger Capital Management, Montway Bulgaria, Transmetrics, Elevate, Nu Boyana Film Studios, Bulgarian Venture Capital Association, Park Lane Development, C3i, “Университет за деца“ и др. Специални гости на събитието са и Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), както и представители на Европейската банка за инвестиции и развитие, Taiwan Trade Center в България и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: графикДаниел Лорер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което най- вече се движи по график е пълненето на банковите сметки на Моше Лорер. Антибългарският безродник най- нагло заяви че трябвало да навакса, и... наваксва. Тежко ни с такива наваксващи крадци, готови да ни продадат за жълти стотинки.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поглед подсказваш каруцарска терца спатии. Няма ли кой да го префизиономира малко по тека по Кировски да се облача, мисли, действа и говори?А?
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къдравият палестинец Лутиер бил ли е на служба в Азовския фъшкийски батальо когато от 14 до Инвазията бяха избити над 15 000 украинци живеещи в Луганск и Донбас. Защото къдравия Лорер не е?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много краде това момче по очите му познавам
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лорер: Европейските програми се движат по график; Кой движи графика?
6
0
 
9
 
! Отговори
Лорито: преди 2 години
Пълним си чекмеджетата по график... Иновативно!
5
1
 
9
 
! Отговори
От Възраждане преди 2 години
КЪДЕ Е ПРОКУРАТУРАТА С ИНФЛАЦИЯ ОТ 40 ПРОЦЕНТА . КЪДЕ Е БЕ. ПИТАМ КАТО ДАНЪКОПЛАТЕЦ. ИЛИ ЩЕ СЕ ОПРАВДАВАМЕ С НЯКАКВА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ. ВИЕ ЗА БАЛЪЦИ ЛИ НИ ИМАТЕ. ГОТОВИ ПАРИЧКИ И НИЩОПРАВЕНЕ. ГУНЧЕВА НЕ Е КАЗАЛА НИЩО. ПЪРВО ВИСОКОТОЧКОВИ РАКЕТИ СА ХАРТИЕНИ РАКЕТКИ. А МОЖЕ И ДА НЕ ДАДЕ ЛИНК НА МУСТАФАТА. МУСТАФАТА Е КОНЗИЛНА ИГРА НА КАПКОМ. ИДЕОТИ
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя още ли няма кабинет. Къв го играе, някой знае ли.
3
0
 
15
 
! Отговори
Цв преди 2 години
И краденето ви продължава също по график!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай Боже! Но няма да повярвам, докато не видя. Дотук - нищо. А кога ще публикувате Плана за развитие и кога ще предложите на модернизираното правосъдие да обяви Възраждане за антибългарска партия?
1
1
 
18
 
! Отговори
x преди 2 години
много неприятен тип