БСП: Хлябът става 1.60 от 2 лв., но бюджетът не е бездънна каца

Според Филип Попов, мерките трябва да се приоритизират
Обновена: 19 май 2022 09:16 | 19 май 2022 08:10, Петя Славова
226

Готов е безпрецедентен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса.

"0% ДДС за хляба няма как да не се отрази на крайната цена. Хипотетично при 2 лв. цена в магазина, той ще стане 1,60 лв. Не мисля, че ще има спекулации с цената на хляба. Това е една от мерките, която ще достигне до всеки български гражданин. Както и 25 ст. отстъпка за литър гориво, ДДС на парното, премахване на акциза на газта", коментира депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

Правителството обяви безпрецедентни мерки за справяне с инфлацията.

Още по темата

И уточни, че новите над 10 мерки, за които коалиционните партньори са се споразумели, са насочени към всички български граждани.

"Инфлацията не е само в България, тя е навсякъде. Редица страни предприеха вече мерки. Основният проблем в България са цените и доходите. Цените на основни продукти растат, доходите бяха замразени последните 10 г.", уточни народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Попов подчерта, че с актуализацията на бюджета ще бъдат въведени още мерки, които засягат пряко гражданите.

"Не може всички мерки да бъдат накуп, бюджетът на държавата не е бездънна каца и мерките трябва да се приоритизират", уточни той. И изрази увереността си, че коалицията е стабилна, а напрежението се създавало изкуствено.

"Всички излязоха обединени от коалиционния съвет по отношение на мерките, на справянето с кризата. От доста време насам се правят опити да се създаде изкуствено напрежение в коалицията. Първо беше за управителя на БНБ, после опозицията се опита да вклини клин по отношение на доставките на оръжие за Украйна", заяви Попов.

От думите му стана ясно, че левицата не се е отказала от искането си за подновяване на преговорите с "Газпром" за доставки на синьо гориво

"Това което постигна министър-председателят, договарянето на 2 танкера от САЩ, е нещо наистина положително. В крайна сметка, доколкото ми е известно, на България са ѝ нужни поне по 2 танкера на месец, за да задоволи газовите си нужди. Не знаем как ще е по-евтино - дали газ по тръба или с танкери. Затова "Газпром" е част от нашия национален интерес и защитата му", добави депутатът от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
25
 
! Отговори
митко преди 2 години
За пръв път в историята си българският парламент осъмна с монтирани железни порти.Това говори всичко.Срам и позор.Скоро ще ги щурмуваме и нищо няма да ги спаси.
84
0
 
14
 
! Отговори
Археолог преди 2 години
Историците ще опишат битката за хляб при Кауфланд.
83
2
 
7
 
! Отговори
НИЕ преди 2 години
До ЕлиИмаме хлебопекарна ,имаме ж брашно от миналата година ,вече свършва.Та и брашното по новите цени е дигнато и Олио се слага в хлебопекарната.Всичко като се вдига един хляб в хлебопекарната пак ти излиза СКЪПО. Профажното правителство ни докара до тук.
82
0
 
7
 
! Отговори
Скачен бг съд преди 2 години
Цените зависят от Европа. И глобалното на пазаря. Такъв е механизъма на еврокомунизъма. Всичко друго е блюблялала
81
0
 
9
 
! Отговори
Путин преди 2 години
След третата световна война инфлация няма да има.
80
1
 
10
 
! Отговори
Пак лъжи преди 2 години
Колко грама е хлябът от два лева? Тук при нас 400 гр. Типов хляб е вече 1,80 лв. нещо не излиза сметката.
79
1
 
10
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Хората трябва да си купят от домашните хлебопекарни. Сами като си правим хляба ще излиза по -евтино и като не им го купуват ще се сетят
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усещам как всичко стана хляб, купил си 2 кутии, цигари, 700 водка, два кремвирша и майонеза, гледаш си фискалното бонче - 30 лева хляб, ДДС -0. Зареждащ после на бензиностанцията - 20 литра хляб, ДДС -0. Плащаш аванс за почивката на морето - 300 лева хляб, ДДС -0.
77
0
 
22
 
! Отговори
Скачен бг съд преди 2 години
Хляба поевтиня ама салама поскъпна.
76
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е популистко решение. Един човек колко хляб изяжда. Ами месото, сиренето, кашкавала...
75
0
 
31
 
! Отговори
Един дядо вече преди 2 години
Още другата седмица инфлрацията е изяла помощите.Най некадърното управление на страната в най трудният момент.Умишлено се избива народа.ПРедстои замяна.Аз съм стар вече но ме е страх какво ще видят с очите си внуците.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще расте цената я .Ние на село имаме мас лук и петмез. На нещо трябва да го мажеме .
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е писал П.К долу - инфлация не се бори с наливане на пари, има други механизми отдавна известни на първокурсниците.
72
1
 
15
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Е какво, ние сега само хляб ли да ядем!? Ми това кашкавал, сирене? За кашкавал давам в пъти повече от хляб. Ми другари с бозата какво правим!? Време е другарката Нинова да се заеме по-сериозно с Бозата.
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хипотетично, никакви цени няма да се намалят, а разликата ще остане в хлебарите и цените ще се вдигнат наесен. Комунисти от икономика не разбират...ПП=БСП=БКП Честито, ходете за гъби и другия път!
70
0
 
16
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Този лольо да не приказва врели-некипели. Предложените "мерки" от управленците не са противоинфлационни. ТЕЗИ МЕРКИ СА ПРОИНФЛАЦИОННИ. ТЕ ПОДХРАНВАТ ИНФЛАЦИЯТА И ТЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ИЗКАЧВА НАГОРЕ. Това го знаят и студентите-икономисти от първи курс.
69
0
 
12
 
! Отговори
Трол че и зелен преди 2 години
Въведете дажби . Три филии на ден и кило бензин.
68
0
 
6
 
! Отговори
М И Р О преди 2 години
РАДЕВ,РАДЕВ,ММОГО ЖАЛКО, ЩО НЕ НИ ОБИКНА,ТИ???ТА ОСТАВИ НАС ТОЗ МАЛКО В РОДНИТЕ НИ ШИРИНИ!!!
67
1
 
14
 
! Отговори
Луна преди 2 години
Какъв хляб 2 лева? Почти 3 е.
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н социалиста може ли да каже каква ще е цената на хлеба от новата реколта н-р след август или на олиото от новата реколта - продукция произведена при 3 лв. на литър гориво, при 1600 лв. на тон искуствени торове и пре скъпи препарати за растителна защита?