Министър Атанасов: Няма да си подам оставката

Никога не съм употребявал алкохол и наркотици, посочи той
10 апр 2022 19:45, Красимир Ангелов
378
Министър Атанасов: Няма да си подам оставката
Снимка: БГНЕС

Няма да си подам оставката, заяви пред bTV министърът на културата Атанас Атанасов, след като в петък той пусна видеоселфи от кабинета си, което породи много коментари и предизвика недоволство.

"Реших да направя тест и да се обърна директно към хората", добави той и обясни, че никога не е употребявал алкохол и наркотици.

Още по темата
"Съжалявам, ако съм предизвикал негативни емоции, целта беше аз да направя тест, да привлека внимание, защото имам да казвам много важни неща. За добро или за лошо той проработи и сега всички прожектори се обърнаха към сектор "Култура", каза още министърът.

Опитвам се да вкарам абсолютно пълна прозрачност и ясни критерии, които от 14 месеца в министерството явно се оказа, че липсват почти във всеки ресор, добави той. И изреди някои от постигнатите неща в сектор "Култура":

"100 милиона повече в бюджета за култура, 44 милиона за Национален филмов център и българското кино, 30 милиона за Национален фонд култура, 12 милиона за българските музеи, въпреки лъжите на опозицията. Нови конкурси за директори на културните институти, налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работа по норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 милиона извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и народен театър. И това са само някои от нещата, които постигнахме", каза министърът на културата.

Всичко за скандала около министъра на културата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбирате ли защо имаше едни 600 машини на изборите?!? За да може такива умствени недуразомения като този екземпляр да ни управляват. Този слабо умен младеж даже и да пожелае да си подаде оставката няма да знае как. Правителство от безполезни некадърници неспособни дори да си подадат оставките.
231
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 291 "даже работохолизма си е вид такова," Дотам ли я докарахте? Да обявявате хората, които бачкат за "наркомани", защото ... бачкат. Явно за мързеливите, некадърните и неграмотните няма спирачки в оправданията защо са такива, щом и работата стана "причина" да нападате останалите.
230
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цялото поколение е наркоманизирано , под една или друга форма -храна,технологии, даже работохолизма си е вид такова, няма мярка в днешно време, свободата която искахте реално се *** в липса и падане на стандарта, просто трудните времена раждат силни,личности, сега поживяхте лесно на кредит и разпродажба на квот имате, сега пак нов цикъл трудности и не се знае дали ще се изправим без Русия..
229
1
 
15
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 2 години
Гордеете ли се г-н Президент, гордеете ли се радетели за промяната от този кабинет, от просто Кики, от просто Наско???????? От & Ко останалите министри на новия ред?
228
1
 
6
 
! Отговори
До Г-н Атанасов преди 2 години
Г-н министър. Един въпрос и ако можете да отговорите ако искате ис псевдоним. Въпросът е: КОЙ Е ВАШИЯТ ДИЛЪР? За едни приятели питам.
227
0
 
11
 
! Отговори
Black Metal преди 2 години
По принцип, съм ЗА, да има млади хора в управлението - закостенелите стари канчета, са ми леко противни!- но, поведението на този министър, е клоунада. Не подкрепям това! Смятам, че има доста по-интелигентни начини да привлечеш вниманието върху сектор "Култура". А и най-важната цел е - образованието и ерудиция на подрастващите, да четат книги дори в електронен вариант, а не да се хилят като олиGOFрени и да мучат като бавноRAZвиващи се!!!
226
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този *** е дрогиран,има нужда от сериозно лечение
225
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно и тоя е от промяната ,оставка
224
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Привлече вниманието. Сега да подаде оставка и да назначат по - сериозен министър,който да върши работа на трезва глава.
223
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще, ще, барабар с останалите клоуни от трупата!
222
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандитите на канадеца захапаха баницата и сега ще грабят докато не рухне цяла България. Не можем да направим нищо ще стоим и ще гледаме.
221
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"целта беше аз да направя тест, да привлека внимание, защото имам да казвам много важни неща" _____________ Мойто момче, вместо да правиш тест да привличаш внимание, по-добре да правиш тест за наркотици. Всяка седмица. И да показваш резултата в тия видеа, дето ни заплаши, че всяка седмица ще снимаш и пускаш.
220
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, да успя да привлече вниманието ни с неадекватното си поведение. Че и лъже, като подценява нашата интелигентност.
219
3
 
4
 
! Отговори
Членчо преди 2 години
Като човек, виждащ в бъдещето и човек сносно ограмотен, мога да ви декларирам, че правилото за пълен член ще отпатдне от българския език, поради своята сложност. Това ще се случи най-рано след 40 години. До тогава, ако сте български граждани, сте длъжни да го научите и спазвате. Не е много сложно по принцип. Ако не знаете правилото, то знайте, че Конституцията ви задължава да изучавате българския език т.е. не е късно да се научите, дори да сте "упуснали" урока, заради някой друга цигарка и кафе.
218
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е пич от кирпич ,оставка натовци
217
4
 
2
 
! Отговори
Тоя е чисто хахо преди 2 години
Добре че нямам отношение към културата, но да знаете че актьора Филип не е прав. Не е прав да иска пари. Изкуството не е зависимо от пари. Един вид - абе ето ти 500 хиляди лева, направи ми изкуство. Нема логика. Изкуството е безценно и не може да се търсят пари за него. Това е ГАВРА с културата Филип цървуланко.
216
4
 
4
 
! Отговори
Данка Каназирева преди 2 години
Леля Данка Каназирева не иска да се пипа организираната престъпност, защото организираната престъпност я направи КГБ, през 90-те години, след като падна СССР. Един вид, ако се свали организираната престъпност, няма да има лапаница за нея. Кофти
215
14
 
0
 
! Отговори
Няма риск от война преди 2 години
Като гледам тия комунисти от Възраждане, ГЕРБ и ДПС, започва да ми се приисква да се запиша в някоя фондация на Сорос.
214
11
 
1
 
! Отговори
Тъпи Възраждане преди 2 години
Възраждане дойде на власт, за да "ни пази" от зеления сертификат, но стана адвокат на Путин и пази гърба на ГЕРБ. Вредни са. Директна забрана. ЯКА ЗАБРАНА
213
2
 
4
 
! Отговори
Ценко Чоков ГЕРБ преди 2 години
Насе, всичко съм склонен да преглътна, освен едно... САМО не закачай организираната престъпност. Само това недей! За Бога!