Министър Атанасов: Няма да си подам оставката

Никога не съм употребявал алкохол и наркотици, посочи той
10 апр 2022 19:45, Красимир Ангелов
378
Министър Атанасов: Няма да си подам оставката
Снимка: БГНЕС

Няма да си подам оставката, заяви пред bTV министърът на културата Атанас Атанасов, след като в петък той пусна видеоселфи от кабинета си, което породи много коментари и предизвика недоволство.

"Реших да направя тест и да се обърна директно към хората", добави той и обясни, че никога не е употребявал алкохол и наркотици.

Още по темата
"Съжалявам, ако съм предизвикал негативни емоции, целта беше аз да направя тест, да привлека внимание, защото имам да казвам много важни неща. За добро или за лошо той проработи и сега всички прожектори се обърнаха към сектор "Култура", каза още министърът.

Опитвам се да вкарам абсолютно пълна прозрачност и ясни критерии, които от 14 месеца в министерството явно се оказа, че липсват почти във всеки ресор, добави той. И изреди някои от постигнатите неща в сектор "Култура":

"100 милиона повече в бюджета за култура, 44 милиона за Национален филмов център и българското кино, 30 милиона за Национален фонд култура, 12 милиона за българските музеи, въпреки лъжите на опозицията. Нови конкурси за директори на културните институти, налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работа по норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 милиона извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и народен театър. И това са само някои от нещата, които постигнахме", каза министърът на културата.

Всичко за скандала около министъра на културата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
4
 
7
 
! Отговори
Хлъц! Назьдровье! преди 2 години
Веждито ще го запомним как обърна една баничарка, кьор-кютук пиян на бул. България в София.
191
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жив и здрав да е Насето. Хитрите артисти сега си подготвят проекти, за да ги финансира Насето. Неможачите като Финци, се оплакват и го имитират и го заплашват с проблеми.
190
2
 
17
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Вижте тези ведри лица на промяната и си направете сметка, какво ви чака
189
6
 
2
 
! Отговори
Респект! преди 2 години
Наско влезе в новините от раз, с това че е дал 30 млн в началото на мандата. А Веждито ще го запомним как обърна една баничарка, кьор-кютук пиян на бул. България в София.
188
2
 
18
 
! Отговори
Вежди преди 2 години
А сега не искахте пиян министър, на ви наркоман!
187
1
 
22
 
! Отговори
era преди 2 години
ако не е друсан на благодарствения клип по повод рождение му ден, значи е с увредена глава това момче. Как с клип по повод рожден ден на министър се опитваш да привлечеш внимание към културата? Тия от ПП съвсем ни взеха на подбов.
186
0
 
26
 
! Отговори
AN преди 2 години
И този човек е министър???
185
7
 
4
 
! Отговори
Никаква Оставка преди 2 години
Насето поне работи. Веждите само обикаляше бардаците и се чудеше коя галерия да заграби, че да си тури там творбите, сякаш е единствения творец в държавата
184
1
 
14
 
! Отговори
AN преди 2 години
И този човек е министър???
183
14
 
4
 
! Отговори
Малееее преди 2 години
А па Наско как ви натри носа. Нарочно пусна провокативно клипче, да може да захапете и после ХА! 30 милиона. Иначе нямаше и да се разбере, че ги е дал. Много хитро, браво Насе!
182
6
 
2
 
! Отговори
милионки преди 2 години
Наско раздава парите. Веждито си ги задържаше за него.
181
2
 
5
 
! Отговори
преди 2 години
Ицо Хазарта не пие и не пуши от няколко години. Спрял е всичко доста преди да реши да влиза в НС.
180
0
 
8
 
! Отговори
Дал 30 млн??? преди 2 години
Че с толкова пари може да се направят 30 сериала Под Прикритие и 3 холивудски продукции. Браво бе Насе.
179
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно и Ицо Хазарта се дрогира. Само вижте какви наркомани са в управлението. Трябва всички депутати и министри да се проверяват за алкохол и наркотици.
178
4
 
0
 
! Отговори
...::Б:Р:А:В:О::... преди 2 години
Насето поне е дал 30 милиона за култура, първите 6 месеца от както е на власт.
177
2
 
1
 
! Отговори
-{ Школата ГЕРБ }- преди 2 години
Ще закриват школата ГЕРБ, защото нема вече пари.
176
3
 
1
 
! Отговори
Голям срам преди 2 години
Тоя добре, дал 30 милиона за културата, ама Филчо как само се изложи... леле мале. Министъра пуснал парите - 12 лайка. Ама Филипчо, понеже е гербаджия, веднага надигна вой "КОЙ ЩЕ НИ ДАДЕ ПАРРИИИИ??". Абе Филчо .. абе момче младо и хубаво... парите са ти в другия пост, два скрола по-надолу. Толко ти е акъла и на тебе, веднага да напсуваш и да заплашиш - гербажия ***
175
0
 
7
 
! Отговори
ПростоНаско преди 2 години
Няма пък, нямааа! Няма да си подам оставката, на! Ива Митева каза, че има още да се учааа! Щото съм млад! И 30 милиона за харчене имааа!
174
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора на Гeрбeрacтитe "Увяхналото Борисово Кебапче" с поредни напъни да се отърве от зaпeкa
173
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веждито направи всички артисти зависими от пари. Един артист няма нужда от пари, за да твори. Това е негативен страничен ефект от политиката на партия ГЕРБ. Сега всички артисти са налегнали трътката и чакат некой да им цвъкне малко парички от некъде. А парите са за сметка на вдъхновението. Един артист трябва да е независим, само така е способен да развихри своят творчески ум. Може да е заможен и признат, може да е беден и непризнат, но е задължително да е независим. Много е важно.