Добрев: Купува се газ на висока цена чрез посредници, има далавера

Кабинетът да докаже, че е защититило обществения интерес, иска той
30 апр 2022 22:35, Анисия Иванова
69

Ще се справим без руски газ. Ние се намираме в такъв регион, в който има достатъчно терминали за втечнен газ. Въпросът е каква ще бъде цената. Тя ще бъде по-висока. Дори това не е най-лошото. Най-смущаващото в случая е, че се купува газ на висока цена чрез посредници", заяви зам.-председателят на Комисията по енергетика в НС и депутат от ГЕРБ Делян Добрев в "Опорни хора".

Той добави, че е хубаво, че искаме да диверсифицираме нашите доставки, но министърът на енергетиката трябва да отиде при производителите на газ в Египет, Катар и Саудитска Арабия и да договори количества за България. По думите му се пълнят сметките на посредниците.

"Ние три дни сме без руски газ. Очевидно е, че от някъде купуване газ. Никой не казва на каква цена купуваме, от кой купуваме и как го избраха този купувач. Това ми говори за това, че те предварително са си уговорили сделките. Според мен, за да не им се обърка схемата, те не правят търгове. Искат да си се разберат само с този доставчик. Ние сме против далаверата. Смятаме, че тук има 100% далавера", изтъкна Добрев пред Bulgaria ON AIR.

Той обърна внимание, че никой не знае какви са новите цени от 1 май. Според него индустрията не може да продава и са спрели продажбите, защото не знаят каква ще е цената на газа. Гостът смята, че увеличението на цените на газа ще е 30-40%. Той обясни, че има два начина да платим тази далавера - през данъци или през цената на стоките и услугите. Добрев разясни, че не трябва да има таван на цената на газа.

"Правилна е позицията на правителството, че не искаме да сме зависими от Русия. Но правителството трябва да докаже, че е направило всичко да защити обществения интерес. Че то е провело преговори с държавите производители и е взело най-добрата цена за България, а не да  прекарват тези количества газ през разни търговци, за да могат да комисионерстват", разясни зам.-председателят на Комисията по енергетика.

Добрев отбеляза, че не вижда начин да внесем от Украйна евтин ток. Той коментира, че относно оръжието за Украйна са заявили, че България трябва да предостави оръжие. Според него Корнелия Нинова няма да излезе от коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я кажете откъдеще дойде НЕРУСКИ ГАЗ НАЛИ ТАКА ЛЪЖЕ КОКОРЧО КЪДЕ В СВЕТА ИМА ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА ГАЗ ЗНАЕТЕ ЛИ НЕ ЗАЩО ДРАСКАТЕ ГЛУПОСТИ ДРАСКАТЕ ЛЪЖИ БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО ИНТЕРЕСУВА ЛИ ВИ НЕ
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбирам как така ще ни спрат газта която минава по нашия газопровод и ние транзитираме и ще продължат да транзитират през Турски поток на запад.Ще си ползваме колкото си искаме и ще им платим ако искаме ако сме народ на място!
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Специалистите по далаверите съдят по себе си. И само запари и далавери говорят.
49
3
 
8
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ама кой ако не вие от ГЕРБ най добре познавате далаверите,щото ограбихте народа и държавата,когато можехте да вдигате заплати и пенсии,а сега в война дават излишат от 800 мил за 3 месеца....как бе Добре става това аааа,,КАТО НЕ СЕ КРАДЕ ''!!!СКРИЙ СЕ !!!
48
3
 
7
 
! Отговори
Краси преди 2 години
И Добрев,и комунистът Винету,и ГЕРБ им е мъка,че са далеч от далаверите!
47
5
 
6
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
НЯМАЛО ВЕЧЕ КОРУПЦИЯ -АМАН ОТ ПРОМЯНАТА И СМЯНА НА СИСТЕМАТА ЛЕВАЦИ!!ГЕРБ ПОБЕДА!!!АААААААА?
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи и Путин е в далаверата. Защото той спря газа.
45
4
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Анонимен 56 в момента не спят основно сбу и моссад. фсб е кръжок художествена самодейност в сянката на великото кгб, благодарение на десетки години корупция, службащина и отрицателен отбор.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента не е нужно да сме твърде прозрачни, защото разузнаването на фсб не спи
43
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
ако химкомбината не работи от един месец, а индустриалните консуматори влизат в капитален, кой по дяволите купува газ "на висока цена" в момента?
42
2
 
3
 
! Отговори
Анархист преди 2 години
И тия запя като шефчето си. А какъв слабичък левент беше, като изгря, а сега свинкя
41
5
 
6
 
! Отговори
345 преди 2 години
Важното е ти да не си в далаверата . И тези ок...оло тебе
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ - Интриганти. Да си допълнят името в регистъра! То не беше как даваме скришом оръжие на Украйна, сега пък газа дето Руснаците го спряха а не правителството, .. и тези *** са ни управлявали!?
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газът даже не ходи до Гърция и не се връща обратно, просто се точи тук, преди Гърция и им се плаща без да го имат. Византийска схема.
38
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газа пак е руски, само че купен от Гърция, на по-висока цена. Харвардска му работа!
37
4
 
13
 
! Отговори
цццццц преди 2 години
Далавера е всяка сделка в която ти , мазнико не участваш!
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42 Я ме подсети - а дали в правителството има и други хора, освен непрозрачната Нинова? Те защо са непрозрачни, нали точно прозрачност за всяка похарчена стотинка, за всяко свое действие обещаваха? Защо нищо прозрачно за газа не казват? Защо и дума не са обелили за взетите за четири месеца над 10 млрд заеми? Нали спряха кражби за над 4 млрд евро, защо сега тия пари ги няма, та се налага вземането на рекордни заеми?
35
2
 
21
 
! Отговори
Браво... преди 2 години
.... настана една такава пълна прозрачност около доставките на газ, доставчиците и цените, толкова е прозрачно, че нищо не се вижда! Да поздравим ПП за прозрачността!
34
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб на всякаде виждат далавери, нали така управляваха 12 години.
33
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митрофанова- персона нон грата.