Кючюк: Трябва дебат за военна помощ за Украйна

Всеки опит за мир трябва да бъде подкрепен, убеден е евродепутатът
31 мар 2022 09:42, Красимир Ангелов
74

Сериозен дебат дали да се предостави военна помощ на Украй започна у нас. Какво ще бъде решението?

"Предстои тежък дебат, който трябва да мине през Народното събрание. Той не може да бъде поднесен само от една или друга политическа сила. Трябва да си зададем въпроса какво искат от нас НАТО и Европа - солидарност. И ние трябва да преценим до каква степен можем да бъде солидарни с украинския народ. Това не е война между Русия и Украйна. Трябва да направим ясното разделение между режима на Путин и руския народ. Руският народ в голямата си степен не подкрепи войната в самото начало, днес данните са различни, но не знаем доколко отразяват истинските нагласи", коментира евродепутатът Илхан Кючюк в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той посочи, че вече има опити за намиране на общи формулировки за позицията на България за предоставяне на военна помощ. А първоначалната, че страната ни ще даде само хуманитарна подкрепа, не е вечна.

"Когато обстановката е динамична, ние сме длъжни и като политически сили, и като нация да бъдем адекватни. В Западна Европа вече подготвят своите граждани за последствията от войната. Решенията не могат да бъдат водени от популизъм", заяви евродепутатът пред Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът коментира и номинирането на украинския президент Володимир Зеленски за Нобелова награда за мир.

"Имаше общи консултации, една голяма част от политическото семейство, което аз представлявам, намерихме разумни аргументи за издигането на номинацията. В продължение на повече от месец Зеленски показа своята принадлежност към европейските ценности.  Украинците показаха през лидерството, със заявените категорични позиции, че ще се борят за свобода, за териториални гаранции, за това да съществуват като народ. И имат своята ясна перспектива като част от НАТО и ЕС", мотивира предложението Кючюк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 "Като ти дойде следващата сметка за ток ще видиш за какъв риск ти говори човека" Ахаааа, значи ако не изпратим помощ следващата ми сметка ще е нормална, така ли?
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По същество 6 от 30 те предвидени щатски конвоя с модерно американско оръжие вече са доставени на Киев, 9000+ антитанк Джавелин, нощно виждане, военни станции за комуникация, анти самолет Стингър и анти корабни ракети! Идват и новите анти танк/ пехота Суичблейд ударни дрони!!! Те това е ПОМОЩ, както казаха от Белата къща- БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА! *** Z- шисти!
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече сме им пратили.Пълно е с българско оръжие там.Стига им толкова.Вече нямаме...питайте управляващите.Който е на власт знае,че сме останали без нищо и затова не можем.А тея нека придължават да предлагат.Гонят дипломати от Украйна на държави,които не са дали оръжие включително Молдова,която толкова много бежанци им прибра пък за България нищо не казват.Защо?Защото сме им дали и крият от нас.
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36 "Не може да се постигне мир чрез доставяне на военна помощ" Може, разбира се. Ако военната помощ помогне руснаците да бъдат бити ще има мир.
31
14
 
2
 
! Отговори
rh преди 2 години
Трябва да се помогне с оръжие на украинците!!! Новите руски фашисти ще докарат света до трета световна!!!! Путин трябва ***!!!
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СС "Никакви оръжия няма да пращаме." Това просто е отражение на това, че си сигурен, че политиците ни са се продали на руснаците. То вие затова и сте толкова нагли и сте навсякъде де. Има време, в сегашната конфигурация полека лека оставате без подкрепата на родината ви. Тогава ще видим. 45 години правехте същото, но руснаците бяха вашите "покровители". Сега времената са други, нищо, че още не сте го осъзнали напълно.
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да се постигне мир чрез доставяне на военна помощ
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ти дойде следващата сметка за ток ще видиш за какъв риск ти говори човека
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 26/30 Нещо не чух да ми отговаряш, какъв риск? От какво? Смееш ли?
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До думите БЪЛГАРИЯ е член на НАТО и ЕС. Като не ти изнася, проблемът си е твой. Казали са ти, какво можеш да направиш.
25
3
 
9
 
! Отговори
СС преди 2 години
До 24 Мда, забравих че то половината българи са неграмотни. Ми тогава има друг вариант, направо на жълтите павета и вън от парламента и МС! Който иска да помага на Украйна да върви доброволец. Никакви оръжия няма да пращаме.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ти дойде следващата сметка за ток ще видиш за какъв риск ти говори човека
23
2
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
76% от руското население подкрепя войната в Украйна, следователно и политиката на Путин! Тези които не подкрепят тази война в Русия, те дефакто са засегнати под някаква причина или пък са хора от друга прослойка на обществото.
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24 Какъв "риск" другарю? От какво? Изплюй камъчето.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да те пратим тебе да им го занесеш на крака тва оръжие съгласен ли си? Щото ако стане война и си още тука ще те потърся
20
9
 
1
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
... сега като се замисля, въпреки, че сме в правилния лагер, ние пак ще загубим, защото когато войната свърши и руснаците са натикани в ъгъла, всички демократични държави ще си направят сметката кой как се е държал. България ще стърчи като АБСОЛЮТЕН ПРЕДАТЕЛ на демократичните ценности с действията си. Излишно е да казвам, че това автоматично ще носи големи негативи. После се чудим защо в Европа Македонците относително лесно си прокарват лъжите. Ами, как да се вярва на България?
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
22 хапнаха онлайн, абе ти на каква дрога си рано- рано
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българската армия винаги е размазвала руската, справка Добруджа 1916 година! И сега ще освободиме руския окупатор от мизерния му животец! Пращайте оръжия и не се бойте от русофилските льольовци като изнасиления в Украйна кОнстадиноВ (а)
17
1
 
11
 
! Отговори
СС преди 2 години
Няма дебат! Ще питате народа!! Който те е пратил там, той ще казва какво ще решаваш! Направете онлайн допитване дали хората подкрепят изпращането на военна помощ за Украйна!
16
3
 
6
 
! Отговори
До думите преди 2 години
Ами по твоята логика аз да те пратя да ходиш в щатите :) дали ще ти дадат виза тези в чиито *** си си заврял езика