Киев се отказва от връщане на Крим и Донбас по военен път

Според Владимир Медински, Киев обещава да не влиза във военни съюзи
Обновена: 29 мар 2022 16:31 | 29 мар 2022 16:31, Петя Славова
483
Киев се отказва от връщане на Крим и Донбас по военен път
Снимка: БГНЕС

Киев се отказва от стремежа си към връщане на Крим и Донбас по военен път, заяви ръководителят на руската делегация Владимир Медински след приключване на преговорите в Истанбул.

Той съобщи още, че Киев обещава да се откаже от встъпване във военни съюзи.

Още по темата

Според президентския съветник „предложенията на Украйна са конструктивна стъпка към постигане на компромис“.

"Предложенията на Киев предполагат обявяването на Украйна за трайно неутрална държава с международноправни гаранции", добави Медински.

Украйна настоява окончателното решение за договора с Русия да бъде оформено на среща на държавните глави, каза той.

"Предложенията на Украйна водят до решението на Русия да не възразява срещу присъединяването на страната към ЕС", каза още Медински.

"Получихме също писмени предложения от Украйна, които потвърждават желанието им за неутрален, необвързан и неядрен статут, с отказ от производство и разполагане на всички видове оръжия за масово унищожение, включително химически и бактериологични, и забрана за присъствие на чужди военни бази и чужди войски на територията на страната. Получихме такива писмени предложения", каза той.

Според Медински Украйна се отказва от провеждането на военни учения на своя територия без съгласието на страните-гаранти по сигурността, включително Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
0
 
2
 
! Отговори
Европееца преди 2 години
Да не избързваме защото това са само предварителни разговори. Факт е, че Русия обича да послъгва и ултимативните си условия. Това е един сложен процес,които иска време и разум. А договорите които подписва Русия като страна на договора не струват дори хартията на която са написани и подписани и това е твърде стар факт.
378
2
 
13
 
! Отговори
Това преди 2 години
пък какво ще рече... Признание, че наистина да имали намерение да нападнат тези области... Много са глупави украинците....и хем наивни, лековерни. Съвсем сами се докараха дотук.
377
54
 
11
 
! Отговори
Антикомунис преди 2 години
Цялата работа много прилича на ГДР и ГФР, донецка , луганска области и Крим сами ще искат да се върнат в Украйна след влизане в цивилизования ЕС. Въпрос на малко време. На никой не му се живее в .........чина.
376
9
 
47
 
! Отговори
До doko doko3 преди 2 години
Вярно , че не са виновни украинците за некадърните политици от ЕС и за това , че в БГ от 30г. се краде масово , навсякъде и от всичко , това е факт , но и обикновените хора също не са виновни за това , което се случва и не са длъжни те да плащат цената. Все пак и ние имаме деца да храним , а утре никой няма да си помръдне пръста за да ни помогне.
375
3
 
38
 
! Отговори
До doco doco2 преди 2 години
Нека да се извинят най - вече ЕС за очевидния им провал относно зелените сделки и енергия , които очевидно немогат да усигорят енергийна независимост на съюза от руския газ и сега ни се смее целия свят. Нека Фондерлайнен си подаде оставката. Нека кажат: Да бяхме много самоуверени, арогантни и не бяхме честни с вас , но от тук нататък нещата ще се променят и тнт. Защото "цената на олиото не е по - важна от човешкия живот" , но утре украинците няма да ми намерят работа , евтин ток и храна.
374
33
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
КГБ и путлеризма вече фалираха Русия, няма значение какви условия за спиране на войната ще се подпишат. А ЕС ще вдигне Украйна много бързо
373
2
 
15
 
! Отговори
До Doco doco преди 2 години
До някъде си прав , но до някъде не си. Аз също съм против войната и против действията на Русия , но от друга страна ако НАТО , ЕС и САЩ държат всички да бъдем единни относно санкции , ограничения и др. трябва да бъдат максимално честни към хората. Нека лидерите им да се извинят за двете години ковидарщини и тормоз над мирното население и да кажат , че не са успели да се справят с пандемията дори и към днешна дата , защото с новия модифициран вариант на омикрон на есен , пак ще почнат цирковете.
372
18
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама разбира се че руснаците са минирали украинските пристанища! Които още не са превзели! Сигурно за да им е по-трудно да ги превземат?Аре стига украински глупости! Ръководството на Украйна да поеме отговорност!
371
36
 
24
 
! Отговори
Doko doko преди 2 години
До Зоро Явно за вас човешкият живот е по-евтин от кило олио щом за вас е по-важна цената на стоките и е важно те да са евтини. И тази опорка с денацификацията е леко казано странна По същата причина РАсия може да каже да ни денацифицира и след едно шествие на Луков марш. Тогава дали цената на олиото ще ви е още на преден план
370
19
 
12
 
! Отговори
Кк преди 2 години
Хотели как лучше, а получилась как всегда.Не спряха да я настъпват мотиката тия алкохолици.
369
51
 
20
 
! Отговори
Сръб и Чук преди 2 години
Ох мамоо..Уж операция Z...Блицкриг...Денацификация...Сваляне на зеленски...А като им набиха канчетата даже и за ЕС кандисаха.И като се изтеглят до 2 години Украйна ще е въоръжена до зъби и мразеща и пъти повече ***. А и санкциите няма да паднат..Абе жужето яко се наака..
368
42
 
56
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !!!!!
367
16
 
58
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
И защо не се съгласиха на това да не влизат в НАТО още преди нападението. Да даже и преди Крим? Защо трябваше да изядат и боя и торбата със сол? Та нали Украйна бе създадена под това условие.
366
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тая война и ЕС и САЩ и Украуна и Русия загубиха много.Печелиша е само Турция със своите разумни дипломати.
365
2
 
6
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Очаквах повече характер от тях !
364
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те пък едни благинки, дрънкулки и стъклени маниста за диваците или бройлербургери от Макдоналдс Кемикъл. А дизайнерски еднодневки от индийски гаражна конфекция за една чанта кинти.Нещстника с благинките. хихихихихи. Скапан бройлербургер.
363
37
 
16
 
! Отговори
Фашист преди 2 години
Путинястка шизофрения.. Оплюване на Запада, съчетано с неистов стремеж към благините му.. Всички русофляци да работят за рубли без значение къде са.. В бг или ЕС!!!
362
7
 
18
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
До422 ,По начина който коментира моето изказване разбирам че срещу всички тези които разбират от същността на проблема Вие 1стеЧОВЕК БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ 2ГЛАВАТА ВИ ПРОМИТА ОТ БЕЧОВЕЧНОТ. 3 СИГУРНО ЖИВЕЕТЕ В НЯКЪВ ЗА СВЯТ КОЙТО Е ПЪЛЕН С НЕОНАЦИСКИ И ФАШИСКИ ИДЕИ.Моля Ви идете в Украйна и вижте докаде доведе политиката на запад и умразата .СЕГА ТАКИВА КАТО ВАС УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.Ще платим всички ние ТВЪРДО МНОГО С ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ.
361
12
 
30
 
! Отговори
До 427 преди 2 години
Обръщаш реалната информацията на 180 градуса, но това няма да помогне на украинските неонацисти, нито на продажното им правителство.
360
12
 
13
 
! Отговори
до анонимен. преди 2 години
Ти май имаш проблеми с възприемането на тексове. Писах: "Ако мистър Пу сключи подобено споразумение с Ук, ще бъде Пометен!!!!" Що се касае до това как укрите ще живеят "Три пъти по добре" дори На.акашвили каза че че а Ук ще са и нужни 20 години за да стигне до нивото преди 2014 година! -))) "Колкото по-добре живееш толкова по-малко ти се воюва" - стара максима! Ук ще бъде превърната в бедна неонацистка държава.