ГЕРБ сезират ГДБОП и ДАНС за нарушение при купуването на газ

Делян Добрев пита кои са посредниците и как са избрани
12 май 2022 09:14, Росен Стойчев
27
ГЕРБ сезират ГДБОП и ДАНС за нарушение при купуването на газ
Снимка: БГНЕС

 "Ако е вярно за договорката за втечнен газ със САЩ трябва да стане ясно каква цена е договорена и откъде ще се вкара този газ. За май и юни нямаме цена, но се казва какво да очакваме през юли. Манипулация е, защото се сравняват цени в бъдещето с цени от миналото", коментира пред БНТ Делян Добрев от ГЕРБ.

Той попита кои са посредниците и как са избрани и защо изобщо е трябвало да бъдат вкарани.

"Поляците започнаха да купуват по-евтин газ, само че от Германия, където цената по руския договор е по-ниска.

Още по темата
Руската цена за Гърция е по-висока, после гърците си слагат надценка. Ако ние участвахме в управлението, още февруари щяхме да преговаряме за алтернативни доставки", добави Делян Добрев.

"Нашата информация е, че "Булгаргаз" купува от този посредник на 102 евро и една част от него му го продаваме обратно за 82 евро. Ще пуснем сигнал в МВР, ГДБОП и ДАНС във връзка с тази далавера. Надявам се временната парламентарна комисия да установи защо ние вече в продължение на месец купуваме отново руски газ, само че над 30 процента по-скъп, което струва на българския потребител над 100 милиона лева", обяви Добрев.

Той изрази надежда да не се засекрети комисията, тъй като ако това стане обществото няма да разбере безобразията, които са направени през последните месеци.

 "Поляците започнаха да купуват по-евтин газ, само че от Германия, където цената по руския договор е по-ниска. Руската цена за Гърция е по-висока, после гърците си слагат надценка. Ако ние участвахме в управлението, още февруари щяхме да преговаряме за алтернативни доставки", добави Делян Добрев.

Според него има Закон за конфликт на интереси, който явно никой не спазва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банкянския арестант, какво измуча по въпроса?
24
5
 
3
 
! Отговори
Делянчо лъжеца преди 1 година
"Ако ние участвахме в управлението, още февруари щяхме да преговаряме за алтернативни доставки", добави Делян Добрев." Малеее, наглеци! Имаха 12 години да преговарят за алтернативни доставки, а те все си бяха все руски. Злоба и ревност, че не са те на баша и че никой повече не им вярва на лъжите. Сега вадят превозвачи, ресторантьори, сигурно и строители, очаквам и таксиджиите да изкрещят :"България (т.е. правителството) убива деца!" КОЙ още? Аха, КОЙ! Къде е пътната карта, Нушке?Къде?
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21 Призван е Петков от Божковистите и е един обикновен случайник МЕСИИ ИМА САМО В ГЛАВА АЗ НЕ ИСКАМ ТАКИВА КАТО ПЕТКОВ И ОНЕЗИ *** ОКОЛО НЕГО НАЗНАЧЕНИ С МАДУРОВСКИТЕ МАШИНИ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СРУТЯВАТ СТРАНАТА НИ ИЗБОРИ ДЕМОКРАТИЧНИ ДОТОГАВАДОКАТО ДОЙДАТ ХОРА ПОЛИТИЦИ ЗНАЕЩИ МОЖЕЩИ С МЪДРОСТ ЗНАНИЯ И ДОБРОНАМЕРЕНОСТ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТИ ОТ БКП И СИСТЕМАТА
22
1
 
8
 
! Отговори
КИРО + РАДЕВ +НИНОВА преди 1 година
=ЛЪЖИ + ГЛАД + МИЗЕРИЯ
21
6
 
3
 
! Отговори
Арменския поп преди 1 година
До АнонименИзкам да разясня малко на тук реващите хора !! Премиерът Петков НЕ Е СЛУЧАЕН ЧОВЕК !! Този човек е избран не само от народа но и от други много сериозни международни институции ! Той е призван да спре корупцията в България която се шири вече повече от 30 години !! За това е този одчаян рев от някои така наречени политици които освен оплюване на микрофоните в парламента и диви далавери друго не вършеха !! Ще им секне кранчето за кражби !! Запомнете че кирил Петков е ИЗБРАНИЯТ !!!!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закон за конфликт на интереси - а може ли превод на български? Когато в интереса няма конфликт, трябва да има конфликт, за да се приложи закона! Българските закони са една поредица от метафори зад метафори!
19
5
 
1
 
! Отговори
Арменския поп преди 1 година
До А ПАРИ ПАК НЯМАКолко още да ти вдигат пенсията ?? Аз съм сигурен че на теб и 1000 000 000 лв да ти я направят пак ще ревеш защото явно си от тия дето каквото и да става ние ще ревем !! Шопа е казал и сам да съм у рейсо па че се ръгам
18
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До А ПАРИ ПАК НЯМАЗа бате Бойко ли ревете или за онзи психар Копейкин ? Бандюгите от ГЕРБ са последните хора на този свят които имат право да плюят ама по когото и да е било !! Проблемът с гербаджиите е малко по друг !! Предстои от европа да дойдат много пари ! И сега бандюгите от герб не могат да ги одкраднат !!За това вият жално до небесата защото който е свикнал да краде той просто не спира !!
17
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Сега вече ясно се вижда колко адекватни са били ГЕРБ 12 години и как бяхме с добър стандарт на живот , но когато *** и Пульо се изходят на метеното, какво друго може да се очаква освен ус-мър-дяна ко-"+чина.
16
4
 
9
 
! Отговори
А ПАРИ ПАК НЯМА преди 1 година
ПАК НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ... КАК ДА СИ ПЛАТИМ ТОКА, ВОДАТА......КИРО, РАДЕВ - КАЖЕТЕ....... ..НЕКАДЪРНИЦИ АЛЧНИ.......
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Далаверата си вървеше добре 12 години, ама дойдоха тия новите у ни затвориха
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бяхте го заготвили Кирето но украинския посланик развали работата.
13
9
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Пътната карта с Газпром намериха ли я ? Щото в там черно на бяло има кой е предал националните интереси на България в полза на Русия(един от тях е и добревото диди-от добревият род, приватизирали община Хасково).И защо още никой не е в затвора затова?
12
10
 
9
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Думкай кире сега ти е паднало да ощавиш яко бьлгарите
11
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Делян България трябваше да бъде оставена без газ защото Борисов не е министър-председател.
10
12
 
10
 
! Отговори
КИРО = НИНОВА =РАДЕВ преди 1 година
КОАЛИЦИЯ"ЛЪЖА"....... КОЙ ГИ КОМАНДВА.??....РЕШЕТНИКОВ = КГБ = ПУТИН = РУСИЯ..
9
9
 
16
 
! Отговори
ad преди 1 година
Къде бяхте 12 години, че сега сте тръгнали да оправяте нещата и то за 2 месеца?!Все повече прозира путинофилската ориентация на партията ви
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно нищо конструктивно не могат от ГЕРБ ...оттичат лека полека. И те като ДПС само шум ще вдигат за да им запушат устата с някой залък ..
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом вярвате в религията че ще ви спаси греховната душа, ще повярвате и в духовния й наследник по кражби - държавата: идеята, че избирайки 240 хрантулника те представляват избирателите си и вие владеят страната чрез тях (докато всъщност те преставляват себе си, владеейки вас), то тогава ще повярвате и в наследника на държавата - Глобализма (световната ред), който всъщност е отражение на грандоманското лицемерие на САЩ, Техния ред и Тяхната дума. Бавно и полека Природата търси да ви затрие гена.
6
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглите от ГерП. 12 години ни тикаха усилено към дъното. Окрадоха милиарди. Не разрешиха да си добиваме собствен газ. Обвързаха ни само с Русия. По въпроса за диверсификацията не направиха нищо.