Атанасов за оръжията за Украйна: Коалицията ще устои на тази буря

Правителството можело да даде военна помощ без да падне
195
Атанасов за оръжията за Украйна: Коалицията ще устои на тази буря
Снимка: БГНЕС

Сигурен съм, че коалицията ще устои и на тази буря. Така депутатът от „Демократична България” Атанас Атанасов коментира пред Нова телевизия трусовете при управляващите заради военната помощ за Украйна.

„В това трудно време - война, инфлация и толкова много проблеми за държавата, българите не искат избори, а политиците да проявят смелост. Призовавам всички, които сме част от това мнозинство, да проявим смелост в тази ситуация”, каза още зам.-председателят на парламента.

По думите на Атанасов България може да даде оръжие на Украйна, без правителството да бъде свалено. „Едно е какво ще се случи по казуса в пленарната зала, друго е съдбата на правителството. За подкрепа на решението за даване на оръжие на Украйна в парламента има огромно мнозинство”, подчерта депутатът.  

Според него става въпрос за цивилизационен избор и уточни, че продукти на българската военна индустрия отдавна са на територията на Украйна. „Въпросът е на коя страна застава България. Да се правиш в това време на неутрален, означава да застанеш на страната на агресора”, уточни Атанасов.

Депутатът поясни, че позицията на страната ни не е неутрална, но има колебания по отношение на един елемент. „Парламентът, по предложение на „Демократична България”, прие декларация, с която осъди агресора Русия в тази война. България, в лицето на своите органи, зае позиция и посочи кой кой е”, допълни той.

„Военната помощ на България е там. Трябва да се вземе позиция. Ние ще бъдем твърди в това отношение. Без да сваляме правителството, без да го напускаме, ако нашата позиция не получи подкрепа, ние имаме начин да се разграничим от това и тези, които не желаят да подкрепят даването на военна помощ”, категоричен е Атанасов. Той е убеден, че ако се гласува тайно - ще има 200 гласа за това решение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако продължават така след тази буря ще дойде смерч ще ви трябват дупки като на лалугери.
129
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 щатски долар е равен 77,77 руски рубли.
128
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оръжие за украйна няма да има, а националните предатели ги чака съд.
127
3
 
5
 
! Отговори
ДъБъ преди 2 години
няма да устои....
126
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
кво му става на тоя бе?.....
125
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен ми е интересно когато Путин загуби войната, какво ще работят всички руски тpoлoвe тогава? Не се знае кога, може да не е скоро. Едно е сигурно обаче - това ще стане.
124
3
 
11
 
! Отговори
Аврам преди 2 години
Като си толкова "смел" генерал,напусни коалицията щом Правителството не дава това което искаш! Нинова може да е всякаква,но твърдо заяви,"Напускаме ако се дадат оръжия".Ама стиска ли те,напуснеш ли няма власт,няма далавера,отиваш в небитието!
123
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извъртяха се като чамова дъска. Снощи казаха напускаме ако не дадем оръжие, а днес друга песен запяха и обърнаха палачинката. E, няма такива наглеци като ДБ. Те си знаят дереждето и знаят, че ще видят НС през крив макарон. Плаши Пейо гаргите вчера, ама гаргите не се уплашиха и сега сами се нанизаха на парадокс. Оставка, бе мошеници!
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като убиват дядото Мария се връща в Б-я и става член на БКП, а по- късно БСП (извинявам се за техническата грешка, но дефакто те са една и съща партия понеже не един път БСП казват, че са 130 годишна партия) Мисълта ми беше, че майката на Христо също е комунист. Но тя е изгонена от БКП заради участието и в десидентски организации през 80-те години. А когато Доган влезе в затвора майката на Христо много плака за чичо Меди. Има видео от онова време когато тя организираше протести в негова защ
121
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гном Атанасов е комунист от времето на Живков. Комунист кръв повръща-власт не връща. Пребоядисани са до един. Вижте им биографиите. А онзи Христо Иванов Бойкикев има дядо Недялко Бойкикев убит по време на Голямата чистка в Берлин. Дядото на Христо е съветски шпионин. Заминава за СССР и се жени за генерал от Червената армия (бабата на Христо). От брака с генералшата имат една дъщеря Мария - това е майката на Христо. След като убиват дядото Мария се връща в Б-я и става член на БСП, а по- късно БСП
120
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако вземете положително решение няма как да се съхрани коалицията, това да ви е ясно.
119
2
 
3
 
! Отговори
абе преди 2 години
а ше излъчват ли на живо как министър импексова меси козунаци ?
118
3
 
14
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Г-н лейтенант, да не греша. Даването на оръжие е подкрепа за фашизма. Знам че с Христо сте *** на хранилка при него , но защо вървите и против България? Онова недоножче ни вкара в НАТО и това не е цивилизованият избор на българите защото никой не ги е питал. Защо не направите референдум за НАТО и ЕС? Стиска ли ти?
117
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква коалиция бе папуряк. Не те ли е срам да пълзите с комунистите.
116
1
 
12
 
! Отговори
Социаглиcт преди 2 години
За пари ли Наско, за много ли? Мотивацията е от съществено значение!
115
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога се предвижда руснаците да стигнат румънската граница? Ако за 2 месеца превземат 3 големи града или около 10% от Украйна то кога ли ще е ако поведат война директно с 30 държави от НАТО? До към 2042 за тогавашния 9 май дали ще стане, че мисля да ходя на агне тогава?
114
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин нали ходи до Украйна да оправи положението? Какво стана?
113
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буря? Хаха. Буря ще има, когато руснаците стигнат румънската граница и тогава тези проскубани ястреби ще пеят как мира бил най-висшата европейска ценност. Помнете думите ми!
112
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ви го казвам всчки желаещи подкрепа за украйна да се организират и да отиват там няма нищо по лесно .
111
1
 
22
 
! Отговори
F-16 преди 2 години
Немедлено нашето правителство да гласува хартиените 8 F-16 в полза на Украйна. Още утре Американците да им ги ДОСТАВЯТ! На хартия :)Така на хартия ставаме най големия оръжеен доставчик на Украйна.Така всички ще са доволни.