Румен Йончев: Русия удари най-острото и най-слабото звено в ЕС

Според него никой не иска предсрочни избори
27 апр 2022 22:40, Нели Христова
78

Наказателна операция на Кремъл със спирането на газа - ще се подчини ли Европейският съюз?

"Европейският съюз даде своя отговор преди няколко седмици на идеята за плащане в рубли и не мисля, че този отговор ще бъде променен. По-важното е какво се случва у нас. Това, което се случва е, че ще изядем и "солта", и "шамарите". Винаги така се случва, защото България рядко заема категорична позиция. Последните 15 години България няма собствена външна политика", заяви лидерът на "Земеделски народен съюз" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му бизнесът вече плаща цената на този глобален конфликт.

"Очевидно ще има фалити. Държавата там трябва да се намеси, да няма фатален край за бизнеса и той да остане конкурентен на останалата част от Европа", допълни Румен Йончев.

Той изтъкна, че Русия прави осмислени решения, удря най-острото и най-слабото звено в Европейския съюз - Полша и България.

"Ако посещението на българската делегация в Киев трябва да предаде някакво послание, то в нея трябваше да участват представители на всички парламентарни групи. Водейки само управляващата коалиция, премиерът се опитва да реши проблема вътре в коалицията. Иначе другото обяснение на тази визита може да бъде начало на предизборна кампания и селфита със Зеленски, които ще са от полза, но едва ли ще си струва цената", посочи Йончев пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че никой не иска избори, защото никой няма да ги спечели от управляващата коалиция.

"Доста безотговорно е парламентът да бъде във ваканция, когато има война и глобална криза на сигурността", коментира лидерът на "Земеделски народен съюз".  

Йончев завърши, че големият неуспех на България е, че натискът за вдигане на ветото е върху страната ни, а не върху РСМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Италианците нямат проблем да си плащат газа в рубли, а ние не можем - ЗАЩО????
40
4
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Искаш да кажеш с праисторически българи.
39
3
 
19
 
! Отговори
Селфи със Зеленски преди 2 години
Гаранция за загубени избори.
38
6
 
5
 
! Отговори
do 53 преди 2 години
До Joro точно така и крим който е бил населен с етнически българи преди сталин да иг изсели и да го засели с руснаци след това да го даде на украйна като троянски кон
37
0
 
28
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
До "анонимен" статистик - Аз съм БЪЛГАРИН - не съм нито за чужда държава (те защитават своите интереси, не Българските), нито на партия (също), нито на каквото и да е! Казах го, но троловете обикновено не четете. Виждате нещо против партията или държава, на която се прекланяте, и за вас другите са от "другия отбор". Всъщност точно това е да си нечия ***/подметка ;) Смазващото мнозинство не е зависимо от партии/държави и иска политиците да защитават БЪЛГАРСКИЯ интерес, НЕ ЧУЖДИЯ!
36
23
 
13
 
! Отговори
Joro преди 2 години
До АнонименБа ти не разбра ли, че и руската армия се реформира и не е 1 400 000 , а и колкото и да е, от нея е окомплектована и то най-много 80% една трета. Боен дух няма никакъв. Ракетите скоро ще свършат, складовете с оръжие и боеприпаси вече се взривяват от украински диверсанти. великата мечка затъна в калта със счупени крака.
35
23
 
15
 
! Отговори
до номер 47 преди 2 години
Една слаба Русия,която е сега,е добра плячка за Япония и Китай от Изток. После ,ако Русия имаше милион и триста хиляди армия,нямаше да моли за наемна мюсюлманска такава,за да и помага за агресията. Половината руски танкове са извън строя. Щяха за три дни да превземат Украйна,а се оказаха слабаци и станаха за смях. Тепърва натовските модерни оръжия,в ръцете на смелите украинци,ще торят украинския чернозем с разлагащи се руски трупове,а и на друговерски наемници.
34
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На някой тук поне малко ясно ли му е, какво ще стане ако към Украина се присъедини още една страна. Или две!------> Ko ще стане? Ще пратят въоръжение? Ще плащат милиарди? Или ще пратят войски? Щото само това остана, да пратят войски. Ти сещаш ли се че там сега се бие руска армия от 180 000 човека, а цялата им армия без мобилизация е 1 400 000? Просто ще прехвърлят още 200 000 човека и ще балансират фронта. Ние какво ще пратим? *** ли? Или чантаджии от армията?
33
4
 
21
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
До "До факт"Смазващото мнозинство от народа: иска твърдо вето за РСМ докато не изпълни условията (без "преместване" и др. лъжи) ; е ПРОТИВ ДАРЯВАНЕ оръжие за Украйна (НЕ заради русофилия-истинските Българи НЕ сме фили и фоби на НИКОЙ)! Русия е агресор, Украйна-жертва на наглите индиректни битки на "великите" уж сили. НО Българите правим ПРЕДОСТАТЪЧНО за Украйна вече, без да сме длъжни! Писна ни политиците да защитават ЧУЖДИ интереси! Кажи ТИ кой политик/партия защитава БЪЛГАРСКИТЕ тогава?
32
15
 
16
 
! Отговори
Еха! преди 2 години
Егати руската армия! Егати руските "удари"! Това и най големия майтап, великата руска армия. Това не е срам, а пълен позор. Една Украина ги направи за смешка. На някой тук поне малко ясно ли му е, какво ще стане ако към Украина се присъедини още една страна. Или две! Позор! Къде видяхте нещо в тази русия?
31
7
 
9
 
! Отговори
До факт преди 2 години
Във Радев ли ти и спасението? Твоя избраник си изостави семейство, за една известна парясница. Сега я крие защото е срамно да я виждаме. После следва шапкарско его, четири правителства и всички те са провал. Какво ти допада във Раzев? Хлъзгав като скумрия и почти толкова умен. Не го ли чуваш че говори като "навита пружина", а къде го навиват ти сигурно знаеш!
30
4
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
7 партии в парламента: 2 защитават руски интереси, 2-американски, 1-турски, 1 -създадена от немска фондация и 12 години лидерът й-премиер козирува на Меркел и казва "каквото кажат началниците", 1 се държа неадекватно и арогантно и от 1-во отиде на 5-то място. Няма НИТО една БЪЛГАРСКА партия в Парламента! Извън него неадекватни популисти-Манолова, трио и т.н. НИТО ЕДНА обективна медия и пропаганда и натиск отвсякъде. Радев държи, но е сам и пропагандата и горните няма да го оставят. Винкел трябва
29
18
 
11
 
! Отговори
До Атанас Велмазови2 преди 2 години
Хей, Путин роб нещастен! Така се радвам че руските роби тук реват ли реват гръмогласно. И има още поводи за рев на дори ще има и вой! Втори 9'ти роби руzки няма да дочакате. Сега престои деруzкофисация и ще бъде като вашата след девети. Дори и Раzев няма да ви помогне, защото и на него няма кой да му помогне. И ми е много интересно при толкова украинци тук а и НАТО къде криейки се ще тичате при ходжите за да се Обрежете като руzки войни. Гръмогласно продължавайте за да се отличите.
28
8
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
А така! И тиквата ЕС се поцепи, началото на края да стане на парчета. Всяко зло за добро!
27
16
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и бсп,възраждане,гроб...станаха "братя" със касапите чеченци и сирийци убиващи православни Украйнци,нечовешки...безбожен позор сте г-н президент...г-жо нинова...г-н копейкин... българите им викаме...ен.чаре...та Анатема...ен.чаре ни управляват Братя!!!все на страната на дявола...а сметката я плащаме ние и децата ни...България...до кога???
26
9
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Атанас Велмазови не съм те упълномощавал да говориш от мое име ***,ти може да подкрепяш дявола...аз не,...имам си Бог...който не позволява убийствата на деца и жени...грях е ...няма да позволим на платени пишещи с главни букви,крещят безсилно и отчаяно...България не подкрепя путин военнопрестъпника,подкрепят го платените бсп,възраждане,дпс,гроб,те го обслужваха,Бог да пази САЩ и Свободният Свят!
25
8
 
12
 
! Отговори
ББ преди 2 години
да ви...в националните предатели,просто изтичат договорите на България и Полша,и ни дреме за блатная,газ има,пари има...обаче обслужващите го крепостни оставате неплатени...свърши се вашата...благодирам дяда вова,освободи много Народи...несъзнателно!!!
24
10
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Наказателна операция леле колко са нагли Руснаците.
23
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо Полша и България са най-слабото звено историческо погледнато щот само тъй може да се изясни що иска Русия да ни удря как звено,а за в бъдеще иска с удара да ни остави въобще слабо,че не само звено,но въобще слаби поотделно толкоз,че никой да не препари до нас как негодни,прокажени от Ковид,Африканска чума и още вируси,бацили,*** открити в подземията лабораторни на Украйна за които първо казаха небрежно,че са 3,а след ден 8 точни за да затвърдят вируса,че бил тоз,а не друг как за СПИН
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14 *** в Русия и си купи ,защото и на целия ЕС ще са им нужни ,а сащ че умиргат бавно