Европа все някога отново ще работи с Русия

Коментар на Евгени Кънев и Иван Хиновски
Обновена: 16 май 2022 14:43 | 16 май 2022 11:53, Росен Стойчев
54
Европа все някога отново ще работи с Русия
Снимка: НОВА

"Съмнянам се, че цената на газа от САЩ ще е близка до цената на "Газпром". Това обяви пред Нова Нюз енергийният експерт Иван Хиновски.

"Добра новина е това, че ще получаваме газ от друг източник, това е първата лястовичка на диверсификацията за доставки на газ.

Още по темата
Но има неизвестности относно цената, транспорта, регазификацията ще я плащаме ли, влиза ли в цената. Не е ясна реалната цена. Според мен е грешка е да се скъсва окончателно с "Газпром", каза Иван Хиновски.

Експертът е убеден, че Европа рано или късно ще възстанови бизнес отношенията си с Русия.

Икономистът Евгений Кънев смята, че много се спекулира с това, че най-ниската цена на газа е от Русия.

"Тя може да е ниска, но отделен въпрос е на каква цена ни я продават. Мисля, че ако се намери решение на казуса с разплащането на за газа с Русия, отново може да потече синьото гориво към България", добави Кънев.

"Никой досега не е направил оценка на огромните дефекти от взаимоотношенията ни с Русия по отношение на доставките на горива", каза още Евгений Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще правят страните, когато не могат да си позволят да плащат по-високите цени на енергията? Джанет Йелън, която беше председател на Федералния резерв, а сега е министър на финансите на САЩ, каза: Това, което ще направим, е да използваме Международния валутен фонд, за да запазим еднополярната хегемония на Америка. Мисля, че тя използва почти тези думи. Ние трябва да запазим американския контрол над света и ще го направим чрез МВФ.
11
16
 
8
 
! Отговори
мдаам преди 1 година
Европа ще работи с Русия, когато Русия стане нормална държава БЕЗ диктаторски режим. Съдейки по историята обаче, това няма да се случи скоро.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече е съгласувано, използването на 3 милиарда за изграждане на нови портове за внос на природен газ от Съединените щати втечнен природен газ, от три до седем пъти по-скъп от сегашната му цена, което ще направи почти невъзможно за германските фирми да произведат торове за земеделската продукция в Германия. Еврото потъва.Най-голямото потъване е за японската йена, защото Япония внася цялата си енергия
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една от жертвите очевидно ще бъде Европа и еврото. Стойността на еврото пада ден след ден, докато хората осъзнават, че са изгубили своите износни пазари в Русия и голяма част от Азия, а сега вече и у дома, защото експортът изисква енергия, за да бъде произведен. Цените на вноса вървят нагоре, особено на енергията.
8
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че ще работи отново. Както нацистка Германия вече е съвсем друга държава. Руснаците знаят какво трябва да направят - да махнат путин и да работят отново за интеграцията си в света. Само до преди 8 години света ги беше приел като едно нормално място.
7
16
 
5
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
В близките години се очква голяма емиграция от Русия. Русия ще стане 60 000 и няма да може сама да поддържа толкова голяма територия и голяма армия. Ще се разпадне на малки републики.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кризата на енергия и храни, причинена от войната на НАТО срещу Русия, ще бъде използвана като лост не само за тласкане на приватизация, която ще бъде до голяма степен контролирана от американски инвеститори, банки и финансисти, но и в още по-голяма степен ще заключи в орбитата на Съединените щати страните от Глобалния Юг и най-вече от Европа.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да. Все някога след 100 години. Няма да сме живи да го видим.
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Западът вече не е демокрация. Западът се превръща в наследствена аристокрация" - Професор Майкъл Хъдсън
3
15
 
1
 
! Отговори
Колкото толкова преди 1 година
"Експертът е убеден, че Европа рано или късно ще възстанови бизнес отношенията си с Русия." Да, с това, което е останало то нея и след пълното й обезоръжаване и денацификация. Колко време ще отнеме това? Ами, колкото - толкова! Ако трябва 100 години, ако трябва 200.
2
2
 
22
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Европа и Русия ще стоплят отношенията си . Но ние ще страдаме от глупостта си да се разграничим от Русия . *** сме !!!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаааааа. Все някой друг век ще стане.