Кючюк: Трябва дебат за военна помощ за Украйна

Всеки опит за мир трябва да бъде подкрепен, убеден е евродепутатът
31 мар 2022 09:42, Красимир Ангелов
74

Сериозен дебат дали да се предостави военна помощ на Украй започна у нас. Какво ще бъде решението?

"Предстои тежък дебат, който трябва да мине през Народното събрание. Той не може да бъде поднесен само от една или друга политическа сила. Трябва да си зададем въпроса какво искат от нас НАТО и Европа - солидарност. И ние трябва да преценим до каква степен можем да бъде солидарни с украинския народ. Това не е война между Русия и Украйна. Трябва да направим ясното разделение между режима на Путин и руския народ. Руският народ в голямата си степен не подкрепи войната в самото начало, днес данните са различни, но не знаем доколко отразяват истинските нагласи", коментира евродепутатът Илхан Кючюк в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той посочи, че вече има опити за намиране на общи формулировки за позицията на България за предоставяне на военна помощ. А първоначалната, че страната ни ще даде само хуманитарна подкрепа, не е вечна.

"Когато обстановката е динамична, ние сме длъжни и като политически сили, и като нация да бъдем адекватни. В Западна Европа вече подготвят своите граждани за последствията от войната. Решенията не могат да бъдат водени от популизъм", заяви евродепутатът пред Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът коментира и номинирането на украинския президент Володимир Зеленски за Нобелова награда за мир.

"Имаше общи консултации, една голяма част от политическото семейство, което аз представлявам, намерихме разумни аргументи за издигането на номинацията. В продължение на повече от месец Зеленски показа своята принадлежност към европейските ценности.  Украинците показаха през лидерството, със заявените категорични позиции, че ще се борят за свобода, за териториални гаранции, за това да съществуват като народ. И имат своята ясна перспектива като част от НАТО и ЕС", мотивира предложението Кючюк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Прав е Кюкук, яваш-яваш трябва да се вземат такива важни решения...
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е война на *** американски интереси.Хитрият Зеленски подведе цяла Европа и направи ДИКТАТУРА на Украйна,със своите НЕОНАЦИСКИ батальони
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лесно и безотговорно е една шепа хора да решават такива важни въпроси, които касаят цял народ. Особено ,когато тези хора са доказали, че не им пука за този народ.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе като има толкова много хора болеещи за Украината, нарамвайте пушки-кремъклийки и в стегнати, бойни редици отпаряйте нататък да гинете героично за другаря Зеленски. Кво само ни се мотаете тук в краката и пелтечите несвързано.
51
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,Кючюк,мючук, отивай ти да им помагаш на тия ***. Не намесвай държавата във война, че и един самолет нямаме,палячоооо. Тук не сме наркомани като ония там,няма да ви търоим
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше вече дебат и огромното мнозинство са против предоставянето на оръжия. Коя част от думата 'не' тези радикали не разбраха?
49
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 53/56 "Лавров ..... демокрация и справедливост." Цинизма на руските фашисти е известен на всички.
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 42/54 "Чудя се защо САЩ подаряват оръжи на Украйна, която даже не е член на НАТО, а ние сме съюзници и даже самолетите за милиарди с базовото въоръжение още не сме получили." За такова нещо може да се "чуди" само човек, който не регистрира реалността. Ако я регистрираше, щеше да знаеш, че Украйна е нападната и брутално съсипвана от една от най-големите армии в света. А България прави ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО да остане отслабена и то не заради САЩ.
47
2
 
10
 
! Отговори
до 53 преди 2 години
Лавров си го каза ясно и откровено - работи се за нов ред, основан на многополюсност, демокрация и справедливост. Това предполага демонтаж на някои съществуващи отношения и структури, вкл. на паравоенни формирования и научни институти в Украйна. Дали на нашите началници им харесва е друг въпрос, но така като гледам, никой не ги и пита. Азиатците са решили да действат без съгласието на островитяните. За България номерът е да оцелее, ако може. Отново.
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно Зеленски с нещо изнудва Байдън,за да му дава.Няма друго обяснение.На никоя друга държава не се е давало така в цялата история на човечеството.Тея глупости да отслабели Русия ги оставете.Зеленски сигурно има конпромат срещу Байдън и той няма къде да мърда като притиска и ЕС.
45
1
 
14
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Чудя се защо САЩ подаряват оръжи на Украйна, която даже не е член на НАТО, а ние сме съюзници и даже самолетите за милиарди с базовото въоръжение още не сме получили.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето знаем, че там, където двама си ги мерят, третият го отнася. Не ни замесвайте в чужди конфликти!
43
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 "г..а..н..чоо,като сме член на нато,дай да ми избият децата,защото,трябвало да помагаме с бойна техника," Украинците не са членове на НАТО и им избиват децата. Зависи от това какво иска Сатрапа от Кремъл. Трябва да помагаме, ЗА ДА НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕГО. Сега разбра ли или е напълно невъзможно да се пробие гъстата съвеЦка пелена обхванала мозъка ти?
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не не трябва дебат и то от политици избрани със съмнително малка подкрепа.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият европейски "елит" е за затвора, воглаве с онези в Брюксел. Или най-малко за лудницата. Този "елит" съсипа Европа и я направи един безгласен придатък към икономиката и политиката на САЩ. Нашите главунгери не правят изключение, без Копейкин, може би. Накрая пак ще има отчайващи вопли и вайкания за цветовете на нациите. Дано да доживеем този момент, защото ще означава справедливост.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Орбан е единственият пич в цялата европейска зона. Време е и ние да кажем " Ние сме българи, а не украинци!"Само хуманитарна помощ за тях. Всичкото Мара фтасала, че и в проблеми ще ни въвличат. Чак улици ще именуват. Време е това тъ..по правителството, да започне да работи за народа си
39
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-31 г..а..н..чоо,като сме член на нато,дай да ми избият децата,защото,трябвало да помагаме с бойна техника,и още никой не ме е питал дали искам да ставам член на нато и на ес,искам мир не война.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42 - Бе, какво ще правя с 9000 Джавелина тия? С по 85 гранатомета ли ще атакуват 1 руски танк? Пък, доколкото разбрах, предната доставка била гръмната още преди да я разпакетират края Ровно. Значи и 900 хиляди Джавелина да доставят янките - все тая
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опа...в грешка съм.Гонят дипломати от Грузия и Мароко,а не Молдовия защото не им дали оръжие.А бг защо не?
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитри управляващи...дали тайно,а пред народа с предложения и даже Русия не знае,за да ни обявява война.Но по-добре повече да не им дават.