Радев: Еефективната отбрана е немислима без високи технологии

Модернизацията на армията е все по-наложителна и без алтернатива
Обновена: 6 май 2022 12:31 | 6 май 2022 09:25, Камелия Цветанова
131
Радев: Еефективната отбрана е немислима без високи технологии
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята признателност към Българската армия. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред загиналите за нашата свобода и независимост. Това се казва в Поздравление на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Още по темата

 
Политиците често оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче винаги е отмервало всекиму заслуженото. Ето защо Денят на Българската армия е сред най-старите и обичани празници в националния ни календар, посочва той.
 
Въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас, отбелязва държавният глава.
 
Според него българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни.

„Събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива.Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия.Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България!“, обобщава Радев.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: армияРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последния 6 май за ТБД.Много вожд малко индианци.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 47 Добра работа.Отлична информация.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 40Не Украйна влиза в ЕU и границата става излишна.Това имаха предвид.
32
2
 
5
 
! Отговори
Мугабе преди 1 година
Поръчай си русофил за една вечер, плати му в рубли.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40, знаете ли кой е Дуда и знаете ли какво заяви той? Току-що Дуда каза, че граница между Полша и Украйна няма да има. Полша ще анексира ли Западна Украйна?
30
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протеста на Възраждане е на 11-ти!!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Негодници 32 Ще го направим след ,като Украйна обяви победата над Русия във войната.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пак говори глупости, За да се защити направлението от Дуранколак до Софияот пуринските ракети трябва ефективна ПВО с модерна техника. А това може да стане , ако бързо се оттървем бързо от руската стара техника и да се превъоръжим с НАТО-вска такава. пРезидентът го знае това , но не иска да се прави, за да продължава да ни плаши.
27
0
 
12
 
! Отговори
Сат Н преди 1 година
Радев от 15 години е началник на ВВС, през което време сме наляли десетки милиони на руснаците, а самолетите са оставени без модернизация. Същото се отнася за бронираната техника - там пък началник щаб е бил Янев. Абсолютни ПРЕДАТЕЛИ. Когато САЩ се оттегляше от Ирак, подариха всичката си техника на съюзни страни. Условието беше само да си организират транспорта. Нашите руски лакеи не взеха един патрон.
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубави думи от президента. Нека българите станем задружни и силни. Нека не позволяваме на чужди политически сили да се бъркат в нашата държава. Тдб.
25
0
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Кой. Омразния "комунизъм" не падна, а просто фалира! И тъй като на "комунистите" много им хареса "демокрацията", затова си прилапаха цялата икономика за жълти стотинки! Алчни, крадливи и некадърни...Но най-голямото им престъпление беше, че прогониха над 2милиона млади и кадърни българи от Родината! Този със вдигнатият юмрук , нямаше криза в която да не натопи България! За много млади българи отново единственият изход остана...Терминал 2 !
24
5
 
6
 
! Отговори
Герой на СССР преди 1 година
Ел ПреZидент!!!!Гоуем си!
23
0
 
8
 
! Отговори
Той преди 1 година
..."омразния Ви комунизъм" не е падал, просто го кръстиха "пазарна икономика" в условията на псевдо демокрация, изиграна от отговорните другари. Все още ни управляват и владеят синове и внуци на шумкарите от 1944...
22
0
 
3
 
! Отговори
Пепа преди 1 година
Ама тва сериозно ли?
21
1
 
4
 
! Отговори
Чалгар преди 1 година
Да, трябват технологии.Да вземем безаналогови такива от вашите спонсори ***.Като си показахме продажните рога друг няма кой да ни даде. Да ремонтираме нашите Т72 до версия "Я"...А и е важно евентуалния противник да няма такива иначе безаналоговите не действатат.Справка - Украйна.
20
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Ако има начин американците ще дадат не един, а хиляда самолета на украинците, но няма как да стане , с тези радари, с тази противовъздушна отбрана, с тези писти, с тези пилоти,с тези боеприпаси, с тази разпознавателна система свой-чужд!За това украинците искат мигове, не че са по надеждни и по добри!Агент Матю Франсис!ЦРУ!!!
19
4
 
1
 
! Отговори
Сат Н преди 1 година
Борисов е същия промосковски идйод като и този, стига го превъзнасяхте. Купуването на самолети с доставка 2023 г си беше чист саботаж, да не споменаваме другите услуги, които направи на Путин. Заради сегашната позиция, никакво оръжие няма да ниндадат нито пък продадат.
18
2
 
5
 
! Отговори
преZиден преди 1 година
думите на преZидента
17
5
 
1
 
! Отговори
Кой преди 1 година
До 10 всичките ни депутати, дипломати и тн. са за ***. От както е паднал толкова омразния Ви комунизъм България с всяка година е по - зле! Да благодарим на Вас и на всички *** на площада 89та!!!
16
2
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Заради войната в Украйна, всички видяхме истинското лице на военно-престъпника Путин и болните мозъци в Кремъл! Иначе и наведеният Генерал ни беше запътил със пълна сила към...Евразия!