Росен Плевнелиев: Предсрочни избори ще има!

Беше сглобена една невъзможна коалиция, заяви той
17 апр 2022 12:10, Петя Славова
123


"Убеден съм, че предсрочни избори ще има. Това правителство няма как да продължи до края на мандата си. Първо, защото беше сглобена една невъзможна коалиция, която беше основана единствено на омразата към политическа партия ГЕРБ. Тя беше съставена по един непрозрачен и изключително неефективен начин", заяви президентът в периода 2021-2017 година Росен Плевнелиев в студиото на "Опорни хора".

Според него и двете кандидатури за управител на БНБ не са били подходящи, "нито една не ставаше за нищо".

"Повече от ясно беше, че тук дори се извърша предателство срещу националния интерес на България. Националният интерес на България означава по най-бързия начин да влезем в Еврозоната, защото само тогава ние ще изпълним действия с историческа значимост за България. Само тогава българския народ ще се интегрира в сърцето на европейския проект за демокрация, мир и просперитет. Всички институции на България ще заработят по-добре", допълни Плевнелиев.  

Още по темата

По думите му по начина, по който политическите партии минават през трудните и истински важните моменти за тях, виждаме кой, кой е.

"Наложеното със сила от "Има такъв народ" гласуване в парламента, за да се изсипят 1,200 млрд. лв. за пътно-строителните фирми, без никаква прозрачност, проверка и процедура, абсолютно убеден съм, че отново ще бъде подкрепено от ДПС. Парламентът не може да се занимава с плащането на пътно-строителните фирми. Има си министерство за това", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

"От една страна министър-председателят и неговите съветници правят една политика във външната сфера, президентът Радев прави друга. Винаги съм казвал, че президентът рано или късно ще свали това правителство, защото той вече започва да усеща цената на това, колко му струва на него. Единственият голям печеливш във войната между изпълнителна власт и прокуратурата е президентът Радев", завърши Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимчо преди 2 години
Тази *** марионетка, не спира да се показва. Прилича не Гей, който се прави на страшен.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да има ,мутрата крадец няма да управлява (краде) повече !
82
3
 
5
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Гладна кокошка просо сънува е казал народът.
81
2
 
1
 
! Отговори
Предсрочни преди 2 години
избори ще има...и Деса плювналиева ще е пак президент, ха-ха-ха
80
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и да има герб никога повече няма да управлява
79
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 94 - ПП е пътник заедно с Кокорчо и Кирчо ***.
78
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБерските мокри сънища, хехехе
77
16
 
7
 
! Отговори
334 преди 2 години
Бързате да се върнете на власт, за да спрете реформите на ПП. И да ги има, този път ПП ще има много по-убедителна победа. ББ само ще сънува премиерски пост и шкафчета, пълни със златни кюлчета и пачки евро. ГЕРБ е минало!
76
15
 
4
 
! Отговори
ЩЕ ИМА преди 2 години
ЗАЩОТО ПАТЕРИЦАТА НА ДПИСЕТО И ТУЛУПА СЕ ЗАДЕЙСТВА. НАРОДЕ СКОРО НЕ ОЧАКВАЙ ДОБРА ВЕСТ. АЛЧНИ СА. ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ Е ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА.
75
12
 
5
 
! Отговори
Бай онзи преди 2 години
добре че по Интернет не могат да се препращат миризми и предмети иначе роската няма да може да се измие никога
74
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти се скрий! Тебе никой не те харесва, жена такава! Държи се като леля!
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рано е за избори. Народа, който се вя по площадите и беше излъган да гласува за тези некадърници, с парите на Черепа, трябва да си изтърпи каквото си е избрал. Да им стане напълно ясно. Дъното още не е стигнато. Българина разбира, че е прекаран само като му бръкнат в джоба. А това ще продължава.
72
7
 
3
 
! Отговори
Мбонго преди 2 години
Ах какво мъжле си ти!
71
9
 
10
 
! Отговори
гадател преди 2 години
Опааа...и тоя почна да хвърля боб...
70
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аа анн ниииии ! Само каква физиономия е заел ! Май си е наел някой бежанец и му плаща да "бачка" и него и жена му
69
4
 
10
 
! Отговори
Звездите му говорят преди 2 години
Росен Плевнелиев: Предсрочни избори ще има!
68
8
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
тоя па как си не прехапа езика от това яростно излобно словоблудство...Обаче и друго:-Ама защо ни го набутват непрекъснато в полезрението?...Той в момента е НИКОЙ,просто редови гражданин..НИКОГА не е бил и "политик",защото беше довлечен от Тиквата от паркингите на Германия..Та?..Трябва ли да четем бръщолевенията на г-н Никой?
67
8
 
12
 
! Отговори
Само Герб! преди 2 години
Лицемери, пазарувате в Лидъл-а, карате Фолксвагени и Мерцедеси, цъкате на Ай Фон-и а сте против Европейския Съюз, против Нато, искате да сте в Русия. Същия мракобесен режим, който скри истината от вас за аварията в чернобил, който допусна хиляди наши сънародници да се разболеят и отидат от тоя свят за нещо предотвратимо. Добре, че радиационният облак е стигнал до "загниващия запад", който е предопредил своите граждани а пък вие си маайте марули. И сега 30+ години по-късно вие ста пак за Русия
66
7
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Банов намери ли си джипа дето го краднаха :)))
65
9
 
16
 
! Отговори
Ех преди 2 години
Пневнелиев, защо не използвахте мъдро думите, докато бяхте президент? Аз помня безлично мълчание и затова не съм гласувал за Вас. Проявихте се след като слязохте от сцената.