Европа все някога отново ще работи с Русия

Коментар на Евгени Кънев и Иван Хиновски
Обновена: 16 май 2022 14:43 | 16 май 2022 11:53, Росен Стойчев
54
Европа все някога отново ще работи с Русия
Снимка: НОВА

"Съмнянам се, че цената на газа от САЩ ще е близка до цената на "Газпром". Това обяви пред Нова Нюз енергийният експерт Иван Хиновски.

"Добра новина е това, че ще получаваме газ от друг източник, това е първата лястовичка на диверсификацията за доставки на газ.

Още по темата
Но има неизвестности относно цената, транспорта, регазификацията ще я плащаме ли, влиза ли в цената. Не е ясна реалната цена. Според мен е грешка е да се скъсва окончателно с "Газпром", каза Иван Хиновски.

Експертът е убеден, че Европа рано или късно ще възстанови бизнес отношенията си с Русия.

Икономистът Евгений Кънев смята, че много се спекулира с това, че най-ниската цена на газа е от Русия.

"Тя може да е ниска, но отделен въпрос е на каква цена ни я продават. Мисля, че ако се намери решение на казуса с разплащането на за газа с Русия, отново може да потече синьото гориво към България", добави Кънев.

"Никой досега не е направил оценка на огромните дефекти от взаимоотношенията ни с Русия по отношение на доставките на горива", каза още Евгений Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тьпи българи..... Не Руссия ви команда, а сащ, Европа и НАТО. На тях им трябва евтина работа рька. А българия как территория. Ще бьдете роби в своета дьржава.....
31
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да работи и с много Русии, след като голямата се разпадне след гражданската война. Това ще е и по-добрият вариант.
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лена Бориславова с виц на деня: "България ще получава газ на 4 пъти по-ниска цена от тази на европейската борса!"
29
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Береза, украинската армия може и да е до руската граница при Харков. Не знам. Но слушах сутринта по БНТ, че в Украйна почти няма гориво за движение на МПС. Те, като нямат гориво, искат и другите да нямат.
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците получиха още един повод за недоволство от Джо Байдън: ако досега администрацията му беше изправена пред критики заради покачването на цената на бензина, сега гражданите на САЩ започват да усещат покачването на цените на газа, което много скоро ще ускори още повече инфлацията, съобщава Politico. Покачването на цените на газа в страната е свързано с редица фактори, един от които са опитите на Байдън да го използва като геополитически инструмент по отношение на Европа.
27
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АНОНИМЕН "и ще си го получат. Ако не от Русия" Ееее, какво е сега това униние? Нали Русия щеше да разкаже играта на Запада? Сега пък някакви съмнения. Да не би "специалната операция" да не върви както си мечтаехте заедно с Върховния ви Лидер?
26
0
 
11
 
! Отговори
дубрутру мутру преди 2 години
Европейският съюз е изключително загрижен за последствията от ситуацията в Украйна за световната икономика, светът е на прага на дълбока икономическа криза, каза дипломатът от ЕС Жозеп Борел преди срещата на външните министри на ЕС в Брюксел.Ние сме изключително загрижени за последиците за глобалната икономика. Изправени сме пред дълбока икономическа криза, включително криза в цените, електроенергията и храните, каза той.
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой тук пише, че руските граждани щели масово да се изселят на Запад. Едва ли. Вярно, има вече доста народ, запътил се да става западняк, НО там не ги ЩЪТ.Факт 1. Факт 2: парите и средствата в Русия идват от вътршното им производство, което ще си продължи и в напусналите фирми. /Ето вчера "Рено" са обявили, че са продали акционерния си дял на руснаците за 1 рубла, предприятието временно ставало изцяло руско, ще си проивеждат коли, но вместо Рено, ще се казват Москвич, пак за техен пазар...
24
13
 
8
 
! Отговори
Валерiй Береза преди 2 години
Някога, но не сега...А писахте ли, че Украинската армия стигна до украино-руската граница до Харкiв? Честито на русоробчетата!
23
7
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
До иван... Правилата на всичко ги определя САЩ, не Русия. Стига си писал глупости. САЩ са тези, които искат да контролират целият свят и ще си го получат. Ако не от Русия, от Китай и Индия.
22
6
 
1
 
! Отговори
ДедУБайдън преди 2 години
Думата е *Т^Р^О*Л. Явно редакторите се чустват засегнати... забранете "руски т*рол"
21
7
 
6
 
! Отговори
ДедУБайдън преди 2 години
По-скоро ще е късно, затова ако сте *** на руска издръжка си потърсете нова работа докато е време.
20
9
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Когато Джуджака бъде ликвидиран,няма да има проблем отново да се работи с Русия.
19
2
 
4
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 2 години
Откриха топлата вода...А тя е открита,от както е открит огънят! Да им имам проблясъците! Честита купа на България на всички левскари!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нататък попадайки в Сената и Конгреса на САЩ, представителите на трите блока разполагат нужните им хора в изпълнителната власт: Три основни олигархични групи, купили си контрол над Сената и Конгреса, поставиха техни собствени политици в Държавния департамент и Министерството на отбраната.
17
6
 
5
 
! Отговори
иван преди 2 години
а защо ? ако русия не се се вразуми и си мисли че може да опредлея правилата за всичко и навсякъде няма да е скоро... за жалост на комисионерите на газовите , нефтените и ядрените сделки у нас...
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хъдсън отбелязва, че трите посочени сектора на икономиката са установили пълен контрол над Конгреса на САЩ: Ключови сенатори и членове на Долната камара на Конгреса представляват не толкова своите щати и окръзи, колкото икономическите и финансовите интереси на своите основни участници в политическите предизборни кампании... И тези участници се делят в общи линии на три основни блока.
15
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 "докато хората осъзнават, че са изгубили своите износни пазари в Русия" Какви "износни пазари" руснаците са бедни и са една шепа народ.
14
4
 
3
 
! Отговори
мери преди 2 години
Сигурно като махнат Путин и сие от Власт може и да има внос но ще е многоооооооооооооо малко
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ключовата теза на Майкъл Хъдсън е, че Пентагонът и НАТО са се оказали под петата на големия бизнес, което води до ирационални решения и действия от гледна точка на дългосрочните геополитически цели: Секторите MIC, OGAM и FIRE подчиняват НАТОMIC Military-Industrial Complex. Военно-промишлен комплекс. OGAM Oil and Gas and Mining complex. Нефтогазовия и миннодобивен комплекс. FIRE finance, insurance and real estate complex. Сектор финанси, застраховане и недвижими имоти.