Рашков: МВР не може само да наблюдава, когато ПТП-тата се увеличават

Има завишение по няколко показатели
19 апр 2022 14:13, Нели Христова
71
Рашков: МВР не може само да наблюдава, когато ПТП-тата се увеличават
Снимка: БГНЕС

Не можем когато констатираме, че се завишава броят на общо тежките пътно транспортни произшествия, а това е свързано с увеличен брой смъртни случаи, ранени хора, МВР да наблюдава, да съзерцава и само да контролира движението по пътищата, без да предприема и други мерки. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков, предаде репортер на БГНЕС.

Вътрешният министър заяви, че данните, с които разполагат от 1 януари до началото на април месец във връзка с пътната обстановка в страната, и които данни показват, че по отношение на тежките пътно транспортни произшествия, забелязват завишение на някои показатели.

„Изследвахме тези показатели, установихме някои от причините за влошаващите се данни и предприехме това да подготвим един проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обществото ни е крайно разединено и сериозно манипулирано. Ако си знаехме интереса и бяхме истински свободни хора много неща нямаше да са просто ей така. Всички си затварят очите понеже всички злоупотребяват и всички сме зависими от простотията си. Катаджията с незаконен имот няма как да глоби строителен контрол, те пък било стрини на контрол по храните, племенника в прокуратурата, бащата в общината и накрая контрола е 00. Да му мислят балъците, които плащат данъци и това е мисленото на нашенеца
14
0
 
8
 
! Отговори
az преди 2 години
Рашков стига простотии от теб и цялата управа -Май неможете да разберете че основнот е състоянието на пътищата и ефиктивноста на събераемоста но как да разберете с този ъкъл бре как. Обърнахте милицията на касичка да попълват бюджета а не за превенция . Н ес е чуди защо народа " обичча " милицията
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Рашков, остави за малко дамаджаната и прочети Закона за министерството на вътрешните работи. То си е казано в закона, че трябва да се занимава това министерство с превантивна дейност, не само да си гледаш в чашата и да броиш произшествия и престъпления. Ама да броите даже не щете, от личен опит - не искат да регистрират сигнал за разбита кола и за кражба на катализатор, щото нямало смисъл.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От както рашкоф е министър, положението в мвр е отчавайщо. Царят безхаберие, нехайство и некадърност, какъвто всъщност е и самия министър
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За катаджиите и дайаджиите, трябва да има супа, а жертвите по пътя са без значение.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В държавите, където максималната е 130-140км/ч са с по 3-4 ленти в посока магистралите, без дупки с хубави мантинели, маркировка знаци и т.н.т.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Контрола го няма, първи сме по умрели на пътя, предимно млади хора. Днес видях в Долна баня две коли си перкат без номера, а на мен ми пишат акт за забравени светлини, където плащам всички видове данъци на тая държава.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пред мен са ставали над 20 катастрофи и във всичките имаше неправилно изпреварване. Има едно слабоумно бързане от "тарикати" с БМВ, Мерцедес или Ауди, които вечно бързат. Забранете над определени коне колите и по-строг контрол над камионите. За целият си шофьорски стаж два-три пъти ми се е случило камион да спази закона и да пропусне колоната на първата отбивка. Вкарайте душмански глоби за образуване на колона и ще се отпуши трафика.
7
3
 
15
 
! Отговори
НЕ! преди 2 години
аааа, не може така, как толкова произшествия, герб е виновен за това, и конкретно бойко борисов!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се забрани нелогичното цъкване на отбивки през 200-300 метра на пътищата от първи и втори клас. Да се забрани левия завой на главен път и да бъдат изградени кръгови и естакади. Освен това да се поставят мрежи и огради, понеже има вечно прибягващи от най-нелогични места. А за най-опасните и наситени с катастрофи отсечки е задължително да се отпусне по още една лента в посока и да се разтовари трафика. Да не говорим, че I и II клас не трябва да минават през населени места!!!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли има друга държава в света, която има над сто хиляди рушветчийстващи ушеви статистици , деветдесет процента от които се занимават с всевъзможни схеми, далавери и какви ли не престъпления, като цялото това нещо струва над четири милиарда лева годишно, само преки разходи, без да се вземат предвид вредите от некадърните им действия или бездействия. Резултат никакъв.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът в България във всяка една система е липсата на контрол. От така наречената паразитна структура кат няма нужда. С интелигентни системи могат да се спестят пари и да се налага обективен контрол. Всеки град има няколко конфликтни и напрегнати точки и точно там трябва да има такива системи. Освен това извънградско е безумно да има катаджии. Там са необходими системи по магистралите и първи и втори клас пътища на всеки 2 километра могат да се поставят датчици и камери.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА ДЕДЕ ПЕНСИОНЕР МИЛИЦИОНЕР ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ ГОРКОТО МВР ГОРКАТА БЪЛГАРИЯ ГОРКИТЕ БЪЛГАРИ БКП ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ РАДЕТЕЛ
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искате да щавите хората с нови, още по-голями глоби и такси! Не сте се загрижили за човешките животи, парички ви трябват!
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, наблюдавай имотния пазар че все още излиза по нещо апетитно таман за тебе.