Рашков: МВР не може само да наблюдава, когато ПТП-тата се увеличават

Има завишение по няколко показатели
19 апр 2022 14:13, Нели Христова
71
Рашков: МВР не може само да наблюдава, когато ПТП-тата се увеличават
Снимка: БГНЕС

Не можем когато констатираме, че се завишава броят на общо тежките пътно транспортни произшествия, а това е свързано с увеличен брой смъртни случаи, ранени хора, МВР да наблюдава, да съзерцава и само да контролира движението по пътищата, без да предприема и други мерки. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков, предаде репортер на БГНЕС.

Вътрешният министър заяви, че данните, с които разполагат от 1 януари до началото на април месец във връзка с пътната обстановка в страната, и които данни показват, че по отношение на тежките пътно транспортни произшествия, забелязват завишение на някои показатели.

„Изследвахме тези показатели, установихме някои от причините за влошаващите се данни и предприехме това да подготвим един проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик - Той пак хвърля камъните на Боко в градината .ще ограничава скороста защото пътищата са в ,,трагично,, състояние ,а пияните и дрогираните ,насрешно движение и гонки са за новините ,ако стане белята Раши вече съвсем оглупя...
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР не трябва да пише закона, а да го изпълнява. Със закон трябва да се забрани на МВР да пише закона за движение по пътищата.
53
2
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Я? Дамаджаната се сети, че освен да се занимава с Бойко Борисов МВР съществува и за да върши и други работи :)))
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами смъртността се увеличава постоянно и от различни болести,нека болниците си останат същата мизерия,просто вдигнете цената на лекарствата !
51
2
 
3
 
! Отговори
ганьо преди 2 години
Дамаджан само за глоби и фишове мислите откак има WAZE нещо паднаха приходите и ви се ще пак да ни намерите колая. Катастрофите заради неграмотното управление на МВР пътна полиция КАТ и т.н. в 90%
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ай управете си пътищата.....
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този шофира ли трезвен!?
48
0
 
9
 
! Отговори
Рашкуф преди 2 години
НАЗДРАВЕ
47
0
 
10
 
! Отговори
ЗАЩО? преди 2 години
Добре де, дайте статистика за последните 3 пъти, когато глобите са били увеличени, и за броя на регистрираните ПТП-та, пострадали и смъртните случаи от 12 месеца след увеличената глоба спрямо предходните 12 месаца! Т.е. каква е СТАТИСТИКАТА? ЗАЩО се налага поредното увеличение на глобите, които и в момента са си "солени"? Понеже аз всеки ден шофирам и като гледам СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТИЩАТА И НА АВТОПАРКА, силно се съмнявам, че целта на глобите е да ни пазаят живота и здравето. ЦЕЛТА Е ХАЗНАТА...
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опа, Рашков повиши цената на катаджийското кафе от 20 на 50 лева!!
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оставка, неккадърник!
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повишаването на глобите цели единствено повишаване и на рушвета. 20 лева вече не важат. Катаджиите минават на следващата банкнота от 50 лв. за дребно наушение..
43
0
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
А може ли някак да ни съобщите установените причини за влошаващите се данни? А и кои са изследваните показатели? Щото, нали, ние ги причиняваме тези причини, та ако някой желае, да се самосезира и да спре да ги причинява. Така безплатно ще се подобрят данните поне малко. И после, ако си извадите главите измежду големите бузи, може да видите, че всичко е в трагично състояние - пътища, маркировка, асфалт, автомобили и шофьори и контролът им.
42
0
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
на тая снимка Рашков малко е излезнал като дамаджан
41
0
 
10
 
! Отговори
?!? преди 2 години
То дивотиите на тоя вече не могат да се коментират. Тоя се държи като дебилл . Все едно не му е ресор,. Ами да не гледа да беше баправик нещо. Поне две годишното дете можеше да оцелее от напушеният дядка
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малки са предложините глоби. Трябва за шофиране с над 0.00 промила алкохол да се отнема книжката и колата завинаги!! И 5-10 години затвор. Като искаш да шофираш няма да пиеш!
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, сипи си една по-голяма ракия.
38
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако неискаш новите глоби да те застигнат.. Просто спазвай правилата. Лесно е. И 100 000 лв. да е глобата не ми дреме. Аз спазвам закона. Подскачат тези които не го спазват и се чустват заплашени. Ама то това е идеята..
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не 130 а направо с 80км/ч накарайте хората да карат. Върнете ги в СОЦ-а с лади и москвичи.. ОПРАВЕТЕ си вълностралитеОПРАВЕТЕ си маркировкатаОПРАВЕТЕ си мантинелитеОПРАВЕТЕ си осветлениетоОПРАВЕТЕ си светлоотразителитеОнзи ден карах по участъка " новия " след ябланица.....ЕПИЧНОЕПИЧНИ инженери... по време на дъжд в средна и лява лента е река НИЛ. Аквапланинг без проблеми. Какви са наклони, какви са канавки, какви са дренажи, незнам, но знам,че за НИЩО НЕ СТАВА.Само дебелак с бакшиш
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно си баба бае, едно си баба знае! Какво да направим? Ще им повишим глобите! Те украинските бежанци се чудят от какво са тия кратери по пътя и си мислят, че и тука има война. И после ти изскача един 150 кг хипопотам от храстите директно на капака на колата, нали? 90 % от тия са за уволнение. Колко вица за полицаи има и колко за дърводелци? И тоя вика "ами наблюдавахме"?! Вие какво там правите? Статистика? Стъкмистика? Да променим закона! И повече дървета да засади, че да не стърчат шкембетата!