Румен Йончев: Русия удари най-острото и най-слабото звено в ЕС

Според него никой не иска предсрочни избори
27 апр 2022 22:40, Нели Христова
78

Наказателна операция на Кремъл със спирането на газа - ще се подчини ли Европейският съюз?

"Европейският съюз даде своя отговор преди няколко седмици на идеята за плащане в рубли и не мисля, че този отговор ще бъде променен. По-важното е какво се случва у нас. Това, което се случва е, че ще изядем и "солта", и "шамарите". Винаги така се случва, защото България рядко заема категорична позиция. Последните 15 години България няма собствена външна политика", заяви лидерът на "Земеделски народен съюз" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му бизнесът вече плаща цената на този глобален конфликт.

"Очевидно ще има фалити. Държавата там трябва да се намеси, да няма фатален край за бизнеса и той да остане конкурентен на останалата част от Европа", допълни Румен Йончев.

Той изтъкна, че Русия прави осмислени решения, удря най-острото и най-слабото звено в Европейския съюз - Полша и България.

"Ако посещението на българската делегация в Киев трябва да предаде някакво послание, то в нея трябваше да участват представители на всички парламентарни групи. Водейки само управляващата коалиция, премиерът се опитва да реши проблема вътре в коалицията. Иначе другото обяснение на тази визита може да бъде начало на предизборна кампания и селфита със Зеленски, които ще са от полза, но едва ли ще си струва цената", посочи Йончев пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че никой не иска избори, защото никой няма да ги спечели от управляващата коалиция.

"Доста безотговорно е парламентът да бъде във ваканция, когато има война и глобална криза на сигурността", коментира лидерът на "Земеделски народен съюз".  

Йончев завърши, че големият неуспех на България е, че натискът за вдигане на ветото е върху страната ни, а не върху РСМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сЛЕД ИЗТЕКЛИТЕ ЗАПИСИ НА ЛЕЙДИ нЮЛОНД как запада инсталира в украйна свои шпиони за политическа власт а на европейския съюз май на та му, ето че дойде времето да се понаслаждаваме на това състояние, ние сме на май на та си...Правиш цру-филм слуга на народа, после народа става слуга на цру като избира артист за президент, лъже че ще работи за мир докарва нещата до война до последния украинец...майнатаааа е не само за ЕС и България но най-вече за Украйна. Москва не подарява концесии като нас1%
60
2
 
1
 
! Отговори
Лев Николаевич преди 1 година
Единствената грешка на ЕС е, че не спря газта от Русия още през 2014 и не взе мерки за алтернативни източници. Нищо, решение ще се намери. Да видим Русия какво ще изнася после.
59
4
 
5
 
! Отговори
проба преди 1 година
Джуджето пробва със най-страхливата страна-БГ и най-мразещата ги страна Полша!
58
2
 
10
 
! Отговори
Американски приятели преди 1 година
От всичко това Америка ще печели. вече ни пробутват шистовите идеи. Вече идват да ни спасяват, за чужда сметка, отдалече, както обикновено.
57
2
 
9
 
! Отговори
ира преди 1 година
Не беше голям проблем новото плащане; Пак плащаш по същия начин, в долари, друга схема банкова имат,за да са сигурни че парите няма да бъдат запорирани. Толкова. Излишно си създаваме проблеми, нали българина няма проблеми...
56
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе благодарение на Русия изобщо съществуваме на картата, ама българинът се озлобява, като му помогнеш, благодарност и достойнство няма в малката душичка.
55
0
 
8
 
! Отговори
Булгар преди 1 година
До От Русия нито коткаИма една красива порода "Синя руска котка", много е скъпа. Нея не, но синьо руско гориво пак ще купиш, но от заобиколен маршрут, на двойна цена-фантазе. Ама ти си настоящ българин, не ти пука, да не си някакъв смотан австриец или французин, ами...
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия като 68 ще поседят още няколко месеца в офисчетата на западняците. И после ще са безработни и ще им трябват много неща. Запада като се свие първо офисите зад граница ще закрие. Живейте с илюзиите, че още дълго този свят в този вид ще съществува.
53
1
 
6
 
! Отговори
дО 68 преди 1 година
Какъв умен мъж,как вижда нещата в глобален световен вид ,въОбще гений ! Да ,какво е Русия ..нищото..бензиностанция с ракети ,нали !? Ти да не си учил в Харвард!?)Ааа,ясно ,вече те разбирме много добре!))
52
22
 
12
 
! Отговори
От Русия нито котка преди 1 година
Нито газ, нито петрол, нито руски туристи ни трябват от Русия. Можем прекрасно и без тях.
51
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто Киро Харвардски, заложи важна икономическа потребност, за да решава геополитически цели на англисаксите.С това превърна народа си в заложник на чужди интереси.Нито ние, нито Паляците сме фактор в прихода на Русия, но за разлика от поляците, които умишлено търсят конфронтация и са готови за последствията и икономически, и като обществено мнение, просто Киро изнудва българския народ. Това няма да се размине без реакция в обществото ни. Същия наци е като зеления. Не обединява народа а изнудв
50
4
 
15
 
! Отговори
Бай Петко преди 1 година
Полша вече плати в рубли и газта тръгна. Слава на Путин. Направи целия евросъз рубладжии ха ха ха
49
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре стига пропаганда бе. Имаше 2 месеца за реакция. Ударил най силно най-големите *** на САЩ. Европейците си открили сметки и платили, ама ние о поляците нак-умни и най-красиви да се докараме. И какъв е проблема? Пак плащаш в долари или евра, ама парите превеждаш в руска банка. Какво се променя за България по същество - нищо. Просто Русия си гарантира, че западняците няма да и запорират сметките и ще може да си ползва средствата. А сега ще плащаме 20% повече за кефа на САЩ.
48
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро един хляб ще струва 20-30лв, минимум.
47
4
 
12
 
! Отговори
сливи за смет преди 1 година
Българино, по-интересното е, че Газпромбанк отхвърли плащанията на Германия и Австрия, които са открили сметки в рубли. На колективния запад му предстои жестока борба Русия да признае плащането за легитимно.
46
8
 
22
 
! Отговори
Обикновен фашизъм преди 1 година
Какво Европа иска Русия да ги снабдява с евтина газ а те да не плащат и да пращат оръжие да избиват Руски войници ли?!?!
45
5
 
13
 
! Отговори
сливи за смет преди 1 година
Йончев, ще стигне ли Про100Кире до Киев и с какво ще пътува? ВКС на РФ ликвидираха ключови укропски тягови подстанции, снабдяващи укропското ЖП с ток. Укроелектровозите нямат ток, укронафтовозите нямат нафта. Остава само възможността да се въстановят и пуснат по укропските линии парните локомотиви-чайници. Очаквайте суперактуално за 21-ви век селфи на Зе-клоуна посрещащ Про100Кире на Киевската гара край пушещия и кихащ парния локомотив-чайник.
44
14
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Нашите са превели долари по сметката, записана в договора. Няма стара и нова сметка. Който е против България не е българин
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи нашите са превели по старата сметка в долари парите за април минал месец казали им дотук , що някоя от страните в ес не направи това 10 открити сметки 4 държави са превели вече пари
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Последните 15 години България няма собствена външна политика", заяви лидерът на "Земеделски народен съюз" Румен Йончев" ....... .......... Таз държава не беше ли 'независима"