Министър Атанасов: Няма да си подам оставката

Никога не съм употребявал алкохол и наркотици, посочи той
10 апр 2022 19:45, Красимир Ангелов
378
Министър Атанасов: Няма да си подам оставката
Снимка: БГНЕС

Няма да си подам оставката, заяви пред bTV министърът на културата Атанас Атанасов, след като в петък той пусна видеоселфи от кабинета си, което породи много коментари и предизвика недоволство.

"Реших да направя тест и да се обърна директно към хората", добави той и обясни, че никога не е употребявал алкохол и наркотици.

Още по темата
"Съжалявам, ако съм предизвикал негативни емоции, целта беше аз да направя тест, да привлека внимание, защото имам да казвам много важни неща. За добро или за лошо той проработи и сега всички прожектори се обърнаха към сектор "Култура", каза още министърът.

Опитвам се да вкарам абсолютно пълна прозрачност и ясни критерии, които от 14 месеца в министерството явно се оказа, че липсват почти във всеки ресор, добави той. И изреди някои от постигнатите неща в сектор "Култура":

"100 милиона повече в бюджета за култура, 44 милиона за Национален филмов център и българското кино, 30 милиона за Национален фонд култура, 12 милиона за българските музеи, въпреки лъжите на опозицията. Нови конкурси за директори на културните институти, налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работа по норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 милиона извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и народен театър. И това са само някои от нещата, които постигнахме", каза министърът на културата.

Всичко за скандала около министъра на културата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
10
 
! Отговори
Тираджията Z преди 2 години
Ще подадеш ще подадеш.И от МС директно в комуната
211
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто простака Наско. Ама и тия преди него-Вежди,Банов не остават по-назад защото бяха корумпета. Ама тоя е много зле. А и е нагъл след като не желае да си ходи
210
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Появи се дрогирания, но много пиян гербан тpoл, да пази Бойковата чест. Може ли да се намеси ***? Мерси
209
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама че *** човек. И тоя *** е имал за предшественик велик българин като Иван Вазов. Вазов се обръща в гроба като гледа какъв наследник му се е паднал. Ако бяхме нормална държава тоя щеше още на същия ден да си е подал оставката
208
0
 
3
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 2 години
Лъжа е , че Балкански поток била тръба на "Путин"! Този газопровод си е българска собственост и само досега е донесъл печалба за 700 милиона! Някои май са бесни, че тръбата е държавна собственост и още не са го прилапали/приватизирали/!
207
1
 
0
 
! Отговори
Сине сине, ти си анг преди 2 години
Митьо Каратиста е духовен син на Баце. Направил си момчето охранителна фирма от мутри, да пазят държавна собственост. Снимат се като терористи с огнестрелни оръжия. Демек ще убиват който е против Боко Тиквата ли? Не схващам. Каква е идеята? Някой знае ли?
206
1
 
1
 
! Отговори
ИПОН преди 2 години
Бойко Борисов е охранявал бай Тошо. СЛОЧАЕНОС?
205
1
 
0
 
! Отговори
преди 2 години
комунистите
204
4
 
1
 
! Отговори
Комунисти преди 2 години
ГЕРБ са минало. Ще ги запомним с тръбата на Путин. Борисов излезе най-големия комунист. Явно за това рИва толкова много против *** - искаше да се разграничи. Ама както е казал Чърчил - "Вече не съдя хората по думите, а по делата". Много мъдро и вярно. Борисов е кумундел. Охранявал бай Тошо. Участвал във възродителния процес. Ами ако ще трижди-генерал го направете. Момчето си е комунистче. Ако ще сто милиона лелички да са влюбени в него.
203
4
 
1
 
! Отговори
8======в ... , , , преди 2 години
Гласувал съм за ***-***. Окей. Да, добре. Съгласен съм, човека е хахо. Чисто луд. Кирчо е грозен, да. Окей. Всичко, което казвате е така. Обаче... има едно "но". За всичко ще гласуваме, стига да не е ГЕРБ. Ако ще магаре да вържат. Сега. С оглед на казаното... Ако искате да знаете какво предстои, казвам веднага и това не е пророчество. Народа вижда всичко, и си пише черни точки. ПП имат вече на половина записани черни точки, както и ИТН, но никой никога няма да гласува за ГЕРБ, дето имат черни яко.
202
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха - ха .. Имаше коментар по-долу .. Направо бисер .. "Ведрото лице на Промяната" ... :)))
201
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 250 Дамаджан Чашков е министър на вътрешните работи издигнат от ПП.
200
2
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 248 Дамаджан Чашков не е от ПП, той си е комунист - сталинист.
199
1
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Значи Асенчо е Стан Лаурел, Кирчо е Оливър Харди, а този... този е Чарли Чаплин, само дето няма мустачки.
198
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички от ПП са Прости пияници и наркомани като се започне от Дамаджан Чашков.
197
13
 
0
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Щом гaнюгитe нададоха вой срещу човека, значи прави всичко правилно :)
196
1
 
14
 
! Отговори
Радой преди 2 години
Ралин беше казал, че не трябва да ни е страх от Министерство на културата, а от културата на министъра!Излиза, че най-кофти е, когато се сбъдват думите на пророците.
195
1
 
9
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Написах някъде , че младежът е много подходящ за учителка в детска градина !
194
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя като лъже сам не си вярва. И как да не е друсан или пил, вижте му очите, зениците му са уголемени, което значи, че е взимал нещо. Сега излиза да се оправдава и мисли, че някой ще се върже на "историята му", че искал да привлече внимание. С пияндурски и наркомански изцепки ли си привлича внимание бе, смотльо дрислив? Айде подавайте си всичките оставката в това мизерно правителство.
193
0
 
15
 
! Отговори
Циркаджии преди 2 години
То пък една култура, едни филми, музика, и този министър е много.