Неутралитет означавал заплаха за националната сигурност

Кирил Петков търсил всякакъв възможен начин да остане на власт
212
Неутралитет означавал заплаха за националната сигурност
Снимка: БГНЕС

"Всичко, което се случва в момента у нас, не е просто спор дали да дадем военна помощ. В България отново се възроди политическото противоборство по големия стратегически въпрос – къде принадлежи нашата държава? Дали България принадлежи към демократичния свят или принадлежи към Кремъл? България може да даде на Украйна всичко, от което се нуждае", коментира Бойко Ноев, експерт по национална сигурност и бивш министър на отбраната пред БНТ.

Според Бойко Ноев неутралитет в момента означава заплаха за националната сигурност. Колкото повече България се снишава, толкова повече се изостря апетитът на путинистите да влияят върху българския политически живот, добави той.

"Националният интерес всички го интерпретират различно. Според някои националният интерес е да се снишим и да не даваме нищо, да се пазим - това са привържениците на неутралитета", каза той.

"България трябва да бъде на висотата на морала в момента и да подкрепи жертвата на една агресия. Кирил Петков търси всякакъв възможен начин да остане на власт и да търси компромиси между различните политически тенденции", смята Бойко Ноев.

По думите му българският парламент не е способен да вземе важно решение и изолира България в Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: Украйнапомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Всички неутрални държави са пропаднали, вземете пример от бедната Швейцария!
159
3
 
2
 
! Отговори
Пуш..кин преди 2 години
На оръжие! Да спрем агресора!С неговите камани по неговата глава.
158
7
 
6
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Абсолютно вярно! Снишаването е знак към партньорите ни ,че немогат да ни вярват. Да се изрине путинизмът ,не ненавистта към Русия ,а путинизмът. Русия в случая е жертва на олигархическите кръгове там ,които са консолидирани около малкия таджик. Руският народ за съжаление не е дозрял все още истинска революция ....
157
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я у лево..... Трябва да си налягаме парцалите. Достатъчно им помагаме. Не е наша работа да заемаме страна и да защитаваме интересите на Украйна. Ако иска тоя да хваща пушката и да заминава за Домбас.
156
0
 
1
 
! Отговори
777 преди 2 години
Dve u4eni4ki se biyat v u4ilisheto i vsi4ki se sabralo okolo tyah i davat kuraj i na dvete da prodaljavat da si skubat kosite si.Ve4erta po tv kazvat 4e nikoy ne se eopital da gi raztarve.Sashtoto e sega v momenta s tazi voyna vsi4ki darjavi gledat seira daje nalivat benzin v oganya
155
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обявете война на Русисия , кво чакате на готово някой друг да ви върши черната работа
154
4
 
1
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Ако бях на мястото на хамериканците и че пратя рус да свърши черната работа за да продава после повече, а рус си отвори магазин при арабите щом хамериканите и той сака така и с Украйна.
153
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков е кукла на конци. Опорките се спускат от Кремъл на Мутрофанова, после е Радев, Корнелия и накрая Кирето. Какво искате да направи човека, комуникацията е бавна. Не разбрахте ли, че сме троянския кон на Русия в ЕС и НАТО. На практика сме президентска република. Това е положението
152
5
 
21
 
! Отговори
Да си припомним преди 2 години
Да си припомним и това, че преди началото на войната Путин поиска писмени гаранции от САЩ и НАТО че край границите на Русия няма да се разполагат нападателни оръжия и че Украйна и Грузия няма да влизат в НАТО. Какво получи в отговор? Нищо смислено. А им обясняваше, че и те са се подписали под договори, че сигурността на една държава не може да се гради върху несигурността на друга. Ако се стигне до конфликт НАТО - Русия ще го научат по трудния начин.
151
2
 
25
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
"Ако искате да изпратите някого на смърт, кажете му че го водите към слава" Това го е казал Талейран, политик по времето на Наполеоновите войни. Ако беше живял днес, сигурно щеше да каже "Ако искате да изпратите някого на смърт, кажете му че защитава демокрацията". Да въоръжаваме Украйна за да продължава войната и да загиват още украинци. Това няма нищо общо нито с морал, нито с т.н. демократични ценности.
150
7
 
18
 
! Отговори
Никакво оръжие преди 2 години
Ако изпратим оръжие, това означава че искаме войната да продължи. А това не ни е нужно, нито на нас, нито на украинците. Русия отдавна е сложила на масата условията за мир: неутрален статут, отказ от разполагане на чужди оръжия, признаване на независимостта на ДНР и ЛНР, признаване на статута на Крим като част от Руската федерация. Украйна не може да спечели тази война. Всяко продължаване само означава още жертви. Затова не трябва да им се изпраща оръжие. Да преговарят за мир.
149
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишите, пишете, а този четели комен... Не.... Тези *** само искат война. Зелен..., Кулеба, НАТО, англосакси. Перьт пари. Само ги погледни на себеси санкции не слагат. Кога влизат в других дьржави. А ви българи????фашизм подьржате или себестоиш славянски народ. Срам на българия която дава орьжие. Да убива славяни. Не Путин ви веновен, а управници в НАТО и еврото.
148
2
 
11
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Лъжата е истина! Войната е мир!
147
3
 
19
 
! Отговори
Пешо Z преди 2 години
Македония е малката Украйна и Антибългария.Опичайте си акъла.
146
2
 
24
 
! Отговори
123 преди 2 години
Всеки *** натрупал кинти в мътните времена, които наричат "демократични" вижда "заплаха за националната сигурност". Смята заграбеното от него или придобито от краварските земи за изпълнение на определение задачи за национална сигурност. До тук сме стигнали.
145
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Означава точно обратното
144
3
 
11
 
! Отговори
До 146 преди 2 години
В България няма демокрация. Ако беше ходил в ЕС или САЩ щеше да го знаеш.
143
2
 
17
 
! Отговори
Жиката преди 2 години
Дайте,дайте и ще висите по дереците.
142
3
 
6
 
! Отговори
ДО 160 преди 2 години
Андрей Кончаловски е казал много ясно как трябва да се отнасяме с Русия! Няма да ви давам акъл - ако сте грамотни, сами прочетете какво е казал за руския човек!
141
23
 
8
 
! Отговори
МРАЗИМ РУСИЯ преди 2 години
ПУТИН И РУСКИТЕ ООРКИ ТРЯБВА ДА УМРАТ!