Румен Йончев: Русия удари най-острото и най-слабото звено в ЕС

Според него никой не иска предсрочни избори
27 апр 2022 22:40, Нели Христова
78

Наказателна операция на Кремъл със спирането на газа - ще се подчини ли Европейският съюз?

"Европейският съюз даде своя отговор преди няколко седмици на идеята за плащане в рубли и не мисля, че този отговор ще бъде променен. По-важното е какво се случва у нас. Това, което се случва е, че ще изядем и "солта", и "шамарите". Винаги така се случва, защото България рядко заема категорична позиция. Последните 15 години България няма собствена външна политика", заяви лидерът на "Земеделски народен съюз" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му бизнесът вече плаща цената на този глобален конфликт.

"Очевидно ще има фалити. Държавата там трябва да се намеси, да няма фатален край за бизнеса и той да остане конкурентен на останалата част от Европа", допълни Румен Йончев.

Той изтъкна, че Русия прави осмислени решения, удря най-острото и най-слабото звено в Европейския съюз - Полша и България.

"Ако посещението на българската делегация в Киев трябва да предаде някакво послание, то в нея трябваше да участват представители на всички парламентарни групи. Водейки само управляващата коалиция, премиерът се опитва да реши проблема вътре в коалицията. Иначе другото обяснение на тази визита може да бъде начало на предизборна кампания и селфита със Зеленски, които ще са от полза, но едва ли ще си струва цената", посочи Йончев пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че никой не иска избори, защото никой няма да ги спечели от управляващата коалиция.

"Доста безотговорно е парламентът да бъде във ваканция, когато има война и глобална криза на сигурността", коментира лидерът на "Земеделски народен съюз".  

Йончев завърши, че големият неуспех на България е, че натискът за вдигане на ветото е върху страната ни, а не върху РСМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния "експерт", абе мушморок, няма наказателна операция, бе неграмотнико! Когато не ти дадат хляб в магазина, зашото не си си платил, това "наказтелна операция" ли е?
20
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То Русия била малка държава бензиностанции и ракети )долу НАТО и САЩ
19
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ура-аа, идващата зима сме без парно. Да живеят дървата.
18
2
 
25
 
! Отговори
profetey преди 2 години
Помня миналата година как всички викаха че изборите са скъпи. Е сега да ги питам - по-скъпи ли са от след издънките на текущото правителство. Аз специално, а навярно и доста други искат нови избори, защото според мен много хора се разочараваха и от ПП, и от ИТН(аз сът тях), навярно и от БСП. Демократите не ги броя. Вярно е че няма за кой да се гласува, но все пак сегашните няма да имат тези проценти. Навярно затова не искат избори - папкането на тези некадърници ще приключи.
17
12
 
28
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Русия не само удари ! Русия ще мачка и ще смачка !
16
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами запада е свикнал всички други да са му колонии или подчинени и всичко си пресмятат както им изнася. Още преди няколко години Путин им предложи да сключат дългосрочни договори за енергоносители, но те им не им се видяха на сметка и пожелаха свободен пазар. Ето го свободния пазар - ядеш кисело зейе и прдиш в буркани.
15
6
 
34
 
! Отговори
мак преди 2 години
Който е зависим от по-силния и все му се зъби, накрая си чупи зъбите. Русия не направи нищо неочаквано с газа.
14
1
 
25
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 години
Йончев, бъди по- прецизен в изказването си- правилно е да се каже: никой от управляващата коалиция не иска избори, защото всичките те ще загубят доста проценти. От друга страна ГЕРБ, които ще си запазят процентите и дори съвсем леко може да надградят, както и Възраждане, които най-вероятно ще удвоят депутатите си, а и там някакви нови формации (визирам Янев) - те повярвай ми искат избори.
13
8
 
21
 
! Отговори
А тука много бъркаш преди 2 години
Всички искаме предсрочни избори.
12
10
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Най-прoстия президент в света е сeлякa от славяново (р. радеф)
11
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путлера само чака да му гласуваме изпращане на оружия на украинците и ни готви показно за останалите от ЕС.
10
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рубла та не е валута, то е пелети.
9
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз искам да платя в рубли. Само ми кажете къде да си намеря рубли, че нито една банка в Европа не подържа тази валута.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
fake news. na pazar kato na pazar. kupuvach i prodavach. sdelka. pari. a na spekulativnite eu kontrabandisti prekupvachi i preprodavachi nejno doblijeni malak prast i pokazalec.
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв е проблема ами платете с рубли и проблема ви свърши бг да несте побогати от германия или по тарикати знаете търговският девис плати кла....ти кирчо нали си против русия нали обиди посланика отговор получи- не е тека плати в рубли и проблема до тук
6
5
 
11
 
! Отговори
Позиция имат преди 2 години
тея дето имат cojones. а ние сме вечно от страната на булката.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румба каква категорична позиция бре?Какво имаме за подобна позиция ?Управляващи ли?Полиция ли?Армия ли ?Развитие ли ?Човече за подобна позиция трябва да имаш всичко и да си убеден в това не да лаеш като тебе .Благодаря
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе от каде ги изкопавате тези експерти по всичкология. Писна ми от заучени фрази и клишета.
3
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клоуните от ЕС със своите жалки санкции не разбраха че Путин дори още не ги е подкарал с контрамерки.
2
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
_Последните 30-ина години България се води по акъла на тъъпите кравари, а те си тупат топката както им е угодно. Колко войни бяха проведени с прекупувано българско оръжие. Да не забравяме, че още не са подписали споразумението за климатичните промени, но нас ни се вменява колко е лошо да имаме атомни електроцентрали..