Рашков: МВР не може само да наблюдава, когато ПТП-тата се увеличават

Има завишение по няколко показатели
19 апр 2022 14:13, Нели Христова
71
Рашков: МВР не може само да наблюдава, когато ПТП-тата се увеличават
Снимка: БГНЕС

Не можем когато констатираме, че се завишава броят на общо тежките пътно транспортни произшествия, а това е свързано с увеличен брой смъртни случаи, ранени хора, МВР да наблюдава, да съзерцава и само да контролира движението по пътищата, без да предприема и други мерки. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков, предаде репортер на БГНЕС.

Вътрешният министър заяви, че данните, с които разполагат от 1 януари до началото на април месец във връзка с пътната обстановка в страната, и които данни показват, че по отношение на тежките пътно транспортни произшествия, забелязват завишение на някои показатели.

„Изследвахме тези показатели, установихме някои от причините за влошаващите се данни и предприехме това да подготвим един проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
11
 
! Отговори
Шака Зулу преди 2 години
Стига аматьорщини бе. Свършете работа. Как пък преди вас птп-тата намаряваха? Дъвъебъ в мутрите скапани. Че ще крадете беше ясно. Поне страх от Бога имайте и свършете нещо...
34
0
 
19
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Какво да се прави реформата ви се изразява в увеличение на размера на глобите, а пътищата вълци ги яли!
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига лъжи,ще теоризирате бг народ с глоби така както никойю за 32 години сороски режим не го е правил. Помисллете пак,да не ревете после,пращайте укрите по домонете им,няма да плаща народа глоби,за да ги изхранвате тях и хотелиерите по мутроморието..
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 2 години
Изследвахме тези показатели, установихме някои от причините за влошаващите се данни и предприехме...." НОВИ ГЛОБИ-нещо друго да предприехте-РАЗБИРА СЕ, НЕ! ЗАЩОТО Е НАЙ-ЛЕСНО!Закрийте КАТ,видно е ,че не работи, защото резултата от "работата" му е ПЛАЧЕВЕН.Тъкмо ще спестим заплати и пенсии на няколко десетки хиляди хрантутника,които за нищо е стават!Ако тези хора бяха в частния бизнес,с тези резултати,нямаше да изкарат и до обедната почивка в столчето в офиса,бъдете напълно убедени!
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами Рашков ,оправете пътищата ,оправете маркировката,оправете осветлението,оправете знаците ,то така е най-лесно дайте да дерем ,от скапани пътища колите ги правим всеки месец,винетки ,ддс,акцизи на горивото ,ами и ние нямаме,по вашата логика спираме да плащаме,защото нямаме!!!
30
0
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 2 години
,,Изследвахме тези показатели, установихме някои от причините..............Рашков като причина влизали употребата на алкохол,пробахте ли от какво стават повече катастрофи от вино от бира от ракия от водка от уиски
29
1
 
12
 
! Отговори
РЕФОРМА преди 2 години
МВР е все още ниво 19 век, нищо не работи там, а смотаните ченгасари се занимават единствено със студентчета и треви колкото да отбележат няква дейност. ТОТАЛ ЩЕТА!
28
1
 
1
 
! Отговори
Бг преди 2 години
Не може *** само това прави.....Никакъв контрол няма!
27
4
 
1
 
! Отговори
Другара Рашкуф преди 2 години
Хомонизъмът другаре трее се върне! Ше карате по бойкувите магестрале с осемсе км/ч напук на банкинския! У града ше ходете пеша! А най- добре е да върнем москветата и ладите и да си ги чакате по 5-6 години.
26
0
 
13
 
! Отговори
muto преди 2 години
Безопасността не се решава от закони, а от пътища, знаци, кръстовища на нива, обучение, интелект...
25
0
 
14
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Ама то МВР и с това ли се занимавало?! От последните 12 месеца, аз останах с впечатлението, че само с чегъртане се занимава... Аааа, и ПиАр акции де - да не ги забравим... Шегата настрана - стига циркове - време е да си вършат работата... Няма само увеличение на заплати да искат...
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Рашков МВР вече нищо не наблюдава, и нищо не се е променило в МВР.Масово се кара без ГО, без тех. преглед , полицията в малките населени места е обвързана с нарушителите, на кой му ремонтират колата без да плаща, на кой са дал агънце за банкетче, кой спонсор и пр.Намалете полицията и оставете тези които наистина са полицаи.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 2 години
Резултата от фото студията,които сте отворили по пътищата е 30% повишение на тежките произшествия и жертви само за първото тримесечие!Не разбрахте ли, кухи милиционерски тикви, и особено Рашковата,че от това няма никаква полза.Колко още хора трябва да загинат за да започнете да работите НА ПЪТЯ,а не под сенките, скрити в засади?!Пътищата са под всякаква критика(и там е основния проблем),но това не е важно за вас.Искате огромни глоби,а ефекта от това е АБСОЛЮТНА НУЛА(видно от горната статия)!
22
0
 
17
 
! Отговори
ади де преди 2 години
А фаровете кога ще угасим, опекоха им се рефлекторите?!
21
3
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Нищо, просто България от 30 години е първа по умрели на пътя, тия поне говорят за това
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ДОБРЕ- САМО КАТО ГО ВИДЯ И МЕ ВТРИСА- ТОЯ МОЖЕ ДА ПРЕГОРИ ВСЕКИ. НАЛОЖИТЕЛНО Е ДА СЕ ЛЕКУВА, И ВМЕСТО ДА ДИРИ ПАЧКИ В ЧЕКМЕДЖЕТА ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА НАТРУПА ОЩЕ ТРИ ИМОТА- НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА Е ТОВА НАЛУДНО ИЗЦЪКЛЕНО ЧОВЕЧЕ.
19
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 2 години
айде не давай акъл ами свърши нещо
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основните причини за катастрофи са загуба на управление при висока скорост, неправилни и рискови изпреварвания, отнемане на предимство на кръстовище. Тези нарушения често са придружени и със употреба на алкохол и наркотици. Около 25-30% от катастрофите са след употреба на алкохол или наркотици. Разсеяните са 8%, Заспалите и те са някъде там. Но в крайна сметка високата скорост е убиец номер е 1. Защото дори и да има много катастрофи ако хората карат бавно няма да има жертви.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма да се завишават, бе, улиците приличат на ***, за тротоари и велоалеи въобще не говорим. Освен някои по-нови булеварди, които на магия са станали гладки, всичко друго е пълен минус, много зле изглежда обстановката, буквално няма 3-4 метра без да удариш кръпка/шахта/дупка. хората карат като пияни, излизат си от лентите за да избягват безкрайните препятствия ..
16
0
 
9
 
! Отговори
карачанаков преди 2 години
Пак съм пиян от мъка аз.Къде си ти ,,любов моя,,.Пак съм пиян от мъка аз.Къде си ГЕШЕВ? Да ама този път се напих от радост. Защото няколко дена преди Великденските празници депутатите и министрите отново сме получили в банковите си сметки по над 8000 лева, за да можем да посрещнат празниците подобаващо!!!!!!!!!!! твърди БАБУкян в сайта си,сигурно щото ни завижда че остана извън борда.