Стефан Янев с критика: Петков бърза за РСМ под външно въздействие

Коалицията се управлява през мобилните телефони, смята бившият премиер
Обновена: 7 апр 2022 17:05 | 7 апр 2022 15:45, Красимир Ангелов
122
Стефан Янев с критика: Петков бърза за РСМ под външно въздействие
Снимка: БГНЕС

"Управляващата коалиция се управлява през мобилните телефони", обяви пред БНР Стефан Янев - служебният премиер в периода май-декември 2021 г. и бивш министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков.

Той изрази мнение, че в самата коалиция механизмите за взаимодействие не работят.

Още по темата
Според бившия служебен премиер изгонването на посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова е крайна мярка.

"Никой посланик няма право да се меси във вътрешните работи на една държава. Въпросът е на преценка дали с изказвания и с действия посланикът се намесва във вътрешните работи, или това е емоционална оценка на някого. В случая говорим за една емоционалност в поведението и фриволност на съответния вицепремиер (Асен Василев - б.р.), който е казал това. Тази комбинация на емоционалност и фриволност не е никак добре в поведението на държавник", коментира Янев.

Той прогнозира, че след евентуално изгонване на руската посланичка двустранните отношения между България и Русия значително ще се влошат.

По думите на Янев с приемането на Плана за възстановяване се дава зелена светлина да се харчат парите, предвидени в него. "Дали ще потекат реки от мед и масло - това не е точният въпрос, защото това финансиране далеч не е гарантирано на базата на представения проект, както е в момента", каза той.

"За позицията на премиера Кирил Петков за Република Северна Македония показва непознаване на проблема - непознаване на историческата част и неразбиране на перспективата, която стои оттук нататък. Бързането е под външно въздействие, което не е в националния ни интерес", коментира бившият служебен премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Нищо не става от петков
90
5
 
1
 
! Отговори
Нина преди 2 години
Добре,че Киро лъжеца те разкара като военен министър та да кажеш истината ,иначе си правите далаверките и се криете един друг.И ти и Радев го препоръчвахте ,колко добре било да направи ,,партия" и да управлява, изобщо не ви дразнеше факта,че е лъжец с двойно гражданство.Всичките сте мошеници.Сега готвите партия на Радев,гответе я но няма да ви се получи.Аре малко по-скромно малко,че започвате да се давате от власт
89
0
 
7
 
! Отговори
Абе той преди 2 години
Както бърза, така ще се препъне, че ще се изтъркаля в калта на историята !
88
2
 
6
 
! Отговори
Нов преди 2 години
Киро не може да говори, всичко му е написано на листче, не може да мисли , като сопаджия, не знам как е завършил нещо си, и на този оли грофен сме си дали държавата да управлава. Слави вземи се в ръце! Тези ще закопаят държават!
87
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стефан Митрофанов пак се обади !
86
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предател, бърза да завлече каквото успее, преди да отпадне завинаги
85
13
 
3
 
! Отговори
toti преди 2 години
Не ставаш драги за нищо и не ти е ясна политиката,а си носи пагоните .!!Ако балканите влезнат в Европа всички като са в НАТО ,не чакай някой да ни плаши!!!А сега треперите все едно шепа макета ще ни завземат и поробят .Стегни се и мисли трезво!!!
84
10
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Мюмюн: Янев се опъваше да каже война, защото се надяваше до 5-6 дена Путин да е взел Киев и да няма никакво значение след това. Но както се вижда Украйнците бая оплетоха плановете не само на Янев и Путин. Сега ще е важно да видим както как ще се нарече задаващата се капитулация на Русия. Ще бъдели капитулация или ще е нещо друго. Кой знае, то и на секса някои му викатат любене, ама то си е баш еване.
83
3
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен: Има архиви, прав си, обаче са в Масква. Вероятно не знаеш но през 1948 г. окупационните сили на СССР конфискуват Българския държавен архив и го отнася в Масква. По настоящем е засекретен и достъп до него има само със специално разрешение. Така са направили с всички държавни архиви на завладени държави от Централна Европа. Има подадени искове срещу Русия, защото след рухването на СССР трябваше да върне архивите. Обаче Масква не спазва договори, когато не и изнася.
82
1
 
9
 
! Отговори
ндаа преди 2 години
Не дай си,Боже,българина да се тръкне по властта с малкото си пръстче,и направо полудява!!!
81
12
 
5
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
До АнонименЛицето Янев няма никакво право да говори кой кого управлява ами да вземе да си припомни по кой телефон му наредиха на тази ужасна война в Украйна да казва операция !! Най вероятно товариш Мутрафонова издала приказ и товариш Янев вьйполняет !!Заради което беше изхвърлен от министерството и сега реве недоволен !! Защо не отиде вУкрайна да обясни на украинците за операцията ! Стига вече московски мажоретки в България !!
80
16
 
5
 
! Отговори
ЦСКАр преди 2 години
Гнусни те комунисти прикрити като патриоти за пореден път се опитват да правят интриги на гърба на българската история.... Споразумение не е сключено! Петков играе умно и отстоява българската позиция колкото и да пищите бляяддове!
79
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а не бе, това всички го знаем, кво прави любимия ни президент по въпроса обаче???? нали много го биваше да се бори за интересите ни, за отвоюването на държавата ни .... дрън дрън ярина ....
78
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли ти казаха от Кремъл предателче ?
77
9
 
10
 
! Отговори
Анти НАТО преди 2 години
След като акушира на Продължаваме промяната, сега президентът сглобява нова партия, водена от последния служебен премиер. . . . . . .Партийният инженеринг регистрира отлични резултати : ПП нулира Мутри вън и обезкърви Демократична България, Има такъв народ и БСП. . . . . . .Планът на двамата НАТО-вски генерали е да срутят Позитано и изградят на негово място своя конструкция, която ще е двуликият Янус проамериканска, но в русофилска опаковка.. . . . . . .Култовата фраза на Янев - България е НАТО, НАТО е България ще е дискретното мото на хибридната му партия или Б
76
13
 
13
 
! Отговори
A преди 2 години
Абе тоя не го ли изритаха вечеНеставаш!!!!
75
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти си против македония под руско въздействие.
74
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мрънкаща шушумуга без грам харизма, на това ли залагат неорешетниците? Че тоя си е провал само като го погледнеш в овенните очички; цял живот под фуражака с униформен и изгладен мозък, какво полезно може да свърши освен да е маша за враговете на страната?
73
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
К.о.рав и четвъртит на руския военен кораб за ру.бла.джията Янефф!
72
2
 
10
 
! Отговори
До Ха-ха-ха преди 2 години
Не на Радев,те са комбина на правителството!