ГЕРБ сезират ГДБОП и ДАНС за нарушение при купуването на газ

Делян Добрев пита кои са посредниците и как са избрани
12 май 2022 09:14, Росен Стойчев
27
ГЕРБ сезират ГДБОП и ДАНС за нарушение при купуването на газ
Снимка: БГНЕС

 "Ако е вярно за договорката за втечнен газ със САЩ трябва да стане ясно каква цена е договорена и откъде ще се вкара този газ. За май и юни нямаме цена, но се казва какво да очакваме през юли. Манипулация е, защото се сравняват цени в бъдещето с цени от миналото", коментира пред БНТ Делян Добрев от ГЕРБ.

Той попита кои са посредниците и как са избрани и защо изобщо е трябвало да бъдат вкарани.

"Поляците започнаха да купуват по-евтин газ, само че от Германия, където цената по руския договор е по-ниска.

Още по темата
Руската цена за Гърция е по-висока, после гърците си слагат надценка. Ако ние участвахме в управлението, още февруари щяхме да преговаряме за алтернативни доставки", добави Делян Добрев.

"Нашата информация е, че "Булгаргаз" купува от този посредник на 102 евро и една част от него му го продаваме обратно за 82 евро. Ще пуснем сигнал в МВР, ГДБОП и ДАНС във връзка с тази далавера. Надявам се временната парламентарна комисия да установи защо ние вече в продължение на месец купуваме отново руски газ, само че над 30 процента по-скъп, което струва на българския потребител над 100 милиона лева", обяви Добрев.

Той изрази надежда да не се засекрети комисията, тъй като ако това стане обществото няма да разбере безобразията, които са направени през последните месеци.

 "Поляците започнаха да купуват по-евтин газ, само че от Германия, където цената по руския договор е по-ниска. Руската цена за Гърция е по-висока, после гърците си слагат надценка. Ако ние участвахме в управлението, още февруари щяхме да преговаряме за алтернативни доставки", добави Делян Добрев.

Според него има Закон за конфликт на интереси, който явно никой не спазва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пъпъ и сбирщината около тях разследване оставка избори демократични мадуровските избранници да вървят във Венецуела Разследване за тези назначените
4
7
 
18
 
! Отговори
////// преди 2 години
Руските *** почнаха да реват. 12 години не работеха за алтернативни доставки, но видиш ли ако били те сега от февруари щели да работят
3
5
 
12
 
! Отговори
Радио Ереван преди 2 години
Могат да сезират и главата на арменската православна църква у нас, ако искат.
2
3
 
15
 
! Отговори
И правилно преди 2 години
Промяната означава - всичко да е сложено на масата!!!
1
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радеф и шайката му в затвора веднага