Атанасов за оръжията за Украйна: Коалицията ще устои на тази буря

Правителството можело да даде военна помощ без да падне
195
Атанасов за оръжията за Украйна: Коалицията ще устои на тази буря
Снимка: БГНЕС

Сигурен съм, че коалицията ще устои и на тази буря. Така депутатът от „Демократична България” Атанас Атанасов коментира пред Нова телевизия трусовете при управляващите заради военната помощ за Украйна.

„В това трудно време - война, инфлация и толкова много проблеми за държавата, българите не искат избори, а политиците да проявят смелост. Призовавам всички, които сме част от това мнозинство, да проявим смелост в тази ситуация”, каза още зам.-председателят на парламента.

По думите на Атанасов България може да даде оръжие на Украйна, без правителството да бъде свалено. „Едно е какво ще се случи по казуса в пленарната зала, друго е съдбата на правителството. За подкрепа на решението за даване на оръжие на Украйна в парламента има огромно мнозинство”, подчерта депутатът.  

Според него става въпрос за цивилизационен избор и уточни, че продукти на българската военна индустрия отдавна са на територията на Украйна. „Въпросът е на коя страна застава България. Да се правиш в това време на неутрален, означава да застанеш на страната на агресора”, уточни Атанасов.

Депутатът поясни, че позицията на страната ни не е неутрална, но има колебания по отношение на един елемент. „Парламентът, по предложение на „Демократична България”, прие декларация, с която осъди агресора Русия в тази война. България, в лицето на своите органи, зае позиция и посочи кой кой е”, допълни той.

„Военната помощ на България е там. Трябва да се вземе позиция. Ние ще бъдем твърди в това отношение. Без да сваляме правителството, без да го напускаме, ако нашата позиция не получи подкрепа, ние имаме начин да се разграничим от това и тези, които не желаят да подкрепят даването на военна помощ”, категоричен е Атанасов. Той е убеден, че ако се гласува тайно - ще има 200 гласа за това решение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пък сте дали и снимка на противния Гном! Нинова, напускайте кабинета, тепърва ще има голямо вдигане на цените, Киро прави каквото си иска, голяма е вероятността да останем без газ. ДБ с двата файтони поддръжници блъфират, Дългият от Учин дол клати кабинета! При разтуряне на правителството К-К ще си отидат ДБ и ИТН и от кабинета, и от НС, а ПП ще се срине. Иначе ще има непрекъснато извиване на ръце!
149
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гномът може да си фъфли ,каквото си иска, защото за него и Мравояда това е последното участие в правителство. Ако Нинова е истински председател на БСП, повече работа в този кабинет тя с нейните министри няма.Киро.Кокорчо, Гнома,ИТН ще завлекат страната в износ на оръжие, а Световната война *** на вратите ни,Това ще бъде война с участие на атомно оръжие.Тези от трите партии трябва да проумеят,че при такава война ние ще бъдем към жертвите,няма да сме към победителите!Нинова,напускайте кабинета!
148
3
 
10
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Сбирщината ще устои на бурята,но хората няма да ви търпят.Правителството ще се срути,защото в него влезе кьораво и сакато.Като изключа ПП и БСП,другите навлеци,ще са далеч зад борда на едни избори,когато и да са те.
147
6
 
3
 
! Отговори
Наказаха Русия преди 2 години
Пак наказаха бедната Путинова Русия...Докога ?
146
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички депутатчета желаеши да дават оръжия на фашистите ,да нарамват пушките и на фронта ,Слави че ги види че е най висок
145
4
 
17
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
Украйна не може да спечели тази война. Да въоръжаваме Украйна за да продължава войната, да има още разрушения и да загиват още украинци. Това няма нищо общо нито с морал, нито с т.н. демократични ценности. Да преговарят за мир.
144
4
 
13
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 2 години
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Сега Заленски е отворил уста като хипопотам иска оръжие вместо мир.
143
2
 
10
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Да се маха това правителствоНа избори -дб остават извьн парламента
142
2
 
10
 
! Отговори
Никакво оръжие преди 2 години
Ако изпратим оръжие, това означава че искаме войната да продължи. А това не ни е нужно, нито на нас, нито на украинците. Русия отдавна е сложила на масата условията за мир: неутрален статут, отказ от разполагане на чужди оръжия, признаване на независимостта на ДНР и ЛНР, признаване на статута на Крим като част от Руската федерация. Украйна не може да спечели тази война. Всяко продължаване само означава още жертви. Затова не трябва да им се изпраща оръжие. Да преговарят за мир.
141
13
 
7
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
140
7
 
14
 
! Отговори
ДБ на сапун преди 2 години
Искате война ще я получите.
139
13
 
10
 
! Отговори
Русия - смях преди 2 години
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 2 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
138
5
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Мераци,га..н...ч..0,вземи се ограмоти малко,тези земи са на Русия,прочети,коя година е създадена изкуствено от ленин ,украйна,и тогава пиши глупости.
137
3
 
20
 
! Отговори
Нов преди 2 години
Този изкуфял дъртак с дименсия, като Бай, го гледаме 30 години. Да си ходи заедно сфалша ДБ.
136
2
 
7
 
! Отговори
До мераци преди 2 години
Я пак? Ти не си ли чувал за Мексикано-Американската война? Всички югозападни щати на САЩ са били част от Мексико. Хаваите са били независима държава, окупирана от САЩ. Пуерто Рико и Филипините пък са окупирани след Американо-Испанската война в края на 19. век.
135
7
 
6
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Аз не мога да разбера едно нещо. Ние сме изпратили на Украйна оръжия. Те какво чакат? Благословията на БZП за да ги използват по предназначение ли? О,ооо действайте!! Няма време!!!
134
19
 
7
 
! Отговори
Мераци преди 2 години
Путин иска да открадне колкото може повече от крайбрежието на Украйна на Азовско и Черно море. Така Путин открадна 1/3 от територията и крайбрежието на Грузия. За разлика от Русия, САЩ не са завладяли или откраднали нищо от Мексико и Канада.Путин вече се задавя от лакомия по крадене на чужди територии иИ нито той нито неговите олигарси ще видят повече Европа.
133
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няма как да загуби войната, това че има някакви второстепенни временни проблеми отвреме на време не означава нищо, всичко друго е лъжлива пропаганда, с която ви заливат. Войната е между сащ и Русия, последната ще използва всичко с което разполага, а това са огромни ресурси от всякакво естество.Просто е химера да се надява някой Русия да загуби. Цялото крайбрежие на украйна ще бъде завладяно, вкл. Одеска област -- край на американските посещения в украински пристанища.
132
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР и ДАНС ТЕРОРИЗИРАТ неудобни на Главния прокурор със СРСта и артифишъл интелиджънс! За каква демокрация говорим въобще?
131
1
 
4
 
! Отговори
от село преди 2 години
До Аврам - Какво напускане ? Сигурно сънуват столовете си от страх да не ги изритат ,готови са и ду *** да дадат само и само да са на власт ,толкова се оляха ,че перуки трябва да си слагат да не ги познае народната ,,любов,,