Кирил Петков: Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна

Премиерът ще пътува към Киев в сряда
24 апр 2022 08:26, Нели Христова
619
Кирил Петков: Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

"В Киев очакваме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, защото е война. Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата".

Това каза премиерът Кирил Петков пред бТВ. "Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма – това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по "Фейсбук", а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях. Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно", каза още Петков.

"Да чуем какви са техните реални нужди, защото имам чувството, че всеки говори военна или невоенна помощ. Но хората там имат реални нужди, време е да влезем в детайла от какво имат нужда и какво България може да даде", поясни Кирил Петков. "Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, но като премиер моята първа задача е да направим тази коалиция да излезе с една обща позиция", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


619
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
445, Русия не винаги е била обект на санкции, както казваш, от страна на САЩ. Поне през Втората световна война не е било така, дори е било точно обратното. Англия, Съветският Съюз и Китай са трите страни, към които е насочен американският лендлиз. Дори и до 24 февруари Русия не е обект на санкции. Виж колко западни фирми напуснаха Русия след военното нахлуване в Украйна. Въобще не прилича на санкционна отношение.
373
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
🇧🇬✈️ Междувременно между България и Полша всеки ден лети украински товарен самолет Ан-124 Руслан.Има слухове, че България тайно доставя боеприпаси на Украйна през трета страна, опитвайки се да предотврати разпадането на коалиционното правителство поради категоричното прокремълската опозиция на социалистите срещу износа на оръжие.Именно запасите на България от модернизирани 152 мм (и 122 мм) патрони и желанието й да ги изнася за Украйна вероятно доведоха до отравянето през 2015 г. на ГРУ ₚОсия Емилиян Гебрев, собственик на експортната компания Emco,
372
5
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен...абе той и Хитлер си беше "много добре разиграл картите",обаче нящо му са спатъхна ентусиазма...Дет вика Хитър Петър:..-"Разиграли се мишките,че я нема котката"...Що се отнася до "целия свят",то истината е една:..-КРАВАРИЯ е тая,която успя да ДРЕСИРА целия свят и сега дресираните просто подскачат подсвирката им..
371
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Времето ще покаже кой е най-губещ Русия винаги е била предмет на санкции.Американците винаги са се опитвали да я поставят на колене но не много успешно.Ако се включваш в писаниците тук може би след време ще го изкоментираме.
370
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
441, ама камиларите дори и камилите не могат да си отглеждат без американски технологии. А краварите развиват краварството като разработват непрекъснато нови технологии. И ще продължават да го правят както в краварството така и във всички останали области. Кравар, това звучи гордо!
369
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, Обективен, украинците много по-добре си разиграха картите този път, за разлика от Путинска Русия. Целият развит технологично свят е с Украйна и срещу Русия. А Русия си изпроси най-жестоките санкции в своята история и най-голямата политическа изолация откакто е съществувала. Така че на стратегическо ниво Украйна вече е победител. Светът вече не е същият след тази вероломна руска агресия най-губещият от всичко е Русия
368
1
 
1
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Да 439 точно си установил кой имам в предвид защото на другите им викат камилари.
367
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаш ли да се хванем на бас. Русия вече загуби войната.Въпрос на време е.
366
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
435, кои са краварите според теб, след като се смяташ за обективен. Имаш предвид САЩ може би. На технологично ниво кравари в много по-голяма степен са точно Ирак, Либия, Авганистан, бивша Югославия и Русия. Дори кравите в Америка дават повече мляко от домашните крави в изброените страни. Освен ако краварниците в тези страни не са построени и не работят с американски селскостопански технологии. Но това е вече друго нещо
365
2
 
13
 
! Отговори
обективен преди 2 години
До всички който мислят че, Урките могат да победят съгласен съм с тях само че, ако играеха на карти.
364
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо нашия премиер не пътува до Русия? Да говори с Путин за решение на конфликта в Украйна. Защо България ще търпи санкции от този конфликт. Може да ни помогнат с петрол.
363
13
 
2
 
! Отговори
До 414 преди 2 години
Украйна като независима страна сама ще определя дали да е неутрална или не, а не Русия. А това се защитава с оръжие. ДНР и ЛНР са анексирани територии от руския агресор. А за изгонване на агресора трябва оръжие. За Крим важи същото. Украйна може да победи в тази война, тя вече е победител на стратегическо ниво. А за да победи на операционно и тактическо ниво, трябва оръжие. С Русия се разговаря само по един начин - с оръжие. Оръжието е единствения респект за руските мародери и насилници.
362
1
 
10
 
! Отговори
обективен преди 2 години
До 421 разбирам че,защитаваш позицията на краварите но отговори следвайки своята логика какво търсеха краварите в Ирак,Либия,Авганистан защо бомбардираха Сърбия те не са ли агресори и защо така нареченото свободно общество не осъди действията им .
361
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н премиер, вместо да дарявате оръжие на укрите от името на БГ, хванете се вие,верните привърженици нс ЕС и НАТО, формирайте един доброволчески батальон и идете поне един месец да се биете за демократична Украйна и Европа. Вие не сте малко като членска маса на ПП, хващате членовете на ДБ начело с Ристо Иванов, А.Атанасов, Ив.Мирчев, добавете и евроатлантиците на Слави и всички депутати без разлика на партии.Отивате да се биете, а не да пускате призиви Дайте да дадем, хитреци такива!
360
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти лично като си толкова войнствен, вместо да ни скараш с Русия си хващай багажа, вземай си жената и отивай в САЩ.Нямаш никакъв опит като управляващ държава, жаден си за власт, но не обмисляш решенията си и ако все пак се опитваш да мислиш (ако изобщо проявяваш такова нещо), то това е с някой орган под кръста и ще ни донесеш някоя беля. Махай се, докато е време, по-добре ще е и за теб, и за нас.
359
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да пази България от мутрите на прехода които хулят Русия. Христос Воскресе!
358
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя физиономията му е вечно една такава като на дрогиран!
357
1
 
14
 
! Отговори
123 преди 2 години
Съгласен съм да дадем помощ, но само във вид на доброволци. Да хващат влака за Киев и да защитават укрофашизма.
356
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да повярвам,че застанах зад това гевезе като го мелнаха на Шипка!Абе тия в Царево що спат ами не го посрещнат по български със тояги и сол!Да ми дойде в Бургас така ще го освиркаме и замеряме със *** ватенки и украйнски яйца,че и бойковата милиция няма да го спаси!
355
0
 
13
 
! Отговори
въъъпросче преди 2 години
кире , а ше се връщате ли ?