ДБ поиска да пратим военна помощ за Украйна, иска решение на НС

Десните инициират консултации на партиите
225
ДБ поиска да пратим военна помощ за Украйна, иска решение на НС
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група  "Демократична България"  декларира, че започва консултации за приемане на решение на Народното събрание, с което да бъде даден мандат на правителството на Република България, за оказване на военнотехническа помощ на Украйна според нейните потребности и съобразно възможностите на нашата страна. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов, предаде БТА. Той посочи, че за основа на днешната декларация се приема принципната позиция, изразена в декларацията на парламента, приета на 24 февруари 2022 г., в която категорично се осъждат агресивните действия на Руската федерация срещу Украйна.

Още по темата

В декларацията се отчита, че войната в Украйна засяга цяла Европа и всички цивилизовани нации, и че свободата и демокрацията трябва да бъдат защитени от агресивния режим в Кремъл и се настоява, че българският национален интерес се дефинира от членството на страната в ЕС и НАТО. В Декларацията се посочва още, че значителна част от съюзниците в НАТО, вече са предоставили директна военна помощ в подкрепа на Украйна.  Солидарността на свободните държави и защитата на международния правов ред е в основата на нашето благосъстояние и просперитет, посочи Атанасов и допълни, че отбранителните действия на Украйна срещу агресивното нападение, е нейно неотменимо право и е напълно легитимно и оправдано.

Атанасов посочи, че отбранителните действия могат да бъдат ефективно подкрепени, чрез предоставяне на адекватно въоръжение и оборудване, което напълно отговаря на капацитета и възможностите на българския военнопромишлен комплекс. Категорично заявяваме, че подкрепата за свободата и независимостта на Украйна е защита свобода, независимостта и сигурността на Европа, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: Украйнавоенна помощДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
5
 
20
 
! Отговори
PG преди 2 години
Тези съвсем се самозабравиха,има народ който с който трябва да се съобразявате господа депутати и министри,вие служите на този народ не той на вас,време е да го разберете
115
7
 
21
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Никаква намеса - проблема си е техен, когато са изтребвали руснаци в Украйна не сме пращали помощ , защо сега да го правим ?
114
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПроДай българианците - в урановите мини! Тези са психично болни и опасни за националната сигурност!
113
0
 
21
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Кога, най-после, БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ИЗХВЪРЛЯТ ВСИЧКИЯ ДС-*** НА ПОЛИТИЧЕСКОТО СМЕТИЩЕ? Не е ли срамно и унизително още да ги гледаме и слушаме???
112
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кико е леко вдлъбнат, защо си се коалирал с най-продажната партия БКП, явно не си бил пак в България момче, само едно ще ти кажа, това дето Доган го говореше за обръчи от фирми е патент на БСП още от началото на 90 когато все още имаше мултигруп. Сега всички ще те псуваме докато махаш всички от БСП един по един, но защо си им дал постове, май си алчен за власт само и нищо друго?
111
3
 
24
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Имперската шизофрения на САЩ не познава граници. Америка е готова да направи враг от всяка страна, която не е съгласна с нея, докато съюзниците са само инструмент за Вашингтон. Украйна не е изключение. Вашингтон се опитва да оправдае позицията си от Вашингтон боеприпаси, от Украйна мъртъвци
110
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето за това гласувах за тях.Като сме със запада да сме.
109
6
 
25
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Стига,бе !Не се спирате,ще затриете и без това тази опоскана и с дългове държава.Ние ли да помагаме на всички?Кога българина има нужда от помощ, кой дойде?Болни дечица,бедни пенсионери,минимални заплати дето няма една западна държава,народа по гурбет да храни деца и старци- 30 години побъркахте народа.Невинните станаха милионери!И нито един осъден,защото съда право мери!Затова и наглостите им не спират,вижте ги самоколко са противни по тв.
108
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Танас и групировката му да заминават, а да не ни занимават. Ще намерим някой друг да подпира шперплата на пленарната зала вместо Ицо.
107
21
 
9
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Май само ДБ имат топки.... Аман от страхливцив парламента.
106
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
доГочо: Да, така е, ето че с малко кютек, Путин обяви, че Киев и северното направление вече не са им цел. Още малко пердах и съвсем ще се изнесе от УКР с подвита опашка.
105
0
 
10
 
! Отговори
нееее преди 2 години
До Толбухинвкъщи е старшинка. Джудже олигофренен работило в държавна сигурност, борещо се за лустрация, що е то?
104
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е моментът да избием всички продажници най-напред ДБ, атлантици, "десни", "умни красиви", "зелени", *** и т.н. България ще бъде нормална държава, колкото и да искате да ни унищожите!!!
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнома директно да пита Киро защо позволява да управлява БСП/БКП и ако иска да не оттекат в канала като мутрите да се разкара от тази коалиция. Та това дори не се дискутира, нито се предложи нито се гласува в НС.
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименпоправи се като гласуваш за Възраждане
101
3
 
21
 
! Отговори
гочо преди 2 години
Ще спрем войната с още оръжия, така ли?????? Ей много кухи *** ни управляват бе братко....
100
1
 
22
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Разтуряйте седянката ... Оставка...)))
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белобрадова напуши ли се Атанаска ?А Иванов с физиономия на зоологическа градина ?
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 127 АнонименПрекалено отворената начервена уста води до дълбоки безвръзватни физиологични промени и до летален изход...
97
19
 
6
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 2 години
Браво на генерала подкрепям. Жалко че влязоха в коалиция с БСП. По добре с ГЕРБ да бяха влезли в коалиция. Аман от руски подлoжки.