Държавата ще отпусне помощи за най-нуждаещите се за Великден

До следващата седмица ще стане ясно какъв ще е пакетът
Обновена: 30 мар 2022 10:25 | 30 мар 2022 10:24, Камелия Цветанова
239
Държавата ще отпусне помощи за най-нуждаещите се за Великден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавата ще подпомогне най-нуждаещите се за Великден, обеща премиерът Кирил Петков при откриването на редовното правителствено заседание.

Още по темата

„Искам да възложа на финансовия министър и на министъра по социалната политика да изработят пакет Великденска подкрепа за най -нуждаещите се да посрещнат по-високите цени на храните заради войната в Украйна и това да стане до следващата седмица, защото е важно да подкрепим хората“, каза той.

Петков съобщи още, че днес МС ще вземе решение за удължаване на програмата 60:40 до края на юни.

„Въпреки че извънредното положение приключва на 1 април, помощта продължава“, посочи премиерът.

Кирил Петков съобщи още, че рестартира дейността на Националния съвет по антикорупция.

„Заедно с МВР и МП ще трябва да засилим нашите политики срещу корупцията, която е най- големият крадец на стандарта на живот в България“, коментира той.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
19
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 2 години
Всички управляващи да си стягат БАГАЖА !--------КАЗАХ !
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ганди - ако питаш Бойко, сигурно и 9 милиона българи ще станат.
139
2
 
23
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
За най нуждаещите се? Еми Кире те са едни 3.5 - 4 милиона българи бе хубавец гелосан
138
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете пенсиите колкото е минамалната работна заплата. Значи работещите на минимална заплата едвам оцеляват, а възрастните хора със заболявания и по специални нужди взимат 2 пъти по малко. Това нормално ли е? За пенсионерите намалете ток, вода и парно на половина. Нали се мисли за хората?
137
2
 
11
 
! Отговори
питам преди 2 години
Тук някой пише за социалната политика в Европа ,бих го попитал как процедират с вечните безработни и социално слаби . Изравняват ли пенсиите на кака Мара чистачката с 56 г стаж и учителя 40 г стаж за да стигнат минималния праг ?
136
8
 
1
 
! Отговори
ПП Благоевград преди 2 години
без администрация няма икономика, администрацията е основата на икономиката, без правила и ограничения, нищо не може да се развие.
135
1
 
19
 
! Отговори
Ми преди 2 години
Кво стана със съкращаването на чиновници? Май се отказахте? Всичката пара в св.иркаата!
134
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - В Германия, Белгия, Холандия, Австрия подкрепата на бедните е на ниво, осигуряващо достоен, а не унизителен живот. -...- Остави ги! Това там са нацисти, фашисти и капиталисти, а в БГ-то всичко е социално! Виж само колко социалистически и комунистически партии има у нас!
133
2
 
7
 
! Отговори
до 160 от Чудесно преди 2 години
Той синия талон е от времето на Тато и неговия Телохранител/Шафьор
132
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чудесно - Имам само една критика към кабинета Петков 1. Че още не са изчегъркали гражданските лепенки и синия талон. - ... - Прав сте! Например, по татово време нямаше сини лепенки. Да влезеш в нова болница обикновено трябваше да се изкачват поне 10 стръмни стъпала и много други подобни! Тогава нямаше инвалиди, имаше само атлети. Е-е-х! Какво време загубихме!
131
2
 
10
 
! Отговори
Майна преди 2 години
СЪКРАТЕТЕ ИЗЛИШНОТО В АДМИНИСТРАЦИЯТА - КАКТО ЧИНОВНИЦИ,ТАКА И ИЗЛИШНИ РАЗРЕШИТЕЛНИ - ОСОБЕНО В ОБЩИНИТЕ.
130
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега започва меренето с яйца хах
129
5
 
3
 
! Отговори
Чудесно преди 2 години
Имам само една критика към кабинета Петков 1. Че още не са изчегъркали гражданските лепенки и синия талон. Друго всичко е перфе. По вода да им върви, браво.
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 152 Социална политика има в целия ЕС. В Бг социалната политика е жестоко орязана. Хората в ЕС отдавна получават адекватна подкрепа и пенсии. В Бг социално слабите, пенсионерите и инвалидите са отдавна отхвърлени и забравени, за сметка на чиновниците, които от 30 год. паразитират на гърба на работещите. ПП не прочистиха калинките. В Германия, Белгия, Холандия, Австрия подкрепата на бедните е на ниво, осигуряващо достоен, а не унизителен живот.
127
0
 
5
 
! Отговори
Юнион Бацони преди 2 години
Веднага оставка на Толупа и ще тръгнем нагоре.
126
11
 
2
 
! Отговори
АМГ Брабус Би-тунинг преди 2 години
Ако изборите са днес, коалицията ГЕРБ-Възраждане щяха да имат 15%, а ПП 27%.
125
1
 
7
 
! Отговори
Бургазлия преди 2 години
Бравос вървиш по стъпките на бившите управляващи,добре те учи Нинова попивай Кирчо то това как се целува *** за избори не се учи в Харвард!Ама природата ни такава,че и теб ще те продадем ако дойде друг "спасител" така,че трупай пачки ама не на нощно шкафче а в швейцарски банки,че да не ти гледаме скапаната физиономия след години като анализатор и коментатор!
124
6
 
11
 
! Отговори
Баста преди 2 години
Да спрем помощите за хотелиерите и настаняването на укро-нацистите в СПА хотели, а където им е мястото - в лагерите при талибаните. Тогава могат да вдигнат пенсиите с 300%.
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 151 Във всички страни от ЕС има социална политика в подкрепа на най- бедните. Социалната политика в Бг е най- слабата в сравнение с целия ЕС. Не плюете срещу държавния чиновник, който по цял ден нищо не прави, не носи нито стотинка добавена стойност, но като храненик на управляващите получава всеки месец заплата, бонуси, премии, ДМС, пари за облекло, после за неработенето си до края на живота си получава пенсия. Това е прослойката, която яде държавата и цял живот е на безплатно.
122
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизъм/Социализъм - когато държавата ограбва населението и го държи бедно и подтиснато, и зависимо от нея, с дажби и помощи, като му отнема инициативата и възможността да се обезпечава и развива. Благодарете на Жанчето Петков и цялата банда на Рундю, продължаваме пропадането