Държавата ще отпусне помощи за най-нуждаещите се за Великден

До следващата седмица ще стане ясно какъв ще е пакетът
Обновена: 30 мар 2022 10:25 | 30 мар 2022 10:24, Камелия Цветанова
239
Държавата ще отпусне помощи за най-нуждаещите се за Великден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавата ще подпомогне най-нуждаещите се за Великден, обеща премиерът Кирил Петков при откриването на редовното правителствено заседание.

Още по темата

„Искам да възложа на финансовия министър и на министъра по социалната политика да изработят пакет Великденска подкрепа за най -нуждаещите се да посрещнат по-високите цени на храните заради войната в Украйна и това да стане до следващата седмица, защото е важно да подкрепим хората“, каза той.

Петков съобщи още, че днес МС ще вземе решение за удължаване на програмата 60:40 до края на юни.

„Въпреки че извънредното положение приключва на 1 април, помощта продължава“, посочи премиерът.

Кирил Петков съобщи още, че рестартира дейността на Националния съвет по антикорупция.

„Заедно с МВР и МП ще трябва да засилим нашите политики срещу корупцията, която е най- големият крадец на стандарта на живот в България“, коментира той.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
6
 
! Отговори
МЕЧ преди 2 години
Това,което ще го дадат еднократно са ни го взели досега десетократно!!!
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма коментари кой да умъртви ттова кретенче
179
6
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Похвално е г-н Петков,поне на пенсионерите и социално слабите помогнете колкото е възможно,заслужават го,очаквах от най богатите партии каквито са дпс и гроб да направят кампания и те да помогнат...обаче те "инвестират" в къщи в барселона...в пристанища и тецове...в медии обслужващи путин оправдаващи убийствата на жени и деца в Украйна...позор!!!
178
4
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и промяната са готини,почтенни,правят всичко възможно,нямаха сто дни дори,зяавладени медии,*** и манипулатори лъжат хората,ковид,война...и се справят добре...и се борят за Справедлива и Просперираща България...и им трябва малко подкрепа от Народа ни...на всякъде по-Света е скъпо и хората търпят лишения и правят жертви...време е да се стегнем малко,и това ще мине!!!
177
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименама не бачкаш като германец,не плащаш като германец...роден крадец и чакащ помощи си...а помощите който очакваш ги плащат шепата работещи и произвеждащи...те са малцина...*** като теб станаха мнозинство...хем крадете,хем лъжите хората,хем живеете от да ти дава "държавата"...тая умря...и хората проумяха грабежа "дзържавата"била длъжна на дпс-гроб аверите,Държавата са всеки произвеждащ,плащащ данъци,чиновниците на дпс-гроб не плащат...само искат...свърши се,все едно дали с промянат
176
1
 
3
 
! Отговори
оставка преди 2 години
пакет брашно олио и захар я ходи да видиш киро където има през църквите социални кухни какви опашки има безсрамник
175
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а в Германия на всеки работещ компенсация за бензина.300 евро на месец за тези на трудов договор
174
0
 
2
 
! Отговори
Смуче преди 2 години
До Анонимен - Ленка го смучлае по 13600 пъти на ден. Но с инфлацията - може да са вече 15600 пъти
173
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До Браво Киряче! -- кирячето само си пише за себе си тука. Хаха, станало си ***.
172
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен22 имота преди 2 години
До сУрав и кУрав - сега ще те арестувам и без да протестираш. Като те прочета в гуъл - и идвам.
171
0
 
0
 
! Отговори
коя агенция преди 2 години
До АМГ Брабус Би-тунинг - ти каза. Не си прочел - 2,71% за продълж престъпленията
170
1
 
3
 
! Отговори
anonim преди 2 години
До Чудесно - Искаш да кажеш, че нещо им върви на пипитките? Ах, да- заплатките. И продължаваме провалите.
169
0
 
4
 
! Отговори
Спокойно преди 2 години
До Анонимен - спокойно, сега ще станат бедни 99% от българите. Но най-важното е, че нямало да има никаква корупция (тя си е само в лъжливите усти на комунистическите джендърета, наследници).
168
1
 
4
 
! Отговори
Нищо общо преди 2 години
До Lina - Ами Линке, какво е това сравнение - с Бойко. Да не е с Бойко Ръшков? Щото джендърите нямат си и във фантазията какво трябва да правят и не им пука. Те са учили как се правят пари. И си правят сделките за себе си и семействата, за джендърските партита, шампанско и пр. А на вас - пакетче.
167
0
 
3
 
! Отговори
anonim преди 2 години
До Все пак това е Хубав- Така трябва. Всеки да се спасява сам. То държава вече няма- а за умрелия- или добро или нищо. Засега е нищо. Едни лъжи и сделки по върховете.
166
0
 
3
 
! Отговори
До Пенсионер преди 2 години
Радвай се, че получаваш пенсия. Моят скъп близък и приятел две години го бавеха и го размотаваха по институциите, за да се пенсионира. Беше навършил стаж и години, но в период на две години го бавеха. Добре, че ние и още един- двама приятели са му помагали финасово, докато се пенсионира. Докато чакаше документите, той претърпя успешно операции в болница Света Анна - в Столицата, няколко месеца преди да се пенсионира обаче се разболя от рак. Нямаше и половин година от пенсионирането почина от рак
165
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро гърците дават 200 Евро виж в Германия как се подпомагат гражданите Киро нали имаше едни милиарди течове КЪДЕ СА КИРО ПАРИТЕ ОТ ТЕЧОВЕТЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
164
1
 
5
 
! Отговори
Ако имате дядовци и преди 2 години
баби, изненадайте ги с нещо за Празника. Ако ще им дайте като подарък домашен козунак, боядисани яйца, питка с масло и сирене. Ако трябва им напазарувайте (пазарът да е на ваша сметка). Обръщайте внимание на близките ви, докато са живи, срамота е да оставяте без грижи и внимание вашите сродници. Не чакайте само от Държавата, трябва и лични действия на сродниците.
163
2
 
1
 
! Отговори
Все пак това е Хубав преди 2 години
жест за Празника Възкресение Христово. Стига сте мрънкали и недоволствали. Ако имате пенсионери в семейството, то вие като техни близки - деца или внуци е редно да им помагате, включително и финансово. Извинете, но едно нормално семейство не е като съвременното, модерно "семейство",което се състои само от (самотна) майка и нейното/нейните дете/деца. В нормалното семейство има брак, има съпрузи, има баща, майка, дете/деца, дядовци и баби, прадядовци, прабаби и други сродници и близки на рода.
162
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пакет памперси или няколко яйца и 1 козунак в кашонче. Те измамниците от ПъПъПъПъ дават по 40 лева за 1 украинец помощ на ден за 1 украинец с кола за 200 000 лева, ама за пенсионерите пакети ще съчиняват. Какъв ще е този пакет? Купони ли ще им раздавате? Безсрамнициии! С едно ядене ли смятате да им замажите очите на хората?