Получаваме пълното количество азерски газ от 1 юли

Цените на доставките от САЩ по-ниски от средноевропейските, увери Кирил Петков
Обновена: 13 май 2022 12:02 | 13 май 2022 11:00, Камелия Цветанова
229
Получаваме пълното количество азерски газ от 1 юли

Пълното количество азерски газ ще бъде получавано още от 1 юли преди връзката с Гърция да бъде финализирана, съобщи премиерът Кирил Петков.

Още по темата
"Това показва, че когато има нужна, нашите съседи помагат", коментира той.

"Енергийната сигурност зависи от нашите диверсифицирани доставки на газ. Успяхме да договорим много под средноевропейски цени на газ от САЩ", добави Петков.
 
"Цената е по-ниска от тази на "Газпром". Ще бъде доставена от американска компания без посредник, има сключен договор между американска компания и „Булгаргаз“. И двата кораба ще бъдат вкарани в нашата енергийната система на цена под тази на "Газпром", увери премиерът.

Малко по-рано днес той обяви на бизнес форум, че в момента сме в безпрецедентна криза.

"Всяка криза е възможност и тези възможности се отварят сега и за България, и тези възможности трябва да се използват по най-умния начин. Картата на Европа се преначертава в момента", коментира Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Коко, нима е голяма радост кои точно знамена, ще се веят тук? Ти имаш ли мозък, че искаш точно такива знамена да се веят в страната ни. Не си ли разбрал, че хамерика е един голям балон, и ограбва , и заробва другите нации, и ги краде? Жълтото явно още ти стои по устата , след като говориш така.
81
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА КАКВА ЦЕНА Я СПАЗАРИ БРЕ *** ? НА ЦЕНАТА НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ И ЧЛЕНСТВОТО НА РСМ В ЕС ЛИ ? ПРИЗНАЙ СИ *** ?
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СРЕДНАТА ЦЕНА НА ПРИРОДНИЯТ ГАЗ В САЩ Е 12,09 USD ЗА 1000 КУБ.ФУТА(92.90304 КУБМ) ЗА АПРИЛ, КАТО СА ВКЛЮЧЕНИ 44 ЩАТИ. ЦЕНА АПРИЛ ЗА ЩАТА Hawaii = 53,88 USD / 1000 КУБ.ФУТА(92.90304 КУБМ). НАЙ-ВИСОКА Е ЦЕНАТА НА КОНТИНЕТА В ЩАТА МАСАЧУЗЕТС = 19,08 , А НАЙ-НИСКА В ЩАТА АЙДАХО = 6,91 USD / 1000 КУБ.ФУТА(92.90304 КУБМ). ОЧЕВАДНО Е, ЧЕ ДОСТАВКАТА ЗА ЩАТА ХАВАЙ НЕ Е ТРЪБНА, А Е ВТЕЧНЕН ПРИРОДЕН ГАЗ (LNG). СЪЩО ТАКА Е ОЧЕВАДНО, ЧЕ ЦЕНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕ КОПИРА ТАЗИ ЗА ХАВАЙ!!! КИРЧО КАЖИ ЦЕНАТА!!!
79
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При всички доказателства, които ви се дават, че тази криза в Европа и частност България е предизвикана планирано и изкуствено и провеждана в рамките на години от Русия, русофилите пак ронят крокодилски сълзи за матушката си. Овтрат народ сме! Еврочиновниците имат голяма вина, че не започнаха тази кампания за независимост от руски суровини по-рано.
78
5
 
7
 
! Отговори
Kokо преди 1 година
До До КокоНие не сме на безлюден остров. Естествено е нападението на Мордор да се отрази икономически на целия свят. Кое не ти е ясно ? Или викаш Кирчо вдига цената на петрола на международния пазар. Абе кремълския ви господар кога ще върне стотиците откраднати самолети ?
77
4
 
7
 
! Отговори
До Коко преди 1 година
Последния път когато 'руските кучета', както ги наричаш, реваха по коментарите из новините - ви вдигнаха цените на бензина, дизела и газа. Това повлече крак да ви вдигнат тока, разни стоки и продукти. та, не знам кое е доброто за България.
76
11
 
12
 
! Отговори
Kokо преди 1 година
Русофилските кученца как джафкат немощно не е истина. Свърши се вашата, сиротни останахте, господаря ви изостави в ръцете на капиталистите. Ще ви се наложи да работите и да смените водката с водичка. Възмездието за далаверите ви е мираж, но пък аз вярвам, че го заслужавате. Защото вие предавате България. Надеждата е в младите, за тях русия е агресор, така, че потъвате в небитието вие и вашите далавери. Скоро ще веете американски знамена, помнете ми думата. Вие можете само да сте пълнеж кърлежи.
75
2
 
7
 
! Отговори
linx преди 1 година
До НеРазбралРуснаците били казали !! Е от това по голям майтап няма !! Когато руснак ти каже добър ден виж каде е слънцето защото те са патологични лъжци !! Бесни са за това защото България вече се освободи от тяхната отровна близост !!
74
2
 
6
 
! Отговори
UkroDebil преди 1 година
"оближи снимката на жужето и ще се успокоиш" - браво, умен отговор! Точно като за почитател на Дай България и Про100Киро! Браво! Би трябвало близките ти да се гордеят с теб!
73
10
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До от 4949 Недей така пич че ще ги докараш до инфаркти разните там русофилчета !! Те губят всичко и за това е този страшен рев !! Но нека си поплачат това им остава !!
72
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** вой - музика за моите уши!
71
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азерски, ама руски. От Гърция, гръцки, ама пак руски. Що ни правиш на прани каскети.
70
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освободиха България от тройно по-евтиния руски газ, за да ни заробят с тройно по-скъпият американски!
69
0
 
11
 
! Отговори
моч преди 1 година
Кире , май не си запознат с процедурата "биене на табани" , а ?! Ако се приложи спрямо теб , с твоите "заслуги" само за година назад , ще има да те полагат докато ти окапят зъбите....мдааааа !!
68
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вататa си потроши клавиатурите от зор :)
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, азерският газ е пак руски, това ли ти е диверсификацията?
66
1
 
15
 
! Отговори
НеРазбрал преди 1 година
Кирчо бе, кого пак ще лъжеш? Какви ниски цени, говори ми в цифри, а не общи приказки . Руснаците си го казаха- цената за всички е еднаква, само че търговците на газ тук определят колко ще плащаме ние! Защо много европейки фирми отвориха сметки в рубли и притокът на газ не спря за тях? Защото не ги водят за носа, като нашият Киро лъжата! Този задминава в лъжи и празни обещания Баци.
65
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До АнонименАнонимчо !! Ти от рано задъвка моркова на премиера !! Въобще ти май много обичаш да *** чужди моркови срещу заплащане !! Добре е че поне разсмиваш хората !! Но твоето яростно смучене на моркова на премиера говори на всички че въврвим във вярната посока !!
64
0
 
5
 
! Отговори
UkroDebil преди 1 година
До Анонимен 49 Ами от 2020 цената се определа на бурсата в холандия, по искане на ЕК! Сега, има два варианта: 1. Путин управлява ЕС, а заедно с него и вупросната борса и ЕК; 2. Путин няма общо и Лайнената Урсулка с това разпореждане вдигна цената. Все пак борсата трябва да живее, да папка, да спинка, да се грее, да ходи по почивки наблизо и далеч....
63
6
 
1
 
! Отговори
от 49 преди 1 година
ето ви новина от този сайт от 5 октомври 2021 dnes.bg/cars/2021/10/05/cenovi-shok-parnoto-i-vodata-skachat-s-50-ot-ianuari.505896,9 тогава все още не знаехме колко по-зле ще е в същност. Руснаците са овтрат и добре, че се отказваме вече от долните им машинации