Кирил Петков: Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна

Премиерът ще пътува към Киев в сряда
24 апр 2022 08:26, Нели Христова
619
Кирил Петков: Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

"В Киев очакваме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, защото е война. Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата".

Това каза премиерът Кирил Петков пред бТВ. "Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма – това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по "Фейсбук", а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях. Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно", каза още Петков.

"Да чуем какви са техните реални нужди, защото имам чувството, че всеки говори военна или невоенна помощ. Но хората там имат реални нужди, време е да влезем в детайла от какво имат нужда и какво България може да даде", поясни Кирил Петков. "Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, но като премиер моята първа задача е да направим тази коалиция да излезе с една обща позиция", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


619
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е па вие си го избрахте харвардеца да ви лъже и скубе!
393
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички българи подкрепят Русия в борбата и с НАТО!
392
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТИ лично не е лошо да си затваряш устата !
391
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРОООООУУУ! То хубаво да помогнем на хората ама вземете малко се запрете, че тука за има няма 2 месеца изхарчихте каквото имахте за година и сега пак ще теглите дългове. Толкова финансово *** политици не сме имали никога. Харвард ще си искат магистърската диплома обратно.
390
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Киро кое точно те прави щастлив да даваш оръжие на един престъпен режим,ако Хитлер ти поиска оръжие ще му дадеш ли...без коментар..
389
3
 
17
 
! Отговори
Пенчо преди 2 години
Като гледам, пращането на оръжие разделя брутално обществото значи, не е това начина.Да отворят една набирателна сметка, и който иска - превежда некой лев. След това, купуват оръжие от Щатите примерно и UPS до Украйна.
388
3
 
17
 
! Отговори
АМИ преди 2 години
Като лично се радваш - дай оръжие и кажи, че го даваш лично и готово. И кажи, че иначе правителството е против ама ей на тия 100 танка са лично от тебе! То оня от Банкя така правеше - аз давам пари за магистрали аз аз аз,.,., Та давай смело!
387
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът се радвал, ако ни вкара в Трета световна война...Ами аз пък лично ще се радвам, ако не наливаме масло в огъня и си седим на ***. Смятам го за доста по-безопасно.Но все пак аз не съм като Кирчо - и на мен не ми плащат за разпалване на войни и фалиране на държавите.
386
2
 
30
 
! Отговори
Петя преди 2 години
Аз лично бих се радвала да си подадеш оставката и да се махаш от България.Ти не си българин .Продажник такъв. Продаде родината ни некадърнико.
385
3
 
23
 
! Отговори
Black Metal преди 2 години
Аз лично бих се зарадвал, да не ти виждам никога повече противната физиономия!!!! От политика разбираш толкова, колкото магаре от интегрални схеми. Ама, така като те гледам, май от нищо не разбираш. Не съм гласувал нито за теб, нито за *** която довлече със себе си. Ти не си моят премиер и "решенията" ти в стил Размисли и Страсти, не споделям. За това - взимай жената и беж в хохландия, да правиш ... на хохлите и на Кул.да.го.***
384
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, слагай каската, взимай пушката и бягай да помагаш на Украйна! Може и да не се връщаш тук, не си ни толкова нужен!
383
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен съм да пратим всички, които желаят да помагат на Украйна. Никой няма да спираме. Нека дадат личен пример как се помага на страна в нужда, пък после ще решаваме за оръжията.
382
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен По добре да беше дал пари за лечението на онези 200 деца ,който чакат за лечение в чужбина , а не ние да събираме подаяния и капачки .
381
0
 
23
 
! Отговори
Хм? преди 2 години
Е, много ясно, нали ще гушне от комисионните.
380
1
 
17
 
! Отговори
пионка???? преди 2 години
От казаното по централните новини, че не е ясен съставът на делегацията, си съдавам мнение, че ходенето е по настояване на Кулеба, защото не успя да ни изнуди тук. Нека г-н министър-председателя ни, който винахи говори за единство, обърне внимание, че украинските величия свикнаха да се разпореждат с държавните глави на страните от ЕС. например не пуснаха президента на Германия. Но германският канцлер, подкрепен както и от др. тамошни политици, ОТКАЗАХА да отидат на крака при Зеленски.
379
2
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
а целта на ПРОВОКИРАНАТА руска инвазия е само една:..-"Война на Щатите с Русия до последния украинец"...Разбира се,това е "хитра" тактика,но..ДОНЯКЪДЕ!....Идва един момент,когато чашата прелива...И това е неизбежно..Особено за самозабравилите се..
378
2
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен...Украйна не е субекта,тя е ОБЕКТА ,но НЕ на руската инвазия,а на ОТДАВНА ЗАМИСЛЕНАТА от отвъдокеанските "кръволоци" НЕПРЯКА битка с Русия...Това ТРЯБВА да се разбере най-после!...Аз наистина не разбирам упоритостта,с която някои НЕ ИСКАТ да осъзнаят какво всъщност става в Украйна и най-вече:..-ЗАЩО,С КАКВА ЦЕЛ ?...
377
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да попитам: Къде остана грижата на Западна Европа за екологията, за по-чиста природата?Тези оръжия, като гърмят, изхвърлят огромни количества отрови. Западняците и нашите техни угодняри дават ли си сметка какви отрови се движат с въздушните маси, какви отрови дишаме и т.н.?В сегашното правителство на България имаме един вицепремиер 'зелен",кокто е от партията на оръжелюбците. Колко още склада с гориво и боеприпаси трябва да гръмнат руснаците и къде, че да се усети, щом не могат да разсъдят
376
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПроСоТо, поведението на Русия сега прилича в много по-голяма степен на това на Хитлер, отколкото на Украйна.
375
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възможно е да изнасяме оръжие незаконно. Щом до Джъмбо в Бургас искат да строят военен завод, значи че се печели от този бизнес. Но обикновения данъкоплатец нищо не печели, освен врагове от славянски държави.